Mistä löytyisi tietoa maatalouden tuista? Erityisesti CAP-, LFA-tuista sekä ympäristötuesta ja hevosten kansallisista tuista?

Kysytty
11.5.2005

Mistä löytyisi tietoa maatalouden tuista? Erityisesti CAP-, LFA-tuista sekä ympäristötuesta ja hevosten kansallisista tuista?

Vastaus

Vastattu
11.5.2005
Päivitetty
10.1.2019

Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilla ( http://www.mmm.fi/ ) on Tuet ja rahoitus -linkki missä on mm. kaikki tuet A:sta Ö:hön sekä ohjeet, oppaat ja tiedonannot.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Maaseudun yritystuista löytyy runsaasti tietoa sekä Ely-keskusten sivuilta että Suomessa alueittain toimivien Leader-ryhmien (http://www.leadersuomi.fi/fi/leader-ryhmat/) verkkosivuilta. Maaseudun yritysrahoitusta kannattaa hakea hyvin pienenkin yrityksen, mikäli vain hakemisen ehdot täyttyvät. Yleisradio uutisoi jokunen vuosi sitten, että joka vuosi jää jakamatta miljoonien eurojen edestä maaseudun yritystukia, ja yksi yleinen syy tähän on, että kyseinen rahoitusvaihtoehto ei ole pienyrittäjien keskuudessa kovinkaan tunnettu. Käytännönläheisiä ohjeita maaseudun yritysrahoituksen perustamis- ja investointituen hakemiseen ja kriteereihin on listattu muun muassa tässä yrityksen rahoitusta käsittelevässä oppaassa: https://vakuudeton.com/yrityksen-rahoitus-tuet/ Moniin muihin yrittäjien tukiin ja rahoitusmuotoihin verrattuna byrokratia ja papereiden täyttely jää maaseututuissa verrattain pieniksi, eli sikälikin hakeminen voi olla järkevää.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.