Keski-kirjastoissa yhtä lainaa voi näköjään uusia maksimissaan viisi kertaa, minkä jälkeen se kuuluu palauttaa takaisin kirjastoon oli siihen sitten varauksia…

Kysytty
23.4.2019

Keski-kirjastoissa yhtä lainaa voi näköjään uusia maksimissaan viisi kertaa, minkä jälkeen se kuuluu palauttaa takaisin kirjastoon oli siihen sitten varauksia tai ei.

Jos olen esimerkiksi lainannut jonkin teoksen muusta kuin oman kotikunnan kirjastosta ja jonka lainaamista haluaisin heti palauttamisen jälkeen jatkaa, niin onnistuuko lainaa palauttaessa lainata kyseinen teos saman tien uudelleen kotikunnan kirjastossa, jonka kokoelmiin se ei kuulu ja jonne palautan sen?

Molemmat kirjastot kuuluvat siis Keski-kirjastoihin, ja kyseistä teosta ei ainakaan tällä hetkellä kukaan kaipaa lainaan.

Vastaus

Vastattu
26.4.2019
Päivitetty
26.4.2019

Hei!

Keski-kirjastoissa voi tosiaan uusia lainan viisi kertaa netissä ja sen jälkeen kirja on palautettava kirjastoon.
Kirjan voi lainata heti palautuksen jälkeen uudestaan, jos siitä ei ole varauksia. Sääntö koskee kaikkia Keski-kirjastoja,
joten voit lainata palautuksen jälkeen uudestaan myös jonkun toisen Keski-kirjastoihin kuuluvan kunnan kirjaston kirjan. Kirja kannattaa palauttaa palvelutiskille, jotta sen saa heti mukaansa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.