Lohja

Viimeisimmät vastaukset

207 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kansallisteatterissa esitettiin PIRKKO SAISIO sarjaa Homo-Slava, jonka, ilmeisesti musiikkikooste-esityksessä Puntti Valtonen ja Juha Muje lauloivat duettona… 25 27.11.2023 Laulu mustasta korpista löytyy Pirkko Saision Slava! Kunnia -näytelmätekstistä, joka julkaistiin kirjana 2015 (ntamo ja Suomen Kansallisteatteri). Nuotteja siinä ei valitettavasti ole.  Näytelmän koko nimi on Slava! Kunnia : oligarkkien ooppera ja se kertoo Venäjästä. Saision näytelmä Homo! esitettiin Kansallisteatterissa 2011 ja se puolestaan käsitteli seksuaalisia vähemmistöjä. Laulu mustasta korpista oli tosiaan unohtumaton esitys Juha Mujeen ja Puntti Valtosen esittämänä.
Sisältyykö Raymond Carverin novelli ”A Small, Good Thing” Tammen keltaisen kirjaston kokoelmaan Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta? 36 24.11.2023 Raymond Carverin novelli A Small , good thing löytyy nimellä Pieni hyvä asia Tammen 1986 julkaisemassa kirjasta Mistä puhumme, kun puhumme rakkaudesta (suom. Raija Mattila). Sen sijaan Sammakon 2015 julkaisemassa samannimisessä Seppo Lahtisen suomentamassa Carverin kirjassa sitä ei ole.
Helena Ahavan runo,joka alkaa näin:Naapurin tytöltäkö mallin kysyt,naapurin tytöllä on oma tausta ja olot. Sait toiset perintötekijät, suunnista niiden mukaan,… 62 11.11.2023 Tällä Helena Anhavan runolla ei ole nimeä. Se kuuluu runoihin, joista puhutaan ja jotka merkitään vain alkusäkeellä.  Runo löytyy Anhavan kokoelmasta Kysy hiljaisuudelta itseäsi (1974) ja kokoelmasta Anhava Runot 1971-1990.
Etsin edelleen tietoa elokuvasta, joka on esitetty Teema/yle 5 joskus 2008-2011 akselilla. Rankalainen(?) elokuva, jossa huikea musiikki alussa ja tumma mies… 41 10.11.2023 Emme valitettavasti ole löytäneet sopivaa elokuvaa antamiesi tietojen pohjalta. Tunnistaisikohan joku lukijoista tätä?
Suomalaisia näyttelijöitä koskeva kirja. Olen joskus saanut näppiini 60-luvulla painetun kirjan, jossa esitellään oikeastaan melkein kaikki silloiset… 44 25.10.2023 Suomen teatterijärjestöjen keskusliitto on julkaissut useita kirjoja, joissa esitellään eri teattereita ja niiden henkilökuntaa. Esimerkiksi: Teatterin maailma 1965: Suomen teatterilaitos ja teatteriväki (toim. Verneri Veistäjä) Suomen teatterit ja teatterintekijät: yhteisö- ja henkilöhakemisto, 1974 (toim. Martin, Niemi, Tainio) Suomen teatterit ja teatterintekijät , 1983 (toim. Ilona Tainio) Suomen teatterit ja teatterintekijät 1993 Teatterit ja teatterintekijät, 2005 Like Kustannus  
Kaverin puolesta kyselen, että mikähän kotimainen kirja on kyseessä. Ainoa muistikuva on se, että kirjassa on kuvaus orgioista köksänluokassa. PS. Tämä ei ole… 87 10.10.2023 Näillä tiedoin emme kollegoiden kesken onnistuneet löytämään oikeaa kirjaa. Ehkä joku palstan lukijoista tunnistaisi tämän?
