Haluaisin aloittaa jonkin (mieluusti itsenäisen) liikuntaharrastuksen, mutta lääkäri on kieltänyt polveni rasittamisen. Haluaisin sellaisen, joka kuluttaa…

Kysytty
9.1.2011

Hei!
Haluaisin aloittaa jonkin (mieluusti itsenäisen) liikuntaharrastuksen, mutta lääkäri on kieltänyt polveni rasittamisen. Haluaisin sellaisen, joka kuluttaa mahdollisimman paljon energiaa. Mitä liikuntalajeja voisin harrastaa?

Vastaus

Vastattu
10.1.2011
Päivitetty
11.1.2011

Internetissä on sivustoja, joilta löytyy tietoja eri liikuntalajien energiankulutuksesta. Tässä muutamia tällaisia sivuja:
http://kalorilaskuri.fi/liikunta
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=onn00…
http://www.kuntolehti.com/main.php?id=68
http://www.tohtori.fi/?page7978510&id=7079757

Myös joissakin kirjoissa on samantapaisia listoja, esimerkiksi Joanna Hallin kirjassa Hyvän kunnon kirja (s. 244). Esimerkiksi Riku Aallon kirjassa Tie tuloksiin taas kerrotaan mm. kuntoilijalle soveltuvimmista kestävyysliikuntalajeista ja myös lihaskuntoharjoittelusta. Kirjastosta löytyy myös muita uusiakin kirjoja kuntoliikunnasta.

Näitä internet-sivustoja ja kirjoja tutkimalla on toivottavasti helpompi löytää juuri sinulle sopiva liikuntalaji. Meidän on vaikea suositella tiettyjä lajeja. Kestääkö polvesi esimerkiksi pyöräilyä, hiihtoa tai sauvakävelyä? Uinti ja vesijuoksu kuluttavat paljon energiaa. Vesijuoksua harrastavat mm. urheilijat, jotka toipuvat erilaisista jalkavammoista. Mutta haluatko harrastaa näitä vesiliikuntalajeja? Ja voiko polvellasi tehdä uintipotkuja? Tämä kannattaa varmistaa lääkäriltä tai fysioterapeutilta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?