Julkkiskokki Harri Syrjänen "väitti" taannoin Mitä tänään syötäisiin, Perjantai -ohjelmassa, ettei sokeria käytetä muuhun, kuin jälkiruokiin.

Kysytty
26.10.2020

Julkkiskokki Harri Syrjänen "väitti" taannoin Mitä tänään syötäisiin, Perjantai -ohjelmassa, ettei sokeria käytetä muuhun, kuin jälkiruokiin. Mitä! Esim ruskeakastike, siihen sokeripitoista ketsuppia. Sanokaahan te pääruokia, joissa käytetään sokeria tai johdannaisia (hunaja...)?

Vastaus

Vastattu
27.10.2020

Julkkiskokki Syrjänen on tunnettu reteästä ja humoristisesta kielenkäytöstään. On mahdollista, että hän on ohjelmassa hieman kärjistäen puhunut sokerinkäytöstä pääruoissa. Varmasti hänkin ruoanlaiton kemian asiantuntijana tietää kuitenkin, että esim. tomaattipohjaisissa ruoissa sokeria käytetään taittamaan tomaatin happamuutta. Yhtä lailla kuin suolaa voidaan käyttää leivonnaisissa tuomaan makua eri tavalla esiin. https://www.sokerioppi.fi/sokeriruoanvalmistuksessa/sokeri-ruoanvalmist…

Suomen sokeri on perustanut oikein verkkosivuston, jolla kerrotaan sokerista leivonnassa ja ruoanlaitossa. https://www.sokerioppi.fi/sokeritsiirapit/sokerin-tehtavat
 

Itselleni pääruoista tulevat mieleen lähinnä juuri tomaattikeitot ja kastikkeet, joihin voi lisätä sokeria. Tässä esimerkki samalta sivustolta: https://www.sokerioppi.fi/sokeriruoanvalmistuksessa/makupari-2-paprika-…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.