Otsikko
Miten voi asettaa markkinointikiellon esim lehtien, terveystuotteiden jne puhelinmyyjille? Puhelut näyttävät tulevan usein matkapuhelinnumeroista, vaikuttaako…

Kysytty

Miten voi asettaa markkinointikiellon esim lehtien, terveystuotteiden jne puhelinmyyjille? Puhelut näyttävät tulevan usein matkapuhelinnumeroista, vaikuttaako se asiaan?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kuten http://www.summarum.fi/puhelinmyynnin-esto-suoramarkkinointikielto/ -sivustolla todetaan,

"Lain mukaan kuluttajalla on oikeus kieltää yritystä ottamasta häneen yhteyttä markkinointitarkoituksissa. Kieltoa on kuitenkin vaikea tehdä jokaista mahdollista yritystä varten erikseen. Siksi kannattaa tutustua erilaisiin suoramarkkinointikieltoa ja puhelinmyynnin estoa tarjoaviin verkkosivuihin. Osa niistä on maksuttomia, mutta suurimmilla lupauksilla varustetut huijaavat asiakkaitaan."
Samalla sivulla on vertailtu erilaisia kieltopalveluita ja niiden etuja ja haittoja.

Kannattaa tutustua myös Ylen sivulta löytyvään artikkeliin http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/22/nain-teet-suoramarkkinointikiel…

ja Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n sivuun
http://www.asml.fi/kieltopalvelut/

Myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilla ( http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/markkinointi-ja-asiakassuhde/suoram… ) on tietoa asiasta ja linkit Väestörekisterikeskuksen, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n kieltopalveluihin.

Sillä, tulevatko puhelut lanka- vai matkapuhelinnumeroista, ei pitäisi asiaan olla vaikutusta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.