Kirjoitan novellia ja tahtoisin tietää oliko jo 80-luvun lopulla tai vuonna 1990 olemassa tekstitv? Asiatarkkuudessa pysymisen takia tahtoisin vielä tietää…

Kysytty
28.7.2003

Kirjoitan novellia ja tahtoisin tietää oliko jo 80-luvun lopulla tai vuonna 1990 olemassa tekstitv? Asiatarkkuudessa pysymisen takia tahtoisin vielä tietää lähetettiinkö tekstitv:n alusta saakka radio-ohjelmaa taustalla vai kuuluiko sen läpi ainoastaan tv-ohjelma vai kuuluiko sen taustalla mitään?
Tiedoistanne kiitos etukäteen.

Vastaus

Vastattu
29.7.2003
Päivitetty
22.11.2007

Tekstitelevisiotoiminta alkoi Ylellä lokakuussa vuonna 1981. Lisää 80 -luvun tapahtumista voit lukea Ylen sivuilta http://www.yle.fi/yleista/histo_1980.shtml , tosin tekstitv :n osalta sivustoilla ei ollut ko. aikakaudelta muuta tietoa.

Tekstitv :n taustaäänimaailmasta ei löytynyt tietoa Turun kaupunginkirjaston kokoelmista, mutta Ylen sivuilta voi kysyä, kohdasta Palaute, http://www.yle.fi/palaute.html ja Yle info-sivuilta voit lukea usein kysyttyjen kysymysten vastauksia, http://www.yle.fi/yle-info.html . Teksti-tv -kysymykset löytyvät osasta Yle Tekniikka FAQ, Teksti-tv. (Päiv.22.11.2007)

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.