tyttäret

10 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–10.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä lukemista suosittelette kun haluaisin neuvoja/tukea seuraavaan tilanteeseen. Oma äitini häpeää minua ja ulkonäköäni. Onko asian käsittelyyn infoa missään?… 81 22.6.2021 Vaikeista äiti-tytärsuhteista löytyy tietoa ja tukea mm. seuraavista kirjoista:  Aina tytär, aina äiti : aikuisen naisen suhde äitiin / Kirsi Hiilamo ja Heli Pruuki Äiti & tytär : vallan ja rakkauden kehissä / Anja Laurila Kaikella kunnioituksella : irtiottoja vanhempien vallasta / Katriina Järvinen Enkö koskaan ole tarpeeksi hyvä? : kuinka tytär voi toipua narsistisesta äidistä / Karyl McBride Narsistin lapsena : pitkä tie itsenäisyyteen / Janne Viljamaa  Omaa itsetuntoaan voi vahvistaa lukemalla esimerkiksi Olen upea, mutta en sinun mieliksesi / Florence Given Hyvä itsetunto / Liisa Keltinkangas-Järvinen Saanko esitellä : monenlaiset minämme / Katriina Järvinen Toivottavasti näistä on apua! 
Mikä kirja mahtaa olla kyseessä? Amerikkalainen nuortenkirja 70-80-luvulta. Nuori tyttö asuu isänsä kanssa kaksin ja he muuttavat usein paikasta toiseen… 82 7.6.2021 Etsitty kirja lienee Norma Fox Mazerin Kaapattu tyttö (Otava, 1985). "Terrin äiti on kuollut jo vuosia sitten, tai niin isä on aina sanonut. Terrillä ei ole edes valokuvaa äidistä, eikä isä halua puhua hänestä. Yllättäen Terri saakin selville, että hän ja isä ovat viettäneet liikkuvaa elämää siksi, että he ovatkin pakomatkalla. Ja äiti onkin elossa..."
Olen yrittänyt etsiä jo kauan aikaa erästä kirjaa mutta en muista sen kirjoittajaa tai nimeä. Olisittekohan te voineet auttaa minua? Juoni meni näin: Paikkana… 212 30.10.2018 Etsitty kirja saattaisi olla Ruth Rendellin Krokotiilinvartija (WSOY, 1995). https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_12043
Etsin kirjaa: suomalainen naiskirjailija, helppolukuinen romaani. Aiheena vanhan äidin ja aikuisen tyttären yhdessä asuminen. Tyttären harrastuksena… 642 27.2.2017 Kaivattu kirja saattaisi olla Pirjo Mannisen Antonia ja irlantilainen kevät (Kirjayhtymä, 1981). http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_45616#.WLPH-E00OUk
Voisitko suositella minulle muutamaa 2000-luvun kirjaa, jossa kuvataan äiti-tytär-suhdetta ja kirjailija on suomalainen, joka olisi mahdollisimman raaka tai… 561 19.9.2016 Aika hurja ajatus tuo "mahdollisimman raaka ja järkyttävä", mutta yritän... Jokapäiväinen elämämme / Riikka Pelo Kertomus Stalinin vainoista ja äiti-tytär suhteesta. Paras mahdollinen maailma / Riikka Pulkkinen Äiti on tehnyt hirveän virheen, isä suree ja tytär muistaa väärin. Ikkunat yöhön / Laura Lähteenmäki 1950-luvulla tyttärensä hylännyt äiti uhkaa muuttua hirviö-anopiksi. Huomenkellotyttö / Sarianna Vaara Psyykkisesti sairaan ja lääkeriippuvaisen äidin tytär yrittää selvitä arjesta. Nämä löysin näin aluksi. Kenties kommentoijat osaavat vinkata lisää.
Etsin lastenkirjaa jonka olen lukenut noin 15 vuotta sitten. Kirjassa oli muistaakseni hieman värikästä kuvitusta, ja kirjassa esiintyvä isä oli tehty hieman… 527 4.2.2016 Isänsä jalkapallokentältä hakeva Kaarina-tyttö esiintyy Bengt Anderbergin kirjassa Satu pienen pienestä tytöstä (Lasten parhaat kirjat, 1994). Kuvitus on Jan Mogensenin.
Luin kirjastossa kirjaa mutta en muista enää sen nimeä. kirja oli melko lyhyt alle 300 sanaa jos muistan oikein. sen juoni kertoi äidistä ja teini ikäisestä… 701 3.5.2015 Aivan noin lyhyttä kirjaa en löytänyt, mutta muuten hyvin kuvaustasi vastaa Alice Kuipersin romaani Terveisin äiti (Otava 2008). Toinen samantapaista aihetta käsittelevä romaani on Elizabeth Noblen Kirjeitä tyttärelle (Karisto 2009). Siinä ei kuitenkaan ole muistilappuja, vaan ennemminkin kirjeitä.
Etsin kirjaa, jonka nimeä enkä kirjoittajaa muista. Kirjailija on joko kanadalainen tai Yhdysvalloista (nainen). Romaanin päähenkilö on menestyvä… 974 1.12.2014 Olisiko kyseessä kanadalaisen Carol Shieldsin teos Ellei? Kuvailusi sopisi siihen hyvin.
Etsin kirjaa,jonka olen joskus lukenut. Muistan kirjasta nämä asiat: -Kirja on painettu 2004 tai sitä ennen -kotimainen romaani -naisen kirjoittama -sijoittuu… 958 10.12.2013 Välitimme kysymyksesi kirjastoammattilaisten valtakunnalliselle sähköpostilistalle. Yksi kollega sieltä ehdotti Timo K. Mukan Tabua (kirjailija tosin siis mies), josta on myös elokuva nimeltä Milka. Osaisiko joku palvelumme seuraajista ehdottaa vielä jotakin muuta vaihtoehtoa?
Luin jokin aika sitten kirjan, joka oli kirjoitettu sähköpostimuotoon. Siinä äiti ja tytär kävivät keskustelua keskenään heille kipeistä asioista… 1081 6.5.2009 Mahtaisikohan kyseessä olla Maise Njorin kirja Äidit ja tyttäret: kirjeenvaihtoa.