Mikähän lastenkirja, olen lukenut sen luultavasti 1980-luvun alussa. Henkilöinä lapsia ja asioita tapahtuu paljon vesillä ja (purje)veneissä joella/järvellä ei… 36 19.9.2023 Voisikohan etsimäsi kirja olla englantilaisen Arthur Ransomen Pääskyt ja Amatsonit - romaani reippaista pojista ja tytöistä, Kirja on julkaistu englanniksi 1930, suomeksi 1953 ja 1979 siitä on tullut uusintapainos. Kirjan tapahtumat sattuvat usein koulujen loma-aikana ja siinä liikutaan paljon järvellä. Loma-aikana Walkerin Lontoossa asuvat lapset ja Blackettin tyttäret ystävystyvät. He kutsuvat itseään Pääskyiksi ja Amatsoneiksi ja kokevat monia seikkailuja yhdessä Ransome kirjoitti henkilöistä useita kirjoja, joista edellä mainittu Pääskyt ja Amatsonit suomennettiin 1953, Pääskylaakso-niminen 1955.
Miten kuu taivutetaan persoonapronominein. Mistä löydän tähän yksiselitteisen vastauksen ja perustelut. 83 18.9.2023 Substantiivi kuu saa seuraavat omistusliitteet eri persoonissa:  (minun) kuuni, (meidän) kuumme  (sinun) kuusi, (teidän) kuunne  (hänen, heidän) kuunsa, kuutaan    Kotimaisten kielten keskuksen ylläpitämästä Kielitoimiston ohjepankista (https://www.kotus.fi/ohjeet/kielitoimiston_ohjepankki) löydät kattavat ohjeet pronomineista, substantiiveista, taivutustyypeistä ja omistusliitteistä (esim. https://kielitoimistonohjepankki.fi/selaus/1782/ohje/588).  
Luin lapsena ihastuttavan kirjan tytöstä joka pääsi aikamatkalle. En vaan muista kirjan nimeä enkä kirjailijaa. Siihen liittyi jotenkin ruusu. Luen paljon… 119 16.9.2023 Kyseessä on puolalaisen Maria Krügerin romaani Punaruusun aikaan. Siinä neljätoistavuotias Anda sattuu rikkomaan lasin vanhasta valokuvasta, jossa kaunis Eleonora-täti seisoo ruusu kädessään. Koko Andan suku siirtyy 80 vuotta taaksepäin ja alkaa elää vanhaa elämää. Anda ei ymmärrä mitä on tapahtunut ja ihmettelee kummallisesti pukeutuvia vanhempiaan ja oudosti käyttäytyviä ystäviään, joilla ei ole mitään tietoa puhelimesta tai sähköstä. Koulussakin voimistellaan korsetissa ja ulkona on aina oltava hattu, jotta olisi säädyllinen... Teos kuuluu Nuorten toivekirjastoon numerolla 221.       
Shakespeare/ ei viehätä mua miehet ei naiset liioin… Tekijän tiedän, mutta mikähän runo? Soneetti? 58 3.9.2023 Kyseessä taitaa olla Shakespearen näytelmä Hamlet, toinen näytös, 11. 2. Rosencrantzin, Guildensternin ja Hamletin käymässä keskustelussa Hamlet toteaa: "MInua ei huvita mies eikä nainen, vaikka kuinka vetäisitte naamaanne vinoon" (Eeva-Liisa Manner, 1981) "Ei miehestä ole minulle iloa, ei naisestakaan, vaikka hymystänne päätellen sitä väitätte," ((Veijo Meri, 1982) "Ihminen ei kiinnosta minua - ei mies eikä nainen, vaikka hymynne näyttää tarkoittavan sitä" (suom. Matti Rossi, 2013)
Minä olin joskus aiemmin kuullut jostain kirjoja ja minua kiinnostaisi lainata se, en vain tiedä kirjan nimeä. Sain tälläisiä tietoja kivettua muististani… 61 27.8.2023 Kyseessä lienee Leo Tolstoin Anna Karenina. Siinä Anna ratkaisee elämänsä solmut hyppäämällä kirjan lopussa junan alle..
