seikkailukirjallisuus

38 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Nuortenkirjasarja, jossa seikkailee Halef. Tapahtumat sijoittuvat arabialaiseen ympäristöön ja aavikolle. Jollakulla oli musta hevonen. Mikähän voisi olla… 49 14.7.2022 Arabialainen opas Halef seikkailee Karl Mayn kirjoittamassa Kara ben Nemsi -kirjasarjassa. Sarjan osat ovat: Aavikon halki, Linnoituksen vanki, Viimeinen karavaani, Afarahin jalokivet, Balkanin rotkoissa, Skipetaarien maassa ja Keltainen rosvopäällikkö.
Olen useamman vuoden etsinyt erästä nuorena lukemaani lasten/nuortenkirjaa, joka kertoo Anouk (en ole varma nimestä?) nimisestä nuoresta tytöstä, joka asuu… 96 30.6.2022 Kirja on Katherine Allfreyn Delfiinikesä, jonka on suomentanut Kaija Pakkanen ja kustantanut Otava. Kirjasta on kaksi painosta: vuoden 1978 ja 1963 painokset, ja näistä tuo jälkimmäinen on kuvaamasi ohut ja punakantinen nidottu versio. Kansikuvan näkee mm Kirjasammon sivultahttps://www.kirjasampo.fi/fi/search/kulsa/delfiinikes%C3%A4 Päähenkilö on Andrula-tyttö, joka asuu kauniilla ja köyhällä Kalonysoksen saarella. Kirjan takakannen juoni vastaa muistikuvaasi.
Onko Aarresaari kirjassa Billy Bonesille anettulla mustalla pilkulla mitää totuuden pohjaa vai oliko tälläinen "tuomio" kirja oma keksintö? 95 26.5.2021 Robert Louis Stevenson on keksinyt mustat pilkut "Aarresaarta" varten. Mutta hän sai idean siihen entisaikojen merirosvoilta. Karibianmeren merirosvoilla oli tapana näyttää pataässää epäilyttävältä vaikuttavalle kollegalle. Pataässää onkin pidetty ns. kuoleman korttina.https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Spot_(Treasure_Island)http://www.psywarrior.com/DeathCardsAce.html  Robert Louis Stevenson Kirjasammossa:https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175930209969
Onko missään kirjastoistanne olemassa Reino Helismaan kirjaa "Lentomatka seikkailuun"? Kirja on vanha. Haluaisin lukea sen, jos sen saisi kaukolainana… 86 15.2.2021 Eepos-kirjastojen kokoelmissa ei ole Helismaan kirjaa Lentomatka seikkailuun. En löytänyt kirjasta lainattavaa kappaletta muistakaan kirjastoista. Sitä on olemassa Kansalliskirjastossa Helsingissä sekä Turun yliopiston kirjastossa, mutta kumpikaan ei ole lainattava kappale.
Etsin kirjasarjaa jonka nimen olen unohtanut. Nuorten salapoliisi sarja, pohjoismainen, (ei Lasse-Maijan etsivätoimisto) ainakin kolme kirjaa sarjassa , siinä… 166 8.2.2021 Kysymyksessä on Martin Widmarkin David & Larissa-sarja. Sarjasta on suomennettu osat  Sinisen peilin antikvariaatti, Kauhujen saari, Noidan laulu sekä Kolmastoista vieras.
Haluaisin vinkkejä helppokielisistä ruotsinkielellä kirjoitetuista kirjoista, joiden avulla olisi helppo lähteä kehittämään omaa kielitaitoa. Voivat olla myös… 166 18.11.2020 Tässä muutama ehdotus ruotsinkielisistä lasten ja nuorten kirjoista, jotka ovat helppolukuisia ja sopivat myös kielitaidon kehittämiseen.   Fantasiaa ja seikkailua: Michael Dahl: Drakblod-sarja (1. osa: Drakduellen) Kazu Kibuishi: Amulett-sarja (1. osa: Stenväktaren) Jan Kjær: Häxboken Niklas Krog: Draksvärdet Jo Salmson: Drakriddare-sarja (1. osa: Tam tiggarpojken) Maria Turtschaninoff: Maresi (Jolin Slotten selkokielinen versio) Rakkautta: Cecilia Borgkvist: Kattvinter Kerstin Lundberg Hahn: Pank och kär Eva Salqvist: MSN - Maja söker Noa   Alla englanninkielisiä lasten ja nuorten kirjoja, jotka ovat helposti lähestyttäviä joko lyhyiden lauseidensa tai sanavarastonsa puolesta.   Joe Todd-Stanton: Brownstone’s Mythical...
