roolit

8 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–8.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko Pulmusten Al Bundy kenkämyyjä vai kenkäkauppias? Mielestäni oikea termi on kenkämyyjä, mutta jälkimmäistäkin näkee paljon nettikeskusteluissa. 491 17.8.2018 Englanniksi Al Bundy -hahmon ammatti on women's shoe salesman eli hän työskentelee myyjänä naisten kenkäkaupassa. Hänen esimiehensä on Gary. Kauppias-sanalla on kielitoimiston sanakirjan mukaan kaksi merkitystä: 1) kauppaa ammatikseen harjoittava henkilö 2) kaupustelija, kaupittelija, kauppaaja. Ykkösvaihtoehdossa kauppias voidaan tulkita yrittäjäksi eli hän on taloudellisesti vastuussa liiketoiminnasta kun taas myyjä on yrittäjän työntekijä ja alainen. Mutta kakkosmerkityksen huomioon ottaen myös termi kenkäkauppias kelpaa luonnehtimaan Bundya.
Kirjan nimi?? Miehet ikäänkuin katoavat planeetalta ja naiset jäävät yksin.. 485 14.5.2016 Olisiko kyseessä Joanna Russin teos Naisten planeetta? Kirjayhtymä, 1986 Alkuteos: The Female Man (Bantam Books, 1975) Kääntäjä: Kristiina Drews Kirja kertoo neljästä saman naisen ilmentymästä erilaisissa rinnakkaistodellisuuksissa. Joanna on moderni nainen, Jeanninen maailma taas muistuttaa suunnilleen viime vuosisadan puoltaväliä, Janetin maailma on utopia, josta miehet ovat kuolleet pois kun taas Jaelin maailmassa naiset ja miehet ovat verisessä sodassa keskenään. Eri ilmentymien kohdatessa sukupuoliroolit saavat kyytiä Lähde:http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/naisten-planeetta/
Etsin lastenkirjaa jonka olen lukenut noin 15 vuotta sitten. Kirjassa oli muistaakseni hieman värikästä kuvitusta, ja kirjassa esiintyvä isä oli tehty hieman… 576 4.2.2016 Isänsä jalkapallokentältä hakeva Kaarina-tyttö esiintyy Bengt Anderbergin kirjassa Satu pienen pienestä tytöstä (Lasten parhaat kirjat, 1994). Kuvitus on Jan Mogensenin.
Haluaisin tietää, mikä on tämän kyseinen lastenkirja. Kirjassa on perhe, johon kuuluu äiti, isä, tyttö ja poika. Perheessä ovat roolit vaihtuneet… 1265 26.4.2012 Kyseessä voisi olla Siv Widerbergin kuvakirja Olipa kerran isä ja äiti (WSOY, 1988). Lastenkirjainstituutin (http://www.lastenkirjainstituutti.fi/) Onnet-tietokannassa kerrotaan kirjan juonesta näin: "Lillin ja Lallin isä ja äiti eivät halua tehdä sitä mitä pitäisi vaan kaikkea muuta: leikkiä ruoalla, potkia palloa kadulla, leikkiä tyynysotaa nukkumaan mennessä. Roolit ovat aivan nurinkurin! Ilman lapsia kodin arki ei sujuisi lainkaan."
Haluaisin oppia paremmin kanssaihmisiäni. Olisiko olemassa hyviä kirjoja ihmisen elämänkaaresta ja rooleista? 838 27.10.2009 Aiheesta löytyy esim. tällaisia kirjoja: Burr, Vivien: Sosiaalipsykologisia ihmiskäsityksiä (Vastapaino, 2004) Dunderfelt, Tony: Elämänkaaripsykologia (WSOY, 2006) Dunderfelt, Tony: Henkilökemia (Dialogia, 2003) Meitä on moneksi: persoonallisuuden psykologiset perusteet (PS-kustannus, 2009) Turunen, Kari E.: Ikävaiheiden kriisit (Atena, 2005) Vuorinen, Risto: Minän synty ja kehitys (WSOY, 1998)
Etsin tietoa opettajan/luennoitsian roolista, nimenomaan vanhempien oppilasten keskuudessa, mistä löytäisin tietoa?? Olen erityisen kiinnostunut eri roolien… 1038 27.1.2003 Koska et kerro kysymyksessäsi tarkemmin, minkälaisten oppilaitosten opettajia tarkoitat, on hieman vaikeaa vastata, mutta erilaisten opettajien rooleista löytyy esim. seuraavanlaisia teoksia: Wager, Petra: Etälukiolla eteenpäin : opetuksen ja opiskelun uudet etätuulet : Impact-tutkimuksen loppuraportti / [kirjoittajat: Petra Wager & Markus Aalto] Helsinki : Opetushallitus, 2000 Vuorinen, Raimo: Itsenäisiin valintoihin ohjaaminen : nuorten avoimet koulutusmahdollisuudet ja opettajan roolin muuttuminen / Raimo Vuorinen, Jouni Välijärvi. Helsinki : Painatuskeskus, 1994 Syrjäläinen, Eija: Oppilaiden ja opettajan roolikäyttäytyminen luokkahuoneyhteisössä : etnografinen tapaustutkimus peruskoulun ja steinerkoulun ala-asteen 4. vuosiluokalta...
Opettajan roolit. Peruskäsitteitä ovat: oppiminen, oppimiskäsitys (vrt. ihmiskäsitys, oppimisen teoria). En sulje pois mitään oppimiskäsityksiä,… 2998 28.3.2000 Pääkaupunkiseudun Plussa-aineistotietokannasta (http://www.libplussa.fi/)löytyvät mm. seuraavat teokset (saatavuustiedot näkyvät Plussasta): Patrikainen: Opettajuuden laatu... (1999), Syrjäläinen, Eeva: Oppilaiden ja opettajien roolikäyttäytyminen luokkahuoneyhteisössä (1990), Opettajuuden psykologia/toim. Räsänen (1999), Tulevaisuuden tekijät-uuden opettajuuden mahdollisuudet (1998),Opettaja modernin murroksessa/toi.Niemi (1998),Lehesniemi:Opettajan työ vuosituhannen vaihteessa (1998),Leino: Opettaminen ammattina (1997), Korpinen: Opettajutta etsimässä (1996) Lisää voi hakea esim. luokkahaulla - Helsingin kaupunginkirjaston luokka 181.7 - tai yhdistelemällä asiasanaja opettajat, käsitykset, oppiminen. Tässä myös pari artikkeliviitettä...
Onko Modest Musorgskin oopperassa Boris Godunov esiintyvän roolihenkilön nimi suomeksi Vähämielinen vai Yksinkertainen? 1255 23.6.1999 Suomen kansallisoopperan v.1997 julkaisemassa suomenkielisessä Boris Godunov-libretossa on roolihenkilöluettelossa Jumalanhullu. John Lazaruksen Oopperan käsikirjassa (Otava, 1990) mainitaan myös Jumalan hullu (siis erikseen kirjoitettuna). Vuonna 1925 suomennetussa libretossa k.o. roolihenkilön nimi on heikkomielinen. Muita vähämieliseltä tms. vaikuttavia roolihenkilönimiä ei näissä julkaisuissa mainita. Itse Boris Godunov kyllä menettää järkensä oopperan lopussa.