Nyt annan teille aika hankalan tehtävän... Meillä kävi hiljattain suuri vesivahinko vanhempieni talossa ja sen seurauksena monet minulle ja pikkuveljelleni… 122 24.7.2023 Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannasta: https://lki.verkkokirjasto.fi/ löytyi kuvaustasi vastaava kirja: Tim Healeyn "Kahden kodin kissa". Se kuuluu "Pikkuväen lukemisto" -nimiseen sarjaan, jonka muut kirjat ovat: Hissu Hiirulaisen taikavärit, Plip plop ja räiskis, Minna laittaa järjestykseen ja Nalle Herkkusuun lomapäivä. Kirjojen kannet ovat taustaväriltään valkoiset. Sarjan kotelo on ollut punainen ja siinä nimekkeenä: "Pikkuväen lukemisto : Opi peruskäsitteet hauskalla tavalla! Viisi iloista tarinaa 2-7 -vuotiaille". Teoksen ISBN: 9515842034 ja kustantaja: Valitut Palat.  Asiasanalla "oravat" Onnetista löytyi 1997 julkaistu Melody Carlsonin kirjoittama "Tupsu : satu pelokkaasta oravasta". Teoksen kuvauksessa mainitaan: "Alexander...
Minkä laulun kertosäkeessä lauletaan "nämä kivet vierivät eivät sammaloituneet" ja kuka sen on levyttänyt. 60 11.7.2023 Laulu on Seppo Tammilehdon ja Leo Frimanin säveltämä ja sanoittama "Vierivät kivet".  Kappale ilmestyi singlenä v. 2005 nimellä: Freeman & Tammilehto: Vierivät kivet.  Laulu löytyy myös Seppo Tammilehdon levyiltä "Helmiä nauhassa : collection" sekä "1952".
Mikä Plexippus paykulli tämä on? Kiipeilee täällä. En ennen ole nähnyt ja vessapöntössa oli aasialainen jokiliero Luuli, että oli tullut hänestä, mutta… 162 30.6.2023 Kuvan hämähäkki näyttää kovasti Seeprahyppijältä, tästä löytyy paljonkin sivustoja ja kuvahaulla kuvia. Lajia esiintyy ainakin Etelä-Suomessa: Seeprahyppijä eli kiviseeprahypykki (Salticus scenicus) on hyppyhämähäkkien (Salticidae) heimoon kuuluva laji. Se on saanut nimensä mustavalkoraidallisesta väristään ja tavasta hypätä vihollisen kimppuun. Maailmalla seeprahyppijät ovat melko yleinen laji. Suomessa niitä voi löytää lähes koko maassa, mutta se on yleisempi eteläosissa. Se eksyy sisätiloihin, mutta elää yleensä kallioilla ja kivikossa, kivimuureilla. Näistä aika söpön näköisistä ja hyödyllisistä hyppyhämähäkeistä on mainio kirja: Sami Karjalainen: Suomen hyppyhämähäkit- katso silmiin ja ihastu! Kannattaa käydä kirjastostasi...
Miksi rantakäärmeet tulevat asuntoon sisälle avonaisesta ovesta? 105 27.6.2023 Vantaan Sanomissa on esimerkiksi tästä tietoa: https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/4703664 Sanna-Kaisa Kanerva 4.7.2022 7:25 Matelijoihin erikoistunut biologi Jarmo Saarikivi osaa antaa kolme syytä sille, miksi käärmeet yhtäkkiä pyrkivät asuntoihin sisälle. Yksi syy on lämpimät kelit. ”Käärmeet saattavat päätyä sisälle myös erilaisten tuoksujen perässä, etsiessään sopivaa ravintoa. Kolmas mahdollinen syy on uteliaisuus. – Varsinkin nuoret yksilöt usein seikkailevat, Saarikivi kertoo.” Yleisimmin kyseessä on siis vahinko, tai kissa on tuonut käärmeen sisälle. Joskus käärmeet päätyvät asuntoon tai mökkiin myös jyrsijöiden perässä. Käärmeen voi siirtää itse ulos, kun on suojautunut: Tarvitsee vain olla paksut hanskat, ämpäri ja...
