Mikä oli nimeltään lapsille (ehkä 8-13-vuotiaille) suunnattu viihteellinen tietokirjasarja, jossa oli hyödynnetty sarjakuvan keinoja, vähän ”hurjempia”,…

Kysytty
26.7.2022

Mikä oli nimeltään lapsille (ehkä 8-13-vuotiaille) suunnattu viihteellinen tietokirjasarja, jossa oli hyödynnetty sarjakuvan keinoja, vähän ”hurjempia”, ällöttäviä ja jänniä aiheita, kuten eritteitä, avaruusolioita yms. sekä muistaakseni jotain omia kokeitakin esiteltiin. Kirjasarjassa oli ehkä joitain toistuvia hahmoja, jotka tyylillisesti olivat myös sarjakuvamaisia hullu tiedemies -osaston karikatyyrejä. Tästä sarjasta oli useita kirjoja aiheista kuten avaruus, eläimet ja vähän mikä vaan… Mahdollisesti nimi koostuu joistain kolmesta sanasta (vähän kuin mitä, missä, milloin), mutta tästä en ole ollenkaan varma. Itse luin näitä paljon 2000-luvun aikana ja tiedot vaikuttivat silloin ajankohtaisilta, joten varmaan sinne ajoittuvat julkaisu- ja kääntämishetket. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Vastaus

Vastattu
26.7.2022

Kyseessä voisi olla Karmea totuus -sarja. Sarjan alun perin brittiläisiä kirjoja julkaistiin suomeksi vuosina 1999 - 2005.

https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Skarmea%20totuus*__Orightre…

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karmea_totuus

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.