partio

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löysin itseltäni partiolaisten kuolutuskortiston osa 9, ensiapu,mistä löytäisin muut osat? 292 2.6.2017 Kansalliskokoelmassa Helsingissä näyttäisi olevan muutama koulutuskortiston osa. Maastoleikit sekä suunnistus 1 ja 2. http://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/19LMI3QY8565JKA5NSJI99T9FNMMS59N4… Muita osia voisi metsästää Suomen partiomuseosta Turusta. http://partiomuseo.fi/en/galleria/
Lohjalla Partioniemessä pidettiin heinäkuussa 1935 partiolaisten Kalevala- leiri, jossa oli vieraita ainakin Eestistä ja Unkarista. Löytyykö po. leiristä… 892 27.12.2013 lohjan kaupunginkirjastossa on paikallislehti Länsi-Uusimaa mikrofilmattuna vuodesta 1914 alkaen. Uskoisin paikallislehden aikanaan kertoneen jotain leiristä. Valitettavasti kirjastolla ei ole aikaa tarkistaa asiaa, mutta mikrofilmejä voi käydä lukemassa pääkirjastossa sen aukioloaikoina. Suomen Kuvalehdessä numerossa 32 vuodelta 1935 näyttäisi olevan artikkeli Lohjan Kalevala-leiristä. Lehteä ei ole Lukki-kirjastoissa. Juhana Saarisen kirjassa Lohjan Eräveikkojen historia. Partiotoimintaa Lohjalla vuodesta 1917 on sivuilla 15-20 kirjoitus Kalevala-leiristä. Radiodokumentteja ei näin pitkän ajan jälkeen löytynyt.
Mielessäni pyörii maakuntia (ja niiden vaakunoita) esittelevät lorut: Hiljaa hiipii ilves, miettii, miettii, päättää, hyppää, loikkaa, voittaa HÄME! tai … 1482 24.10.2007 Noita partiolaisten käyttämiä piirihuutoja on kerätty PartioWikiin: http://wiki.partio.net/Piirihuuto Savolaisten huuto sieltä puuttuu, tällainen versio löytyi verkosta: Savolaenen, savolaenen, jouseen tartu, tartu jo ! "No, oeskohan tuota, no, oeaskohan tuota.. No, johan tok! No, johan tok!" Savolainen, savolainen, jouseen tarttui, maaliin ampui, hyvin sattui. - SAVO, HEI http://www.spyp.fi/PY2_2005.pdf
Löytyykö mistään Suomen kirjastosta lainattavissa olevaa Leena Ojasen levyä nimeltä Laula partiolainen, julkaistu vuonna 1974? 1116 8.4.2002 Onkohan kysymyksessä LP-levy "Laula partiolainen", julk. Hämeen Partiopojat, esittäjät: Lehtonen, Rauni (johtaja). Plpk Kotkien soittokunta (orkesteri: puhallinorkesteri). Kokkonen, Jarmo (kuoronjohtaja). Pirkan Pojat (kuoro: poikakuoro). Viimeistähuutoa (yhtye). Ojanen, 'Lulu' Leena (laulu). Räsänen, Pauli (laulu). Nuotio-trio (yhtye). Tämä levy on Sibelius-Akatemian kirjastossa, mutta valitettavasti sitä ei anneta kotilainaan. Tässä vielä kirjaston yhteystiedot http://www.siba.fi/Kirjastot/yhteys.html .
Mikä on tärppihieveri? Onko se partiolaisten slangia, koska partioliitto on julkaissut Tärppihieveri -nimisen kirjankin. 1361 4.10.1999 Eipä löytynyt tärppihieveriä slangisanakirjoista eikä murrekirjoista! Lähetä sähköpostia Suomen partiolaisten sivulta (http://www.partio.fi/) löytyvään osoitteeseen ja kysy! Luulisi, että Tärppihieveri löytyisi partiolaisten hyllystä ja kirjan sivuilta sanan "suomennos". Jos ei, niin sitten täytynee ahdistella Tärppihieveri-kirjan suomentajia, jotka ovat Pekka Myllykoski, Anu Pöllänen ja Ville Teittinen.