Mikä on ihmisen keskiverto lukunopeus? Lainassa oleva bestseller on yli 400 sivua enkä ehdi lukemaan sitä. Olenko vain hidas lukija?

Kysytty
20.5.2022

Mikä on ihmisen keskiverto lukunopeus? Lainassa oleva bestseller on yli 400 sivua enkä ehdi lukemaan sitä. Olenko vain hidas lukija?

Vastaus

Vastattu
23.5.2022

Keskusteluita kuuntelemalla (enkä siis tieteellisiä tutkimuksia selaamalla) olen päätynyt siihen, että tavallinen ihminen lukee n. 60-100 sivua tunnissa.

Näin siis 400-sivuinen kirja pitäisi saada selätettyä 4-7 tunnissa. Mutta kysymys ei ole näin yksinkertainen. Jos lukee keskittyneesti, pyrkien sisäistämään tekstin kunnolla, lukunopeus hidastuu.

Kaikilla ei ole aikaa varattuna 4-7 tuntia, tai vaikka olisi, kaikki eivät jaksa keskittyä kovin pitkäksi aikaa. Jos haluat saada kirjan luetuksi kahdessa viikossa, neuvon että varaat siihen erikseen aikaa. Ja jos tuntuu siltä, ettei jonain päivänä aikaa riitä, varaa edes lyhyt aika, niin että saat projektia edistetyksi edes aivan vähän.

Myös minä olen hidas lukija.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Joka tapauksessa lukuaikaa on turha arvioida. On parempi aloittaa vähemmän vaativalla kirjalla ja edetä vähitellen ylöspäin. Tekstejä voi käydä läpi korkeintaan 50 sivua päivässä, tai yksinkertaisesti vähemmän, jos aiot opiskella materiaalia pitkään. Juuri näin aioin tehdä - kun tentit ovat ohi, lukea perusteellisesti kirjan tarpeelliset osat ja tehdä muistiinpanoja, jotka auttavat minua suuresti tentteihin valmistautuessani.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.