tilaukset

7 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–7.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kirjastoon on tilattu uutuus dvd 10.10.2018 mutta vieläkään ei näy että kyseistä teosta olisi hyllyssä. Kuinka kauan näissä tilauksissa menee? 211 28.2.2019 Valitettavaa, että odotettu uutuus viipyy. Tarkemman syys selvittämiseen tarvitsisin hieman lisätietoja. Syitä viipymisiin voi olla monia: teosta ei julkaistukaan aikataulussa, teoksen "painos" on loppu kustantajalta, teoksen esitysoikeudet kirjastoille eivät saapuneetkaan samalla kuin itse teos ynnä kaikki inhimilliset erehdyksen mahdollisuudet meidän, tavarantoimittajan, kuljetusliikkeen, kustantajan ja mahdollisen maahantuojan välillä. Toivottavasti dvd saapuu pian lainattavaksi.
Kuinka monta päivää kestää saada kirja Entressestä esim Saunalahden kirjastoon? Tilasin äsken kirjan - koska se siis mahtaa olla Saunalahdessa? Vastauksesta… 499 11.10.2016 Espoon kaupunginkirjaston toimipisteiden väliset varaukset kulkevat nopeasti, jos aineisto on hyllyssä vapaana eikä muilla asiakkailla lainassa tai varattuna. Toimitusaika on tällöin periaatteessa pari tai enintään kolme päivää, olettaen, että tilattu aineisto löytyy oikeasti hyllystä, on riittävän hyvässä kunnossa eikä ole muita poikkeuksellisia ongelmia varauksen toimittamisessa.
Miten nopeasti kirjat päätyvät kirjastoihin niiden ilmestymisen jälkeen? 700 23.7.2013 Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Suurten kustantajien kirjoista tehdään tilaukset jo ennen ilmestymistään monta kuukautta aikaisemmin, ja ne tulevat välittäjän kautta ilmestyttyään. Kirjastossa kirjat käsitellään vielä lainauskuntoon, mihin menee muutama päivä. Uusien kirjojen kirjalähetyksiä tulee viikoittain. Jos saapuneista kirjoista on varauksia, ne käsitellään ensin lainattaviksi. Kirjastoon tilatut kirjat näkyvät aineistorekisterissä maininnalla "hankinnassa", mutta niihinkin voi tehdä varauksen ennakkoon.
Mitä maksoikaan kirjan tilaus pääkaupunkiseudun kirjastosta toiseen pääkaupunkiseudun kirjastoon? 755 8.10.2012 Helmet-kirjastoissa aineiston varaus maksaa 0,50 €. Varausmaksu peritään varausta noudettaessa. Varausmaksuja ei peritä lastenaineistosta eikä alle 18-vuotiailta varaajilta. Varauksesi kohdistuu kaikkien HelMet-kirjastojen kokoelmiin. Lisätietoa varaamisesta http://luettelo.helmet.fi/search~S9*fin/k
Voiko yleisten kirjastojen kautta tilata sellaisia kirjoja jotka eivät ole yleisissä kirjastoissa, mutta ovat esim. yliopistojen tms. kirjastoissa. 918 17.8.2011 Yleisten kirjastojen kaukopalvelun kautta voi tilata esim. korkeakoulujen kirjastoissa olevia kirjoja. Ainakin Helsingin kaupunginkirjastossa ehtona on ettei teosta ole missään paakaupunkiseudulla sijaitsevassa kirjastossa. Lisätietoa Helsingin kaupunginkirjaston kaukopalveluperiaatteista on kirjaston internetsivulla www.lib.hel.fi. Sivun oikean yläkulman 'Hae sivustolta' hakuruutuun voi kirjoittaa 'kaukopalvelu' tai etsiä tiedon hakuruudun alapuolella olevan aakkosellisen hakemiston kautta.
Löysin kirja nimeltään "Totisesta Kristillisyydestä". Kirjoittaja Juhana Arndt. Kirja on oikea aarre.Kyseistä kirjaa ei saa enään kuin kirjastosta. Laittaako… 1687 1.12.2008 Koska uutta painosta ei ole tällä hetkellä myytävänä tästä kirjasta ja kirja on kuitenkin sillä tavalla kysytty, että sitä jatkuvasti edelleen lainataan, ei kirjaa olla poistamassa, vaikka se onkin varsin vanha ja teksti voi olla himmennyt. Vaikka poistaminen joskus tulisikin ajankohtaiseksi, ei poistettavista kirjoista kuitenkaan, ikävä kyllä, ole kirjastoissa otettu varauksia. Varausjärjestelmän hoitaminen olisi liian työlästä, sillä kirjoja kysellään usein ostettavaksi. Mahdollisesti antikvariaateista sen voisi sen sijaan löytää ja ostaa omaksi. Tästä linkistä voi tarkistaa saatavuuden antikvariaattien yhteisestä tietokannasta ja tehdä samlla tilauksen: http://www.antikvaari.fi/ . Ensimmäinen osa näyttäisikin olevan saatavilla. Toinen...
Kuinka monta kirjaa voi tilata/varata kerralla? 1248 25.6.2001 Asiakkaalla saa olla kerrallaan lainoja yhteensä 50, joten periaatteessa voit varata/tilata vaikka kaikki yhdellä kertaa, mikäli Sinulla ei ennestään ole mitään lainassa. Varausmaksu on 5 mk per kirja sellaisista teoksista jotka ovat lainassa. Jos kirjaa löytyy hyllystä jostain pääkaupunkiseudun kirjastosta, sen voi yleensä tilata maksutta toiseen kirjastoon vaikkapa puhelimitse.