Kuinka kauan kirjasto säilyttää tietoja tietyn teoksen lainaajista? Jos sallin lainaushistoriani tallentamisen, tieto kai säilyy ainakin sen ajan kuin…

Kysytty
22.9.2016

Kuinka kauan kirjasto säilyttää tietoja tietyn teoksen lainaajista? Jos sallin lainaushistoriani tallentamisen, tieto kai säilyy ainakin sen ajan kuin tallennus on sallittu. Entä jos historiaa ei tallenneta, poistetaanko tieto siinä vaiheessa kun kirja palautetaan vai säilytetäänkö tietoja jokin tietty aika?

Vastaus

Vastattu
22.9.2016
Päivitetty
22.9.2016

Yksittäisellä lainaajalla on oikeus omalla päätöksellään pitää ns. lainaushistoriaansa tallessa, mutta tämä tieto on vain asiakkaan itsensä käytössä.

Kirjastolla ei ole oikeutta säilyttää lainaajaan liittyvää koottua tilastotietoa eli ns. lainausprofiilia. Kun laina on palautettu, tieto sen viimeisestä lainaajasta säilyy seuraavaan lainaustapahtumaan saakka, sen jälkeen se pyyhkiytyy lopullisesti pois. Tätä tietoa viimeisestä lainaajasta ei voi yhdistää asiakkaan muihin palautuksiin, sen tehtävänä on vain tilapäinen tiedon säilytys mahdollisten sotkujen varalta.

Heikki Poroila

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kirjastoissa on hieman erilaisia laintulkintoja tästä ja tietojärjestelmien tekniset mahdollisuudet lainaustietojen systemaattiseen poistamiseen vaihtelevat jonkin verran, joten todellisen tilanteen saa tarkemmin selville omasta kirjastostaan. Jokaisella on oikeus tarkistaa tietonsa henkilötietolain nojalla.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.