Luin koululaisena varmaan 1980-luvun puolivälissä Lauritsalan kirjastosta vanhan nuortenkirjan, joka lienee ollut alun perin englantilainen, koska sieltä… 116 8.9.2020 Etsitty kirja voisi olla Percival Christopher Wrenin Saharan sissit. Kirja ilmestyi alun perin suomeksi WSOY:n Jännitysromaaneja-sarjassa vuonna 1926. Toinen painos julkaistiin Söderströmin 10 markan sarjassa 1939. Vuonna 1960 kirjasta otettiin kolmas, lyhennetty painos kustantajan lapsille ja nuorille suunnatussa Jousi-sarjassa. Muukalaislegioonaan johtavan seikkailun Saharan sisseissä käynnistää Sinivesi-nimisen suuren safiirin katoaminen.
Luin joskus 1970 luvulla kirjan Robert Scottin matkasta etelanavalle 1912, joka paattyi retkikunnan tuhoon. Muistan etta kirja naytti hyvin vanhalta kansikuvan… 82 18.8.2020 Kyseessä on nuorten seikkailukirjallisuuden karavaani-sarjan teos: Scott, Robert. Kapteeni Scottin viimeinen matka: otteita päiväkirjasta : Helsinki,1958. Kirja on lyhennelmä Scottin etelänavan päiväkirjasta ja tarkoitettu nuorille lukijoille. Teos löytyy muun muassa Rovaniemen kaupunginkirjaston Lappi-osaston kokoelmasta.
Onko Frank R. Stocktonilta (1893-1902) suomennettu monta tarinaa? Jos on, niin mitkä ne ovat? 96 6.7.2020 Stocktonilta on suomennettu seuraavat teokset: Hupaisa juttu (suom. Eero Alpi) Länsi-Intian merisissejä (suom. O.A. Joutsen) Perun kuninkaiden kulta-aarre (Adventures of Captain Horn) Valitettavasti en löytänyt kaikista näistä teoksista suomentajaa tai alkuperäistä nimeä. Lisäksi seuraavat sadut löytyvät suomeksi: Griippi ja apulaiskaniikki (teoksessa Satumaailma. 10: värikuvallinen taruaarre nuorisolle) Kuningattaren museo (teoksessa Satumaailma. 8: värikuvallinen taruaarre nuorisolle) Rondainen kellot (teoksessa Satumaailma. 13: värikuvallinen taruaarre nuorisolle) Soveltuva seikka (teoksessa Satumaailma. 15: värikuvallinen taruaarre nuorisolle) https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175993885877  
Olen kovasti tykännyt Caroline Lawrencen kirjoista Pompejin merirosvot, Ostian koirat ja Vesuviuksen salaisuudet. Voisitteko suositella jotain vastaavaa. 218 20.12.2019 Tässä muutamia historiaan sijoittuvia seikkailutyylisiä kirjoja kokeiltavaksi:  -Adrienne Kress : Löytöretkeilijät-sarja (tähän mennessä suomennettu Kätketty ovi ja Pelottomat pelastajat -osat) -Michelle Paver : Pronssisoturit ja Muinainen pimeys -sarjat (näissä on myös yliluonnollisia elementtejä)  -Roope Lipasti: Viikinkitrilogia-sarja Vanhemmista klassikkokirjoista voisivat sopia esimerkiksi Enid Blytonin ja Jules Vernen kirjat sekä Neiti Etsivät, jos jotain niistä ei ole vielä tullut luettua.  Lawrencen Roomalaismysteerit-kirjojakin on enemmän alkuperäiskielellä englanniksi, mutta valitettavasti vain nämä kolme mainitsemaasi on suomennettu.  Toivottavasti näistä löytyisi mielenkiintoinen kirja tai kirjasarja luettavaksi. 
