Kolme kysymystä olisi, ensinnäkin, olen suuri tyttökirjojen fani, mutta nyt tuntuu, että kirjat loppuvat kesken, joten haluaisin kuulla mahdollisimman kattavan…

Kysytty

Moi! Kolme kysymystä olisi, ensinnäkin, olen suuri tyttökirjojen fani, mutta nyt tuntuu, että kirjat loppuvat kesken, joten haluaisin kuulla mahdollisimman kattavan listan tyttökirjoista.

Sitten mietin kirjan nimeä. Luin siis joskus kirjan jossa Anne niminen tyttö harrasti balettia. Kirjan nimi oli joku Anne balettioppilaitoksessa tapainen. Tiedätkö, mistä kirjasta on kyse, ja kuka on kirjailija? Kirjassa taisi olla vaaleanvihreä kansi, jos oikein muistan.

Ja kolmantena etsin kirjaa, jossa tyttö, ehkä noin 12-vuotias menee piiaksi/palvelijaksi perheeseen tienaamaan rahaa. Kirja on muistaakseni aika vanha, ja mielestäni vaaleassa kannessa oli tyttö jolla oli sinertävä huivi päässä. Haluaisin tietää kirjan nimen ja kirjailijan. Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Vastattu

Tässä tyttökirjallisuuden klassikoiden kirjoittajia :

Alcott, Burnett, Coolidge, Montgomery, Sandwall-Bergström, Swan, Turner, Virtanen Rauha S. Tyttökirjasarjoja ovat nimeltään Tyttöjen kirjasto, Vihreä kirjasto. Nuorten toivekirjastostakin löytyy paljon tytöille suunnattua aineistoa. Nämä ovat klassikoita, joku voi varmaan lisätä tähän uudempia alan tekijöitä.

Toiseen kysymykseesi on vastattu jo aiemmin Kysy kirjastonhoitajalta-palvelussa.

Jean Estorilin (Mabel Esther Allan) Anne-sarjaa on ilmestynyt alkukielellä kaiken kaikkiaan 11 osaa. Alkukielisessä teoksessa päähenkilö on nimeltään Drina. Sarjasta on suomennettu vain viisi osaa ja mainitsemasi  Anne Skotlannissa  (Drina dances again, 1960) on siis sarjan viides ja viimeinen suomennettu osa.

https://www.fantasticfiction.com/a/mabel-esther-allan/

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au40141acd-7b91-49cf-99c9-d…

 

Kolmas kysymäsi kirja lienee Margareta Andrén kirjoittama tyttökirja "Epäiltynä" Otava, 2.p. 1959.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.