Joutsenhan elää saman puolison kanssa "kunnes kuolema" erottaa. voiko se tämän jälkeen ottaa uuden puolison? laulujoutsen ja kyhmyjoutsen onko eroja?

Kysytty
29.06.2008

joutsenhan elää saman puolison kanssa "kunnes kuolema" erottaa. voiko se tämän jälkeen ottaa uuden puolison? laulujoutsen ja kyhmyjoutsen onko eroja?

Vastaus

Vastattu
30.06.2008
Päivitetty
30.06.2008

Englannin talvehtimiskeskuksissa, missä sekä laulu-, kyhmy- että pikkujoutsen talvehtivat, on samojen yksilöiden pariutumiskäyttäytymistä voitu seurata vuosia, jopa läpi elinijän. Useimmilla oli vain yksi puoliso elinaikanaan. Toisen menehtymisen jälkeen yksin jäänyt solmi uuden parisuhteen vasta runsaan vuoden kuluttua edellisen päättymisestä. Laulujoutsenen parisuhde kesti keskimäärin 2,7 vuotta, kyhmyjoutsenen 3,3 vuotta ja pikkujoutsenen 5,1 vuotta. Parisuhde useimmissa todetuissa tapauksissa päättyi puolison kuolemaan tai katoamiseen. Eron tilastollinen todennäköisyys oli laulujoutsenella kuusi prosenttia ja kyhmyjoutsenella yksi prosentti, mutta pikkujoutsenilla avioeroja ei esiinny lainkaan.

Lähteet:
Suomen muuttolinnut (toim. Iiris Kalliola), 2006
Leinonen, Matti. Laulujoutsen, Suomen kansallislintu, 2000

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?