Kaipaisin vinkkejä yläkouluikäisille nuorille sopivista kotimaisista/suomeksi käännetyistä sarjakuvaromaaneista. Viimeinen ilta (Rowell, Hicks), Älä unohda…

Kysytty
29.9.2021

Hei!

Kaipaisin vinkkejä yläkouluikäisille nuorille sopivista kotimaisista/suomeksi käännetyistä sarjakuvaromaaneista. Viimeinen ilta (Rowell, Hicks), Älä unohda minua (Muhonen) ja Elias (Ahtinen) ovat jo tuttuja.

Vastaus

Vastattu
4.10.2021

Lasten ja nuorten erikoiskirjastonhoitaja Sini Helminen vastasi kysymykseen näin: Näitä on tosiaan valitettavasti aika vähän ja nuo kyseiset mainitut olisivat minullekin heti ekana tulleet mieleen. Artemis Fowlista on sarjakuvaromaani suomennettu, samoin Coralinesta (molemmat ehkä enemmän varhaisnuorten, mutta nuorillekin menee). J.P. Ahosen Perkeros on aikuisten sarjakuvaromaani hevibändistä, mutta voi kiinnostaa nuortakin. Englanniksi tietysti paremmin valikoimaa. Tuulen laakson Nausicaä myös tuolle ikäluokalle. Persepolis ja Hautuukoti nyt on klassisempia aikuisten, mutta riippuu nuoresta, ovatko vielä vähän liian vaikeita. Alan Mooren Vartijat sopii myös nuorille jos synkemmät supersankarit kiinnostaa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.