pääkaupunkiseudun kirjastot

29 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuinka tehdä osoitteenmuutosilmoitus? Netissä voi vaihtaa vain puhelinnumeroa ja s-postiosoitetta...? 1429 8.8.2006 Voit lähettää tiedon asiakasrekisterin ylläpitoon osoitteenmuutoksestasi, ja muutos rekisteröidään sen jälkeen tietokantaan. HelMet-tietokannan etusivulla on heti "Omat tiedot" -linkin alla linkki osoitteenmuutoslomakkeeseen (https://www2.helmet.fi/address). Lomakkeeseen päästäksesi tarvitset kirjastokortin numeron lisäksi kortillesi pin-koodin. Muuttoilmoituksen postiin voi tehdä osoitteessa: http://www.posti.fi/muuttoilmoitus
Jos varaan tietokoneella kirjan, niin kuinka kauan kestää jotta voin hakea sen kirjastosta? 1018 9.6.2006 Mikäli varaamasi kirja on jossakin HelMet kirjastossa Hyllyssä, saapuu se valitsemaasi noutokirjastoon 2-4 arkipäivän kuluessa. HelMetin Omat tietoni -toiminnoista voit seurata varauksesi tilaa. Voit noutaa varaamasi aineiston, kun varauksen kohdalla lukee Noudettava viimeistään.
Voiko Internetissä tehdä varauksen? Jos voi, miten? 926 20.6.2005 Kyllä, Internetissä voi tehdä varauksen. HelMet on pääkaupunkiseudun kirjastojen yhteinen haku- ja varausjärjestelmä. Voit hakea esim. tekijän tai teoksen nimellä. Voit pyytää HelMet-opastusta mistä tahansa pääkaupunkiseudun kirjastosta ja sinulle näytetään, miten varaus tehdään. Jos haluat kokeilla varauksen tekemistä ilman opastusta, mene pääkaupunkiseudun kirjastojen tiedonhakusivulle http://www.helmet.fi. Sivun vasemmasta palkista löydät kohdan Ohjeita. Klikkaa sitä ja löydät sieltä kohdan Aineiston varaaminen. Sieltä löytyvät seuraavat ohjeet varaamisesta: Hae HelMet-hausta esiin haluamasi teoksen saatavuustiedot napsauttamalla tulosluettelosta teoksen nimeä. Nyt näytön oikeaan yläkulmaan ilmestyy painike: varaus. Napsauta painiketta...
Yritän uusia lainaamaani kirjaa, eräpäivä 12.4. Uusiminen ei onnistu ja Tila kohdassa on teksti punaisella "ON HOLD"? Mistä mahtaa olla kyse? Koska uusiminen… 1392 12.4.2005 On hold-tila tarkoittaa,että kirjasta on varaus,eikä uusiminen onnistu. Myöhästymismaksu päivältä on 20 senttiä.
Miten Helmetissä minä muutan osoitetietoni, jotka ovat muuttuneet. Onnistuuko se siis netin kautta, vai pitääkö ottaa yhteys Espoon kirjastoon? 857 30.3.2005 HelMetin etusivulla http://www.helmet.fi on vasemmalla omien tietojen alapuolella linkki osoitteenmuutos. Voitte muuttaa osoitetietonne linkissä olevalla lomakkeella. Kirjautumiseen tarvitsette kirjastokortin numeron ja tunnuslukunne.
Pitääkö Helsingin kaupunginkirjastossa videoita ja DVD:eitä varattaessa maksaa 0,5 euron varausmaksu? 1062 27.12.2004 Varausmaksu maksetaan, kun varattua aineistoa noudetaan, ei siis varausta tehtäessä. Lapsilta ei peritä varausmaksua lasten aineistosta.
Haluaisin uusia lainani jotka menevät tänään vanhaksi. Kone ei niitä suostu uusimaan, koska maksut ovat tällä hetkellä 3,40, eli yli sallitun. Opiskelen… 953 7.12.2004 Kysyt asiaa Helsingin kaupunginkirjastolta, ja oletan, että lainasi ovat Helsingin kaupunginkirjaston lainoja. Vakitettavasti et voi uusia lainojasi tuon maksun takia. Ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin palauttaa lainat (joku muukin voi ne palauttaa, jos et itse pääse) niin pian kuin mahdollista ja maksaa maksut. Näin saat lainausoikeutesi takaisin.
