Kuinkas oiken haetaan lainattavia elokuvia? Ei oikein auennut yrittäessäni.

Kysytty

Kuinkas oiken haetaan lainattavia elokuvia? Ei oikein auennut yrittäessäni.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kun haet Lahden kaupunginkirjaston lainattavia elokuvia, mene netissä osoitteeseen http://lastukirjastot.fi/. Klikkaa sitten oikealta ylhäältä kohtaa Tarkennettu haku. Avautuu hakulomake.

Haku elokuvan nimen mukaan: Oletetaan, että etsit vaikkapa elokuvaa Scarface. Kirjoita elokuvan nimi ruutuun jossa lukee Nimeke. Ruutuun siis nimi Scarface. Valitse lisäksi kohdan Aineistolaji pudotusvalikosta DVD, jotta saat hakutulokseksi vain elokuvia etkä lisäksi esim. kirjoja. Klikkaa sitten lomakkeen alaosasta oikealta kohtaa Hae. Tulokseksi pitäisi tulla kaksi DVD:tä, Scarface ja The Untouchables. Koska etsit elokuvaa Scarface, keskitytään nyt siihen. Klikkaa nimeä Scarface. Nyt näkyviin tulee tarkemmat tiedot elokuvan saatavuudesta. Näet, että tätä DVD:tä on yksi kappale musiikkiosastolla vapaana ja lainattavissa. Jos klikkaat sanaa Kuvaus, avautuvat elokuvan tiedot, kuten ohjaaja ja näyttelijät sekä genre ja ajankohta. Jos palaat taaksepäin edelliselle sivulle, näet että tätä elokuvaa on myös Blu-raynä.Jos klikkaat sanaa Blu-ray, näet myös sen tämänhetkisen saatavuuden. Juuri nyt Blu-ray on lainassa. Sen näkee siitä, että hyllyssä-kohdassa näkyy jokin päivämäärä. Päivämäärä osoittaa sen, milloin elokuva on tulossa takaisin lainasta kirjastoon. - Aineistolajiksi voi pudotusvalista myös valita Blu-rayn, jos haluaa lainata vain niitä. Mutta blu-ray-levyjä on kirjastossa vielä huomattavasti vähemmän kuin tavallisia dvd-levyjä.

Haku elokuvan ohjaajan mukaan: jälleen Tarkennettu haku. Yksinkertaisinta on kirjoittaa ruutuun Vapaavalintaiset hakusanat ohjaajan sukunimi, esim. Hitchcock. Lisäksi nytkin valitaan Aineistolajin pudotusvalikosta DVD. Hitchcock-tuloksia on niin paljon, että sivun alaosasta kannattaa muistaa klikata seuraavakin sivu.

Haku tietyn kirjailijan mukaan: esim. halutaan etsiä Liza Marklundin dekkareista tehtyjä elokuvia. Mennään taas Tarkennettuun hakuun. Kirjoitetaan ruutuun Vapaavalintaiset hakusanat kirjailijan nimi muodossa sukunimi, etunimi esim. Marklund, Liza. Valitaan lisäksi Aineistolajin pudotusvalikosta DVD. Tulos: 8 elokuvaa.

Haku tietyn elokuvan henkilön, esim. polisiin tai salapoliisin mukaan. Halutaan etsiä esim. elokuvia joissa esiintyy Liza Marklundin luoma rikostoimittaja Annika Bengtzon. Valitaan Tarkennettu haku.Kirjoitetaan ruutuun Vapaavalintaiset hakusanat kohdehenkilön nimi muodossa sukunimi, etunimi esim. Bengtzon, Annika. Valitaan lisäksi Aineistolajin pudotusvalikosta DVD. Tulos: 6 elokuvaa. - Pelkkä sukunimikin riittää, esim. Bengtzon, jos et muista dekkarin koko nimeä.

Suosittu ruotsalainen poliisisarja Beck: hae kuten Bengtzon edellä, mutta kirjoita lisäksi ruutuun Tekijä Sjöwall sekä valitse aineistolajiksi DVD. Tämä rajaa tulokset oikeiksi. Sarja perustuu Maj Sjöwallin ja Per Wahlöön romaanisarjaan. Pelkällä hakusanalla Beck tulisi liikaa asiaankuulumattomia tuloksia.

James Bond-elokuvat: kirjoita ruutuun Vapaavalintaiset hakusanat Bond, James, sekä valitse aineistolajiksi DVD. Sillä tavoin tulee useampia elokuvia kuin hakusanalla 007.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.