Löytyisikö teiltä mitään tietoa Kupittaan saven suunnittelija Linnea Lehtosesta?

Kysytty
26.3.2024

Hei,
Löytyisikö teiltä mitään tietoa Kupittaan saven suunnittelija Linnea Lehtosesta?

Vastaus

Vastattu
2.4.2024
Päivitetty
2.4.2024

Tuula Salakarin kirjassa Keräilijän aarteet: Kupittaan savi löytyy kuvia Kupittaan saven tuotannosta, samoin teoksessa Taidekeramiikka Suomessa. Linnea Lehtosesta on viimeksi mainitussa pari mainintaa ja kuvia hänen taiteestaan. Tietoa hänestä ei juuri löydy, ei edes elinvuosia. Internetissäkin on vain kuvia hänen töistään. 

Saukkolan kirjastossa on teos Kuvasto keramiikkavalmisteista 1941, mutta en juuri nyt pääse siihen käsiksi. Epäilen kuitenkin, että jos hänet siinä mainitaan, kysymys on siinäkin on vain hänen töistään.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Ilta-Sanomissa 7.10.1955 (Kansalliskirjaston digitaaliset lehdet, ei avoimessa verkossa) on kahden sivun valokuva-artikkeli keramiikkataiteesta otsikolla "Savessa piilevää kauneutta". Eräässä sen kuvista Linnea Lehtonen esittelee uusinta teostaan, "revontulipulloa".

Vuosina 1949–57 sanomalehdissä on monia mainintoja Lehtosesta ja tämän töistä Kupittaan Savelle, mutta sitten ne katkeavat yhtä äkillisesti kuin olivat alkaneetkin. Linnea Lehtosia on valitettavasti ollut liian monta – jo Turussakin useampia kuin yksi – jotta tarkempi elämäkertatietojen jäljittäminen lehdistä olisi mahdollista.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.