Lieneekö vanhoillislestadiolaisilla seurakunnilla omia jumalanpalveluksia silloin, kun on suviseurat ja helluntailaisilla silloin, kun on juhannuskonferenssi?

Kysytty
25.5.2022

Lieneekö vanhoillislestadiolaisilla seurakunnilla omia jumalanpalveluksia silloin, kun on suviseurat ja helluntailaisilla silloin, kun on juhannuskonferenssi?

Vastaus

Vastattu
25.5.2022

Jyväskylän rauhanyhdistyksellä ei näyttäisi olevan omia seuroja Suviseurojen aikaan.
https://rauhanyhdistys.fi/jyvaskyla/toimintakalenteri/

Jyväskylän Helluntaiseurakunnan tapahtumakalenterissa ei ole jumalanpalvelusta juhannuksen aikaan.
https://jklhelluntaisrk.fi/tapahtumat/
Tosin heillä näyttäisi olevan myös striimattava jumalanpalvelus joka sunnuntai. Seurakunnan sivulta voi kysä asiasta lisätietoa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

"vanhoillislestadiolaisilla seurakunnilla"? Kysymyksessä mainitut helluntailaiset kuuluvat helluntaiseurakuntiin tai -kirkkoon ja ovat siten Suomessa ns. vapaiden suuntien joukossa valtakirkon ulkopuolella. Maamme lestadiolaiset kuuluvat ev.-luterilaiseen kirkkoon, kukin asuinpaikkansa mukaiseen paikallisseurakuntaan, eivätkä he muodosta omia seurakuntia. Seurakunta-sanaa käytetään siellä kaunopuheisesti tarkoitettaessa omaa yhdistystä ja sen jäsenten yhteisöä, kuten uskontunnustuksen sanamuodossakin.

Kysymyksessä on "omia jumalanpalveluksia", vastauksessa "omia seuroja". Onkohan kysymyksestä jätetty osa julkaisematta? Jumalanpalvelukset ovat kirkkokäsikirjan mukaisia ehtoollisen sisältäviä messuja tai sanajumalanpalveluksia, kirkon tilaisuuksia joiden toimittamiseen tarvitaan virkaan vihitty pappi. Seurat ovat vapaamuotoisia, useimmiten maallikkojohtoisia uskonnollisia puhe- ja laulutilaisuuksia. Kirkkoon kuuluvina lestadiolaiset voivat hyvinkin käydä suviseurojen aikaan jumalanpalveluksessakin; esimerkiksi kesän 2022 suviseurojen esittelyssä mainitaan, että jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaina 14:ssä lähialueen kirkossa ja lisäksi suuressa seurateltassa.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.