Miksi minun lainaus toimintoni on estetty?? 900 2.12.2004 Kirjaston käyttösäännöissä on lainausoikeuden estosyyt: Lainausoikeuden menetät jos et ole palauttanut lainaamiasi teoksia ja 28 vuorokautta on kulunut laina-ajan päättymisestä. jos olet kadottanut tai vahingoittanut kirjaston teoksia. jos sinulle on kertynyt maksuja maksuliitteessä mainittu summa (3 euroa)tai enemmän. Kirjastossa voit käydä tarkistamassa muita syitä, esim.: Oletko kadottanut kirjastokorttisi ja kortti on merkitty kadonneeksi. Onko osoitteesi muuttunut? Oletko täyttänyt 15 vuotta ja saat aikuisten kortin?
Kuinka kauan on aikaa noutaa varattu aineisto pääkaupunkiseudulla noutokirjastosta ennen kuin se kuljetetaan takaisin siihen kirjastoon, jonka aineistoon se… 836 22.11.2004 Jos varaus on tehty Helmet-tietokantaan, se odottaa noutajaansa kahdeksan päivää. Jos olet soittanut kirjastoon ja pyytänyt varaamaan kirjaston hyllystä löytyneen kirjan itsellesi noutaaksesi sen samaisesta kirjastosta, niin aikaa noutaa se on kolme päivää.
Kuinka paljon kirjastosta saa lainata kirjoja kerralla? Onko parikymmentä kirjaa liikaa? 1906 19.11.2004 Pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa sinulla voi olla kerralla korkeintaan 40 teosta, joista kaikki voivat olla kirjoja. Muun aineiston määrä on kuitenkin rajattu. Tarkempia tietoja löydät kirjastojen käyttösäännöistä: http://www.lib.hel.fi/page.asp?_item_id=5075 .
Kuinka löydän bulgarian kielisten kirjojen tarjonnan pääkaupunkiseudun kirjastoista? 1029 12.11.2004 Bulgarian kielisten kirjojen hakeminen HelMet-aineistohaussa ( http://www.helmet.fi ): 1) Valitse Sanahaku 2) Kirjoita ensimmäiseen hakukenttään kaksi tähteä (**) 3) Seuraavaksi rajaa haku käyttämällä pudotusvalikoissa olevia rajauksia (Aineisto: kirjat ja Kieli: bulgaria) 4) Halutessasi voit rajata haun myös julkaisuvuoden ja kirjaston mukaan. hakutulos on mahdollista järjestää joko ilmestymisvuoden tai aakkosjärjestyksen mukaan.
Miten saisin kirjastokortin Munkkiniemen kirjastoon? 1169 21.10.2004 Lainausoikeuden ja kirjastokortin saa esittämällä voimassa olevan kirjaston hyväksymän henkilötodistuksen. Nämä ovat: EU-maiden henkilöllisyystodistus passi suomalainen ajokortti kuvallinen Kela-kortti Helsingin vastaanottokeskuksen asukaskortti Kotiosoitteen on oltava Suomessa. Alle 15-vuotias, laitos tai yhteisö saa lainausoikeuden lainaajaksi oikeutetun täysi-ikäisen takaajan kirjallisella suostumuksella. Suostumus annetaan oheisella lomakkeella. Sen molemmat osat on täytettävä. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjastokortin omistaja tai takaaja on vastuussa kaikesta hänen kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kortti katoaa, pitää siitä ilmoittaa välittömästi kirjastoon. Kortti on aina esitettävä lainattaessa ja lainoja...
Jos varaan monta kirjaa niin pitääkö minun silloin maksaa jokaisesta erikseen se 50 senttiä varausmaksua? 1569 15.10.2004 Kyllä, ellei kyseessä ole lasten osaston aineisto. Varausmaksu on tällä hetkellä aikuisten aineistosta 0,50 € / kpl. Lasten aineistosta varausmaksua ei peritä.
