Mikä on hitsauksen suojakaasujen ympäristövaikutus?

Kysytty
19.7.2021

Mikä on hitsauksen suojakaasujen ympäristövaikutus?

Vastaus

Vastattu
23.7.2021

Hitsaukseen littyvistä kemikaaleista ja niiden merkinnöistä löytyy tietoa työturvallisuutta käsittelevästä aineistosta, Hitsauksen työturvallisuus, https://www.esab.fi/fi/fi/support/documentation/educational/upload/hits… sekä työturvallisuuslaitoksen julkaisut, https://www.ttl.fi/?s=hitsaus.

Finna.fi:n hakutuloksessa on materiaalia hitsauksesta ja sen vaikutuksista, https://www.finna.fi/Search/Results?sort=relevance&bool0%5B%5D=AND&look…. Kuitenkaan juuri ympäristövaikutuksista ei löydy tutkimuksia.

Asiasta voisi tiedustella ammattioppilaitosten kirjastoista, esimerkiksi Omniassa koulutetaan hitsaajia. Omnian kirjaston yhteystiedot, https://www.omnia.fi/opiskelijansivut/kirjasto-ja-tietopalvelut. Muita ammattioppilaitosten kirjastoja, https://www.kirjastot.fi/kirjastot/ammattioppilaitoskirjastot?language_….

Ilmastovaikutuksia tutkivat useat tahot. Tutkimuksesta tiedotetaan ja yhteisölle tarjotaan vaikuttamisen keinoja monella taholla, yksi tällainen on Ilmastovaikuttaminen-sivusto, josta voisi kysyä asiasta tai ehdottaa tällaisen tutkimista, info@ilmastovaikuttaminen.fi.

Myös Kysy ilmastosta sisältää paljon tietoa ympäristövaikutuksista ja sieltä voi kysyä, https://www.kysyilmastosta.fi/

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.