varausmaksut

12 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–12.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mihin pykälään vedoten kirjasto voi vielä periä varausmaksua (ratamo-kirjastot 2 e), vaikka uusi laki on voimassa? Ratamo kirjastot perivät varausmaksun, jos… 573 Linjaus perustuu lain 12. §:ään "kirjaston OMIEN aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen - - - on maksutonta" (suuraakkoset vastaajan). Asiasta on kuntakohtaisesti erilaisia päätöksiä.
Onko varausmaksu poistunut? 982 Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kirjastoissa on luovuttu varausmaksujen perimisestä. Espoossa ja Kauniaisissa varausmaksu poistui 1.6.2013 lähtien. Vantaan kirjastoissa aloitettiin jo 1.5.2013 vuoden loppuun asti kestävä kokeilu maksuttomista varauksista. Helsingin kaupunginkirjasto seuraa toistaiseksi, mitä vaikutuksia varausten maksuttomuudella on muiden kirjastojen toimintaan ja päättää sitten omasta linjastaan.
Minulla on lainassa CD-levy. Siinä on joitain naarmuja, eikä soittimeni soita sitä kunnolla. Voitaisiinko kirjastoon toimittaa veloituksetta toinen kappale. En… 1140 Palauta lainassa oleva levy kirjastoon, jotta voit lainata toisen kappaleen. Huomauta kirjaston henkilökunnalle viallisesta levystä ja pyydä maksuton varaus.
Jos varaa monta kirjaa kerrallaan pitääkö kaikista maksaa varausmaksu? 990 Tampereen kaupunginkirjastossa varausmaksu 1 € (muusta PIKI-yhteisjärjestelmän kunnankirjastosta kuljetettava seutuvaraus 2 €) peritään jokaisesta varattavasta kirjasta (äänitteestä, elokuvasta jne.) erikseen. Esimerkiksi varattaessa viisi kirjaa kerrallaan on varausmaksun suuruus 5 €.
Jos lainaamassani dvd:ssä oli naarmu, joka esti levyn elokuvan katsomisen, eikö minun pitäisi saada korvaava dvd-filmi varausmaksuttomana? 767 Tällaista sääntöä ei ole. Toisin sanoen asiakas ei voi vaatia mihinkään sääntöön vedoten, että näin tulisi toimia. Kirjaston henkilökunnalla on kuitenkin harkintaoikeus pienten maksujen osalta. Jos asiakkaalla on mielestään pätevä syy saada varauksensa ilman varausmaksua, pyyntö kannattaa esittää virkailijalle. Harkintansa mukaisesti hän voi siihen suostua.
Voisitko selvittää meneekö elokuvasta: maailman ympäri 80 päivässä varausmaksua jos on 12 vuotias ja varaa omalla kortilla? 898 Lasten aineistosta ei mene varausmaksua. Tätä elokuvaa on kirjastoissa sekä lasten että aikuisten osastolla. Varausmaksu menee, jos olette varanneet elokuvan aikuisten osastolta.
Jos lapsi varaa aikuisten dvd:n, meneekö siitä varaus maksu? 1044 Varausmaksu peritään aineiston mukaan, joten lapsen varaamasta aikuisten DVD:levystä menee varausmaksu.
Jos varaan Mape Ollilan kirjoittaman Nightwish kirjan, niin maksaako varaus jotain. Eli onko kyseinen kirja aikuistenkirja? 699 Etsimääsi Mape Ollilan kirjoittamaa Nightwish kirjaa löytyy kirjastoista sekä aikuisten- että lastenosastoilta. Lasten aineistosta ei mene varausmaksua. Enimmäkseen kirjaa on kuitenkin aikuisten- ja musiikkiosastoilla, jolloin varauksesta menee normaali maksu. Eli melko varmasti kirjasta on maksettava varausmaksu.
Eikö varausmaksua palauteta, kun varattu aineisto on viallista? Itse lainasin c-kasettina äänikirjoja neljä kappaletta ja yhden videon. Kaikki kasetit sekä… 706 Varausmaksun palautus ei kuulu kirjaston käyttörutiineihin. Kieltämättä tuntuu harmittavalta joutua maksamaan sellaisesta mitä ei voi käyttää. Toisaalta on todettava, että suurin osa sellaisista C- ja VHS-kaseteista, joista asiakas ilmoittaa että ne ovat käyttökelvottomat, toimivat hyvin kirjaston laitteilla tarkistettaessa. Sitä en tiedä, miksi näin on; ei kirjastossakaan ole tätä tarkoitusta varten huippulaitteita, aivan tavallinen kannettava radio-kasetti-cd-soitinyhdistelmä vain. Suosittelen että jätät kirjastolle palautteen asiasta. HelMet-kirjastoille palaute menee tästä osoitteesta: https://www2.helmet.fi/feedback/
Eikö se ole niin että lasten aineistosta ei peritä varausmaksua? Helmet aineisto haussahan voi valita että hae lastenaineistoa. Silloin hakeeko se myös… 868 Ei, lastenaineistosta ei mene varausmaksua. Joitakin esim kirjoja kuuluu sekä aikuisten että lasten osastoille kirjastosta toiseen vaihdellen tai samankin kirjaston sisällä on molemmalle osastolle kuuluvia kappaleita. Näiden kaikkien sijaintitiedot näkyvät lasten aineistohaussa. Samasta syystä joskus yritetään virheellisesti periä varausmaksu, vaikka kirja olisikin lapsille tarkoitettu.
Pitääkö Helsingin kaupunginkirjastossa videoita ja DVD:eitä varattaessa maksaa 0,5 euron varausmaksu? 1071 Varausmaksu maksetaan, kun varattua aineistoa noudetaan, ei siis varausta tehtäessä. Lapsilta ei peritä varausmaksua lasten aineistosta.
Jos varaan monta kirjaa niin pitääkö minun silloin maksaa jokaisesta erikseen se 50 senttiä varausmaksua? 1585 Kyllä, ellei kyseessä ole lasten osaston aineisto. Varausmaksu on tällä hetkellä aikuisten aineistosta 0,50 € / kpl. Lasten aineistosta varausmaksua ei peritä.