Http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?extra=-100&ju=769474 Tässä osoitteessa, linkissä puhutaan lauluvihkosesta, johon on koottuna lauluja, joita punatulkun on…

Kysytty
19.12.2008

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?extra=-100&ju=769474
Tässä osoitteessa, linkissä puhutaan lauluvihkosesta, johon on koottuna lauluja, joita punatulkun on ollut mahdollista oppia.
Haluaisin jäljittää tällaista vihkosta, siksi kysyn teiltä. Ehkä tiedättkin ko. vihkosesta jotain.

Vastaus

Vastattu
19.12.2008
Päivitetty
19.12.2008

Kyseessä on varmaankin maineikas jo v. 1717 julkaistu englantilainen nuottikirja ”The Bird Fancyer´s Delight” (”Linnunystävän ilo”), tekijänään puolittain anonyymi Mr. Hill. Kirjasen avulla yritettiin opettaa häkkilintuja toistamaan sävelmiä, joka oli tuona aikana suosittu ja tuottoisakin harrastus. Nuottivihkosta on otettu uusia laitoksia tähän päivään saakka ja nykyään saatavilla olevassa on kaikkiaan 43 laulua, jaoteltuna eri linnuille. Lintuvalikoimaan kuuluu mm. punatulkku (10 sävelmää), hemppo (9 sävelmää), kottarainen (3 sävelmää), leivo (3 sävelmää), papukaija ja satakieli (2 sävelmää). Kappaleet on sovitettu soitettavaksi nokkkahuilulla ja niitä esiintyy myös ko. soittimen harjoitusoppaissa.
Linkkejä : http://www.musicroom.com/se/ID_No/0173680/details.html
http://roy25booth.blogspot.com/2008/10/music-for-unaccompanied-parrot.h…
http://www.flageolets.com/tutors/hillsbird.php
HelMet–kirjastoissa kyseistä kokoelmaa ei ole, mutta se on mahdollista saada kaukolainana muualta Suomesta. http://www.lib.hel.fi/forms/kaukopalvelupyynto.asp
http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=docis&previd=avlbs&sesid=1229686…

162 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Olisi ehkä hyvä sanoa ääneen, että toisin kuin 1700-luvun Englannissa, 2000-luvun Suomessa useimmat mainituista linnuista ovat rauhoitettuja, joten ne on syytä jättää rauhaan myös laulunopetuksen näkökulmasta. En tarkoita, että kysyjällä olisi tällaisia aikeitakaan, mutta joku saattaa innostua pyydystämään vaikkapa punatulkun talviselta lintulaudalta päästäkseen testaamaan vanhoja teorioita. :)

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.