siideri

2 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–2.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuinka paljon aidossa siiderissä on sokeria ja onko niin, että sellainen valmistetaan joko omenoista tai päärynöistä? Tarkoitan siis, että kun olen kuullut,… 145 25.4.2019 "Oikean siiderin" käsite vaihtelee maittain. Suomen laki määrittelee siiderin varsin väljästi. Asetuksessa alkoholijuomista ja väkiviinasta (1344/1994) siideri tarkoittaa "[...] hedelmäviiniä, joka on valmistettu tuoreista tai kuivatuista omenoista tai päärynöistä tai niistä valmistetuista täysmehuista taikka täysmehutiivisteistä ja jonka alkoholipitoisuus on enintään 8,5 tilavuusprosenttia." Mehutiivisteestä valmistettujen siiderien sokeripitoisuus vaihtelee suuresti. Jos lisättyä sokeria ei ole käytetty, tuotteen sokeripitoisuus voi olla erittäin alhainen, jopa alle yhden prosentin. Makeassa siiderissä sokeria voi olla jopa 8 %. Huomattavasti tiukemmin on määritelty sellaiset siiderityypit, jotka ovat saaneet Euroopan unionin...
Mistä löydän tietoa siiderin perinteisistä valmistusmenetelmistä sekä historiasta? 1254 26.1.2006 Seuraavissa kirjoissa on kerrottu siiderin valmistuksesta ja historiasta: Kuokkanen, Juha Olutta ja vähän siideriä. 2001. Kemppainen, Jouni K. Puolikuiva siiderikirja. 1999. Hannuksela, Mari Kotimaisen omenan pienimuotoinen jatkojalostaminen mehuksi ja siideriksi. 1996. Opinnäyte: Pro gradu -työ : Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos Fermented beverage production / edited by A. G. H. Lea and J. R. Piggott London : Blackie Academic & Professional, 1995 Seuraava kirja tuli myös esiin haussa, on vanha, eikä viitteessä ollut asiasanoja, mutta saattaa sisältää sopivaa tietoa: Warcollier, Georges The principles and practice of cider-making / by Vernon L. S. Charley, assisted by Pamela M. Mumford. A translation of the 3rd and...