paperinkeräys

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
MISSÄ yksityishenkilö / kotitalous voi tietoturvallisesti hävittää asiakirjoja - tilitotteet, palkkakuitit, vakuutussopimukset? Helsingin alue ja mielellään… 166 6.7.2020 Monia vaihtoehtoja on olemassa. Kirjastoissa on käytössä paperisilppurit, ja sen voi hankkia myös itse. Ylen sivustolta löytyi artikkeli aiheeseen liittyen. https://yle.fi/uutiset/3-6574379  Niemi tarjoaa näitä palveluja myös: https://www.niemi.fi/kierratys?gclid=Cj0KCQjwl4v4BRDaARIsAFjATPls3mNPJ9…  kuten myös täältä: https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/jateopas/jatteet/tietosuojapape…. Toinen vaihtoehto on toki polttaa paperit, mutta pitäisi polttamisen ympäristö valita huolella. Paperisilppureita voi ostaa itselleen esimerkiksi Clas ohlsonilta: https://www.clasohlson.com/fi/Koti/Toimisto/Paperisilppurit/c/1471?page…. 
Miksi post it -laput lajitellaan sekajätteeseen eikä paperinkeräykseen? Ajattelin ensin, että tämä johtuisi liimapinnasta, mutta kuitenkin esim kirjekuoret … 555 3.4.2019 HSY ohjeistaa tosiaan lajittelemaan liimautuvat muistilaput sekajätteeseen. Post-it -merkkisten muistilappujen valmistajan nettisivuilta löytyy kuitenkin tieto, että kyseiset muistilaput voi kierrättää paperina. Syyksi mainitaan, että suurin osa lappujen sisältämästä liimasta poistuu siistauskäsittelyssä, jossa lapuista poistetaan myös väri: https://www.3msuomi.fi/3M/fi_FI/post-it-notes/contact-us/FAQs/ Ilmeisesti lappujen sisältämä väri on yksi syy siihen, miksi ne on neuvottu kierrättämään sekajätteenä. Helsingin kaupunginkirjastolta on vastattu muistilappujen kierrätystä koskevaan kysymykseen vuonna 2010. Kun paperista tehdään uusiomassaa, siitä poistetaan painoväri, mutta läpivärjättyjen muistilappujen kohdalla tämä ei aina onnistu,...
Minulle on kasaantunut paljon kirjoja jotka minun pitäisi hävittää. Kirjat ovat sisällöltään sellaisia että niitä ei kukaan hyllyynsä halua eli siis kierrätys… 14064 18.1.2012 Mihin voin viedä vanhat kirjat -kysymykseen on vastattu esim. Suomen keräystuotteen sivulla http://www.suomenkeraystuote.fi/fi/lajittelu/usein-kysytyt-kysymykset. Siellä ja myös Kierrätysinfossa http://www.kierratys.info/laji_paperi.php kerrotaan, että kirjat ilman kansia voi laittaa paperinkeräykseen. Jyväskylän kaupungin jätehuollon sivulla http://www.jyvaskyla.fi/jate/kodinjatteet/paperi sanotaan myös, että pehmeäkantisia kirjoja voi laittaa paperinkeräyksen. Kannet (ja kirjat kansineen, jos niitä ei irroteta) ovat paikkakunnasta riippuen energia- tai sekajätettä.
Löysin joitain kysymyksiä poistettavan aineiston ostamiseen liittyen, ja jäi pari kysymystä aiheesta. Mitä tapahtuu poistomyynneistä jäljelle jäävälle… 1542 18.10.2011 Kirjaston aineistoa poistetaan seuraavin perustein: aineiston huono kunto, sisällön vanhentuneisuus ja käytön puute. Osa huonokuntoisesta aineistosta menee suoraan paperinkeräykseen. Osa poistetusta kotimaisesta kirjallisuudesta lähetetään Varastokirjastoon. Varastokirjasto on valtion ylläpitämä valtakunnallinen kotimaista kirjallisuutta keräävä ja säilyttävä kirjasto, jonka tehtävä on kaukolainata kokoelmaansa. Suurempia poistomyyntejä järjestetään Varkauden kirjastossa muutaman kerran vuodessa. Poistomyynnin jälkeen osa aineistoa jätetään odottamaan seuraavaa poistomyyntiä, osa laitetaan paparikeräykseen. Poistettu aineisto järjestetään pääluokittain ja kootaan varastoon. Tilaa poistetuille ei ole ruhtinaallisesti, vaan kirjat pakataan...
Olen jostain kuullut, että vanhoja puhelinluetteloita ei pitäisi heittää tavalliseen paperinkeräykseen. Onko oikein? 1205 30.4.2005 YTV:n verkkosivuilla http://www.ytv.fi kerrotaan, että käytöstä poistettavat puhelinluettelot saa laittaa asuinkiinteistöjen paperinkeräysastioihin tai viedä kotikeräyspaperin yleisiin keräyspisteisiin. Luetteloista valmistetaan paperitehtailla uutta sanomalehti- ja luettelopaperia.