Sara Valto

8 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–8.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mistä löytyisi Valto Saran runo Esa Iloinen? 33 30.9.2020 Esa Ilosen voi löytää myös Saran vuonna 1964 julkaistusta runokokoelmasta Hilpatapaa!
Mistä löytyisi sellainen runo, josta muistan vain pätkiä. Nimi on ehkä Taivaan portti. "Ei voi suuremmaksi taivaan portti tulla, täytyy pienemmäksi tulla… 234 26.11.2018 Kyseessä on Valto Saran kirjoittama Taivaan portti. Runo julkaistiin ensimmäisen kerran Saran kokoelmassa Laulu Kannakselle (WSOY, 1941). Runon voi myös lukea antologiasta Kimalteleva tomu : valikoima suomalaista uskonnollista runoutta (Gummerus, 1962) sekä ensimmäisestä Tämän runon haluaisin kuulla -kirjasta (Tammi, 1978). Runoa on kysytty palvelussamme ennekin. Tässä linkki aiempaan vastaukseen. https://www.kirjastot.fi/kysy/kenen-ja-mika-runo-mina?from=popular
Mai istui iltana maaliskuun unelmissaan laidalla porraspuun .... Mai on kissa. Kenen kirjoittama on näin alkava vanha runo ? Kiitos vastauksesta ! 557 1.2.2017 Sangen lähelle etsittyä runoa osuu Valto Saran Kissojen serenadi, joka alkaa seuraavasti: "Maj, pikkuinen neiti naapurimaan, sotaorpona jäänyt Karjalaan, elokuisena iltana ikävissään tuvan rapuilla istui yksinään." Runo sisältyy Saran kokoelmaan Hilpatapaa!
Saako apua teidän kautta? Kuka on kirjoittanut runon orvosta rajantytöstä? Siinä on esimerkiksi kohta: "Sydän hädästä käy kipeäksi. Hän kuiskaa rukouksen… 546 17.10.2015 Kyseessä on Valto Saran runo Taivaan portti, joka ilmestyi ensimmäisen kerran kokoelmassa Laulu Kannakselle (WSOY, 1941). Runo on luettavissa myös esimerkiksi runoantologiasta Runo on vapaa : radiokuuntelijoiden suosikkirunot (toim. Satu Koskimies ja Juha Virkkunen, Otava, 1996)ja ensimmäisestä Tämän runon haluaisin kuulla -teoksesta (toim. Mirjam Polkunen, Satu Marttila ja Juha Virkkunen, Tammi, 1978). http://monihaku.kirjastot.fi/fi/ https://helka.linneanet.fi/ Runo on vapaa : radiokuuntelijoiden suosikkirunot / toimittaneet Satu Koskimies ja Juha Virkkunen (Otava, 1996)
Kenen ja mikä runo? Minä mahdun, musti, mirri, Vaan äiti, eipä äiti mahdukkaan - ei suuremmaks voi taivaanportti tulla, täytyy pienemmäksi tulla ihmisen. 1709 24.2.2014 Etsitty runo on Valto Saran kirjoittama Taivaan portti. Se ilmestyi alunperin Saran kokoelmassa Laulu Kannakselle (WSOY, 1941). Tämän lisäksi runo on mukana antologiassa Kimalteleva tomu : valikoima suomalaista uskonnollista runoutta (Gummerus, 1962) ja ensimmäisessä Tämän runon haluaisin kuulla -kirjassa (Tammi, 1978).
Mistä löytäisin Valto Saran runon sanat : Lähellä maata? Kuulin sen vuosia sitten tv:n sunnuntaiaamulähetyksessä ( vekkari tms). 1031 28.3.2012 Runo löytyy Valto Saran Lähellä maata -nimisestä -lausuntarunoja kokoelmasta. Se on kokoelman ensimmäinen runo. Kokoelma on ilmestynyt vuonna 1932, eikä sitä ole Jämsän kirjastossa. Ainakin pääkaupunkiseudun Helmet-kirjaston kirjavarastosta se löytyy. Voit pyytää kirjan kaukolainaksi oman lähikirjastosi kautta.
Missä Valto Saran kirjassa on runo, joka alkaa sanoilla "Sinä päätit, rakkaani, retken" tai "Sinä päätit, veljeni, retken" ? 1509 3.2.2005 Kokoelmissamme olevista Valto Saran teoksista - Hilpatapaa - Laulu Kannakselle - Kipin Kapin ei valitettavasti näin alkavaa runoa löytynyt. Soitin myös Kangasalan kirjastoon, jossa oli teos Lähellä maata, mutta valitettavasti ei siinäkään teoksessa tätä runoa ollut. Kokoelmassa Laulu Kannakselle on runo Tuntemattoman veljen muistolle, jossa on hieman samantapainen lause. Lause kuuluu seuraavasti:"Salokyliltä jostakin sieltä, metsien takaa, olit lähtenyt matkaan, veljeni, Kannaksen mies. Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmista puuttuvat Saran teoksista seuraavat: Karjalaisii juttuloi (1928) sekä antologia Runon kultaista Karjalaa (1950), jossa on ilmeisesti Saran runoja myöskin. Olen tarkastunut myös julkaisut Tämän runon haluaisin kuulla...
Veljeni lausui 1950-luvulla usein kissarunoa, joka alkoi: "Mai pikkuinen neiti naapurimaan, sotaorpona jäänyt on Karjalaan. Elokuisena iltana yksinään tuvan… 760 30.4.2004 Kyse on Valto Saran runosta Kissojen serenadi ja se löytyy kokoelmasta Hilpatapaa! Kokoelmaa on yksi kappale Helsingin kaupunginkirjaston keskusvarastossa. Mikäli korttiisi on liitetty pin-koodi voit varata kirjan Helmet-aineistohaun kautta http://www.helmet.fi/. Voit myös tehdä varauksen puhelimitse soittamalla johonkin kaupunginkirjaston toimipisteeseen. Tässä linkki yhteystietoihin: http://www.lib.hel.fi/page.asp?_item_id=1555