Varasin netin kautta kirjoja. Joidenkin kirjojen kohdalla oli merkintä että se on hyllyssä esim. Haukilahden kirjastossa, mutta ei Leppävaarassa, minun omassa… 1155 13.10.2004 Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot toimivat yhteistyössä, ja asiakas voi varata aineistoa mistä tahansa em. kirjastoista ja tilata sen omaan lähikirjastoonsa. Jos siis Haukilahden kirjastossa on kirja jonka haluat lainata, voit tilata sen Leppävaaraan. Aikuisten aineiston varaus maksaa 0,50 € ja maksetaan varausta noudettaessa. Kaukolaina on laina, joka on tilattu Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan ulkopuolelta. Haukilahdesta Leppävaaraan tuleva varaus ei ole siis kaukolaina. Kaukolainat ovat kalliimpia kuin tavalliset varaukset. HelMet-kirjastojärjestelmään tehdyn varauksen voi peruuttaa joko Internetin kautta tai pyytää kirjastossa virkailijaa peruuttamaan varauksen. HelMetissä varauksen peruuttaaminen...
Kuinka pitkä on DVD videon laina-aika ? 1020 4.8.2004 DVD-levyn laina-aika on sama kuin videon eli yksi viikko.
Maksaako video-kasettiejen varaaminen, jos elokuva on nuortenkirjasta? 680 28.7.2004 Varaus maksaa puoli euroa, jos video on kirjastossa aikuisten osastolla. Lastenosaston videoista ei peritä varausmaksua.
Varasin juuri Helmetistä Galsworthyn kirjan, joka oli hyllyssä Kauniaisissa ja merkitsin hakukirjastoksi Ison Omenan. En ole ennen käyttänyt varauspalvelua,… 684 14.6.2004 Hyllyssä olevan kirjan kuljetus kestää Espoossa 1-2 päivää, Helsingistä ja Vantaalta 3 päivää, Kauniaisista pari päivää. Voitte seurata itse varaustilannetta asiakastiedoistanne. Kirjautukaa HelMetin etusivulta kohtaan Omat tiedot. Varaamanne kirjan kohdalla lukee ensin matkalla; kun kirja on saapunut Kirjasto Omenaan lukee varaamanne kirjan kohdalla Odottaa noutoa. Saatte ilmoituksen, kun kirja on noudettavissa. Jos asiakastiedoissanne on sähköpostiosoite, saatte varausilmoituksen heti sähköpostiinne kirjan saavuttua.
Onko kirjastoissa mahdollista kuunnella vanhoja levyjä, siis onko levysoittimia? Onko Kauniaisten/Leppävaaran kirjastossa? 958 31.5.2004 LP levyjä voi kuunnella Pasilan musiikkiasemalla. Pasilan asema 2.krs. Ratapihantie 6. avoinna kesällä ma-to 12-20, pe 10-16, la sulj. puh. 31085701 Leppävaaran ja Kauniasten kirjastossa ei ole levysoitinta.
Mistä voin saada pin-numeron tietooni, kun yritän varata verkossa kirjaa, niin en millään muista oman kirjastokorttini pin-lukua. 763 5.1.2004 Kukaan muu kuin sinä ei tiedä PIN-koodisi numeroa. Kirjastonhoitaja voi poistaa vanhan PIN-koodisi kirjastossa ja antaa uuden PIN-koodin. Ota henkilökortti mukaan.
Kuinka voin varata kirjan netin kautta Myyrmäen tai Rikhardinkadun kirjastoon? Kun kirjaudun omilla tunnuksilla, näen tietoni ja voin hakea kirjoja, mutta… 841 9.12.2003 Voit varata aineistoa kahdella tavalla osoitteessa http://www.helmet.fi Voit etsiä kohdasta teoksen nimi suoraan haluamasi teoksen. Kun painat hae saat näkyviin kyseisen teoksen eri painokset ja aineistolajit. Tästä kohdasta näkyvät myös eri kieliset painokset. Seuraavaksi näpäytä hiiren vasemmalla näppäimellä näkyviin haluamasi esim. vuoden 2003 suomalainen painos (näpäytä teoksen päältä). Saat näkyviin tilan, jossa ilmenee, missä kirjastoissa kyseistä teosta on. Nyt huomaat, että yläkulmassa oikealla on varaus-painike. Paina siitä ja saat näkyviin tilan, johon laitat omat tietosi. Sen lisäksi valitse noutokirjasto eli mistä haluat kirjan hakea. Lopuksi lähetä tiedot. Kone ilmoittaa, että varauksesi onnistui. Toinen vaihtoehto on mennä...