Tapio Rautavaaran esittämässä Vangin laulussa on kohta "Vangittu oon mä vuotta kaksitoista, mä poika alta kahdenkymmenen" mikä ei voi pitää tämän maan lakien… 165 23.6.2023 Kyllä laulun tuomio on varmasti ihan lain mukainen... Vanki on alta kahdenkymmenen, hän on vangittuna "vuotta kaksitoista" mutta tuomion alkamisajankohdasta ei mainita mitään. Ilmeisesti hänet on siis aivan lähiaikoina tuomittu 12 vuodeksi eikä hän suinkaan ole istunut vangittuna 12 vuotta. Laulussahan todetaan myös "Suljettu on mun nuoruuteni aika / Nyt tähän synkkään vankikomeroon" eli nuoruutensa hän joutuu viettämään vankilassa. Hän kertoo myös miten "Sain nauttia vain hetken nuoruudesta /  Kun maailman ilot minut vietteli" ja lopulta pyytää äidiltään anteeksi "kaikki kurjat rikokseni". Mies on siis hyvin nuorena viettänyt huonoa elämää ja tehnyt rikoksia, saanut siitä 12 vuoden vankilatuomion ja istuu nyt sitä..  
Miten menevät sanat Dave Lindholmin laulussa 'Jatsikansa tulee'? 80 11.6.2023 Jazzikansa tulee löytyy Dave Lindholmin levyltä Sirkus (1973). Tähän aikaan Lindholm käytti taiteilijanimeä Isokynä Lindholm. Laulun alku menee näin: Jazzikansa tulee kyllä tänne / soittaa meidät kellariin / Kevyt katse ja raskas askel, / tätä niin toivottiin. Sanat löytyvät kirjasta Isokynä Lindholm: Puhtaat laivat tai kirjasta Dave Lindholm: Sanat: sitähän se kaikki on. Sanat löytyvät myös netistä googlaamalla Isokynä Lindholm Jazzikansa tulee lyrics.
Onko ennen vuotta 1980 julkaistu Guinnessin Ennätysten Kirjassa Suomen pienimpänä (kevyinpänä) syntynyttä eloonjäänyttä vauvaa? Jos kyllä, millä tiedoilla … 37 1.6.2023 "Guinness suuri ennätyskirja" on ilmestynyt Suomessa kaksi kertaa ennen vuotta 1980, vuosina 1974 ja 1976. Teokset löytyvät esim. Varastokirjastosta tai Kansalliskirjastosta. Voit tehdä kaukolainatilauksen oman lähikirjastosi kautta.
Löytyykö Suuri Käsityölehti 08/1987 Siinä on Lyhyen vihreän lyhythihaisen neuleen ohje,kaarroke on aaltopitsiä. Olen tuloksetta etsinyt,saako mistään? 54 2.5.2023 Vuonna 1987 Suuri Käsityölehti ilmestyi vielä nimellä Suuri Käsityökerho. Suuri Käsityökerho -lehden vuosikerta 1987 löytyy Varastokirjastosta. Voitte tilata tarvitsemanne lehden/artikkelin oman kirjastonne kaukopalvelun kautta.
Saatuansa tilkan spriitä virkistyi hän heti siitä onko tämän riimitellyt Eino Leino vai Bellman? Kiitos vastauksestanne jo etukäteen! :) 111 13.4.2023 Jostain syystä runo kulkee netissä nimellä Eino Leinon juomalaulu. Leinolla ei kuitenkaan ole tämän kanssa muuta tekemistä kuin korkeintaan kiinnostus samaan asiaan... Runo on nimeltään Pieni episodi ja se alkaa "Monta päivää juotuaan / pessimisti tuskissaan / sanoi on jo..." Runon on kirjoittanut Heikki Asunta (Mustaa ja kultaa, 1929). Se löytyy myös Jarkko Laineen toimittamasta kirjasta Putelille puhelen : viinavirsiä. Sanat saattavat hiukan vaihdella eri julkaisupaikoissa tai sävellyksissä. Lauluna tätä ovat esittäneet mm. Vesa-Matti Loiri, Matti Salminen ja Anneli Saaristo