Pidän Clive Cusslerin kirjoista. keneltäköhän kirjailijalta voisin löytää saman tyylisiä, mielellään uudempia kirjoja? Kiitos vastauksestanne jo etukäteen! 191 25.11.2019 Nykykirjailijoista esimerkiksi Michael Mortimer, Dan Brown, Douglas Preston ja Lincoln Child kirjoittavat Clive Cusslerin tuotannon kaltaista jännitys- ja seikkailukirjallisuutta. Myös John le Carrén vakoojadekkareita kannattaa kokeilla. Hieman vanhemmista, jo edesmenneistä kirjailijoista esimerkiksi Michael Crichtonin, Robert Ludlumin ja Tom Clancyn tyyli voisi toimia Cusslerin kirjoista pitäville. Heillä ei tosiaan ole tuotantoa enää lähivuosilta. Kaikkien edellä mainittujen kirjailijoiden tuotantoa on suomennettu runsaasti ja kaikkia löytyy Helmet-kirjastojen alueelta. Voit tarkastella kirjojen saatavuutta Helmet.fi -verkkokirjastossa https://haku.helmet.fi/iii/encore/?lang=fin. 
Muistan lukeneeni vuosia sitten erään kirjan, mutta nyt en pysty mitenkään muistamaan nimeä saatikka kirjailijaa. Nyt kuitenkin tarvitsisin kirjan tiedot… 234 12.9.2019 Kyseessä saattaisi olla Terry Pratchettin Valtio. https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au97f1c482-f4ea-4753-a7f2-a40970f5aa78
Etsin kirjaa, jota luin nuorena varmaan 1990 taitteessa. Se oli seikkailu- tai fantasiakirja. Siinä oli kolme tai neljä ”outoa” tyyppiä. Yksi heistä oli… 199 5.9.2019 Lukijoilta saimme vinkin, että kirja voisi olla Diana Wynne Jonesin Kyylän kyydissä.
Auttakaa mua etsimään tämä kirja! Mulla on ollu ihan hirveä tuska etsiessä tätä kirjaa tai sen nimeä. Luin sitä kun olin lapsi, ehkä vuonna 2006. Kirja voi… 349 2.9.2019 Etsimäsi kirja on ihan kotimaista tekoa, ei suomennos: Mustapippurin metkat matkat : koiranunta (Sley-kirjat, 2001), jonka on kirjoittanut ja kuvittanut Arja Putti. Suursnautseri Mustapippuri ottaa usein päivänokosia ja näkee koiranunta. Unissaan se seikkailee eri puolilla maailmaa ja jopa maan ulkopuolella. Kirjan viidessä tarinassa Mustapippuri tutustuu moniin eri koirarotuihin ja joutuu monenlaisiin kiperiin tilanteisiin. Neuvokkuudellaan ja ystäviensä avustuksella se kuitenkin aina selviää, viimeistään herätessään turvallisesti omalla kotisohvallaan.
Minä pidän kovasti Timo Parvelan Sammon vartijat-trilogiasta ja mielestäni siitä kirjasarjasta saksi tehtyä oikein hyvän fantasiaelokuvien sarjan! Kysynkin nyt… 193 23.7.2019 Hei, Kiva, että olet pitänyt Sammon vartijoista. Timo Parvelan kirjoista elokuviksi on tehty ainoastaan Ella ja kaverit ja Ella ja kaverit 2 - Paterock. Tulevista elokuvista löytyy ennakkotietoa ainakin Suomen elokuvasäätiön (https://ses.fi/) sivuilta, josta Tukitoiminta-linkin kautta löytyy mm. käsikirjoitustukea saaneet, mikä kertoo, että aiheesta on tekeillä elokuva. Ulkomaita Sammon vartijoiden tarina tuskin kiinnostaa, koska se liittyy niin vahvasti Suomen kansalliseen kulttuurihistoriaan. Ella-kirjojen universaalimpi lasten maailma on sen takia otollisempi aihe elokuville. Lisäksi Sammon vartijoista tulisi todennäköisesti kalliimpi leffa, riippuen kuinka paljon elokuvaan tarvitaan erikoistehosteita. Silloin se vaatii myös suuremman...
