Juuston valmistus, Juoksutus mikrobiperäistä,Onko tiedossa kuka tällaiset mikrobit on keksinyt, Vasikoita ei tarvitse tappaa enään,

Kysytty

Juuston valmistus, Juoksutus mikrobiperäistä,Onko tiedossa kuka tällaiset mikrobit on keksinyt, Vasikoita ei tarvitse tappaa enään,

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Juustojen valmistustaito on ikivanha. Niiden valmistus alkaa aina siitä, että maidon sisältämä juustomassa erotetaan herasta. Tätä prosessia kutsutaan maidon juoksuttamiseksi. Perinteisesti prosessissa käytetty entsyymi eli juoksutin on erotettu teurastettujen vasikoiden mahasta. 1960-luvulta lähtien eläinperäisen juoksuttimen rinnalle ovatkin tulleet mikrobiologiset tai mikrobeilla tuotetut juoksutteet. Mikrobiologisten juoksuttimien valmistamiseen käytetään pääasiallisesti sieniä, jotka tuottavat luonnostaan juustonjuoksuttimeksi soveltuvia proteolyyttisiä eli proteiineja pilkkovia entsyymejä. Mikrobiologisena juoksuttimena käytetään etenkin Rhizomucor miehei -sienen tuottamia entsyymejä. Valitettavasti en löytänyt yhtä tiettyä henkilöä, joka olisi onnistunut eristämään nämä mikrobit tai patentoinut tekniikan, joka tuottaa juoksutetta.

Tässä kuitenkin juustonvalmistukseen liittyvää tietoutta : 
 

Lisätietoja juustonvalmistuksesta voi kysellä : 

Suomen juustonvalmistajien yhdistys

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.