Haluaisin selvittää kirjan ja kirjailijan: luin kerran teoksen, jossa päähenkilönä oli orpo poika, joka asui ilkeän sisarensa ja tämän puolison luona suon…

Kysytty
13.7.2007

Haluaisin selvittää kirjan ja kirjailijan: luin kerran teoksen, jossa päähenkilönä oli orpo poika, joka asui ilkeän sisarensa ja tämän puolison luona suon vieressä. Hänet otti siipiensä suojaan erakoitunut vanha nainen joka maksoi pojalle pääsyn muistaakseni Lontooseen ja tarjosi tälle hyvän elintason jonka poika kuitenkin kai menetti. Poika joutui jossain vaiheessa jotenkin mukaan vankikarkurin piilotteluun ja salakuljettamiseen jokea pitkin veneellä. Kirjailija oli muistaakseni englantilainen mutta en millään muista nimeä. Tapahtumat sijoittuivat ehkä n. 1700-1800-luvun englantiin.

Vastaus

Vastattu
16.7.2007
Päivitetty
16.7.2007

Kuvauksen perusteella kuulostaisi, että kysymyksessä olisi Charles Dickensin Loistava tulevaisuus. Siinä päähenkilönä on orpopoika Philip Pirrip, joka asuu ilkeän sisarensa luona. Myöhemmin varakas vanha neiti kutsuu hänet viihdyttämään itseään ja kasvattitytärtään. Myöhemmin hän muuttaa Lontooseen asumaan.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.