Mikä kirja/kirjasarja on sellainen, jossa muistaakseeni esiintyy ainakin sisarukset, poika ja apina. Sisarukset käyvät kotikoulua. Porukka löytää salaisen… 303 10.6.2019 Varsin hyvin kysymyksen kuvailua vastaa Enid Blytonin Arvoitus-sarja ja sen ensimmäinen kirja Aution kartanon arvoitus. Sarjassa seikkailevat sisarukset Roger ja Diana, heidän serkkunsa Peter ja tämän koira sekä sirkuspoika Barney nokkelan lemmikkiapinansa kanssa.
Olen kysellyt antikvaareilta 1940 luvulla lukemaani nuorisokirjaa "Wang King, tahtonsa herra", mutta kukaan ei ole sellaisesta kuullutkaan. Mahtaisiko täällä… 173 15.4.2019 Niilo Tahkolahden Wan-King, tahtonsa herra : poikien seikkailukertomus vuodelta 2007 ilmestyi Kansankirjan kustantamassa "Poikien sinisessä sarjassa" vuonna 1947. https://fennica.linneanet.fi/vwebv/holdingsInfo?searchId=73&recCount=10&recPointer=3&bibId=414323&searchType=7
Etsin norjalaisen/islantilaisen/ruotsalaisen kirjailijakaksikon scifidekkarisarjaa joka kertoi nuoresta naisesta, äitinsä scifibiolöydöistä ja jossa… 263 2.8.2018 Kyseessä lienee nimimerkillä Michael Mortimer kirjailevan ruotsalaiskaksikon Daniel Sjölin ja Jerker Virdborg kuusiosaiseksi suunniteltu seikkailua ja tiedettä yhdistävä jännityssarja. Toistaiseksi siitä on julkaistu kolme osaa (Jungfrustenen, Fossildrottningen ja Blodssystrarna), joista kaksi ensimmäistä on suomennettu (Neitsytkivi, Fossiilivaltiatar).
Mikä on seuraavien Jules Vernen kirjojen oikea lukujärjestys? 345 11.1.2018 Jules Vernen kirjoittama kapteeni Grantin etsinnästä kirjoittaman trilogian osien järjestys on seuraava: Kapteeni Grantin lapset Kapteeni Grantia etsimässä Kapteeni Grantin löytyminen Kyseessä on trilogia ja osia ei siis ole enempää.   Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjat (toim. Anna-Riitta Hyvärinen ja Tuija Mäki, Avain, 2015) http://prettylib.erikoiskirjastot.fi/lib4/src?PBFORMTYPE=01002&TITLEID=62913&PROFILESET=SNK3&DATABASE=4&DEPARTMENT=0&SORT=1&MAX=50&FMX=&FILETYPE=HTML&PL=0
Löytyisiköhän tietoa, mikä kirja kyseessä: - julkaistu mahdollisesti 50-60 luvulla - seikkailu- tai nuortenkirja - taphatuu Sumatralla tai vastaavalla saarella… 326 29.11.2017 Kaivattu kirja saattaisi olla Elie Berthetin Aarniometsän poika, jonka 3. painos julkaistiin Otavan Maailman parhaita nuorisonkirjoja -sarjassa vuonna 1953. Ensimmäisen kerran se ilmestyi suomeksi jo vuonna 1909. Sumatralle sijoittuvassa tarinassa seurataan Palmerin perhettä, jonka Edvard-poika joutuu orangutangin sieppaamaksi ja katoaa aarniometsään kuudeksi vuodeksi.