Makkaran lihapitoisuus Muistan hyvin kun meetvursti pakkaukkessa ilmoitettiin lihapitoisuudeksi jopa 140%. Nykyisin lihapitoisuus ilmoitetaan 100 grammaan on…

Kysytty
6.10.2014

Makkaran lihapitoisuus
Muistan hyvin kun meetvursti pakkaukkessa ilmoitettiin lihapitoisuudeksi jopa 140%. Nykyisin lihapitoisuus ilmoitetaan 100 grammaan on käytetty 154g lihaa.

Kysymys: Voiko lihapitoisuus olla yli 100% , esim 140% ?

Vastaus

Vastattu
6.10.2014
Päivitetty
6.10.2014

Kuluttajaliiton sivustolta (http://www.kuluttajaliitto.fi/teemat/elintarvikkeet_ja_ravitsemus/tuote…) löytyy tällainen taulukko (kyse on tosin grillimakkaroista mutta tiedot ovat suuntaa-antavia):

Korkein lihapitoisuus

1. Kivikylän Bratwurst (97%)
2. Pajugrilli Provence Pajuniemi (95%)
3. UkkoPekka Saksalainen Olutmakkara (91%)

Alhaisin lihapitoisuus

1. Camping Juusto HK (10%)
2. Poprilli HK (11%)
2. Grillimakkara Pirkka (11%)
2. Grillimakkara X-tra (11%)
3. Hiillos Kevyt Atria (12%)

Toisin sanoen parhaimmillaan lihapitoisuus voi lähetä jopa 100%:ia, mutta ei voi tietysti ylittää sitä.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.