mikroaaltouunit

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Räjähtääkö mikroaaltouuni, jos sen laittaa tyhjänä päälle? 2378 19.1.2010 En usko että se räjähtää, mutta uunia ei ole hyvä käyttää tyhjänä, koska se voi vahingoittua/rikkoontua. http://www.agon.no/rl/ProdDok/KOC8H4T_(FIN).pdf (täältä löytyy muitakin hyviä ohjeita)
Tuttavani sulatti jäisiä marjoja mikrossa täydellä teholla. Marjoista alkoi lähteä pieniä kipinöitä ja keittiöön tuli palaneen hajua. Ongelma ei lähtenyt uuden… 4302 23.4.2009 Tavallinen syy mikroaaltouunissa kipinöintiin on se, että sulatusastiana on käytetty metalliastiaa. Myös uunin likaisuus tai kierrätyspaperista valmistetut tuotteet (voivat sisältää epäpuhtauksia) aiheuttavat kipinöintiä. Jäisten marjojen tai kasvispalojen kipinöintiin antaa Helsingin Energian asiakaslehti Helen (nro 4, 2005) myös tällaisen syyn: "Jäiset palat ja ilma aiheuttavat yhdessä uunin mikroaaltokenttään ns. kentäntihentymiä, jotka ilmenevät kipinöintinä. Ilmiöstä ei ole mitään haittaa. Kun jäiset kasvikset pannaan astiaan ja pohjalle tilkka vettä, ei kipinöintiä esiinny." http://www.helen.fi/palvelut/helen/0504Helen.pdf
Miten saa mikrosta palaneen käryn poistettua? Jo melkein kuivat suppilovahverot pääsivät kärähtämään, ja haju oli tosi kuvottava, eikä se ole lähtenyt mikrosta… 9751 7.10.2008 Turun kaupunginkirjaston kokoelmista löytyy mm. seuraavat niksit: Valittujen Palojen "Konstit on monet" neuvoo voimakkaan epämiellyttävän hajun poistoon laittamaan uuniin sitruunaviipaleen ja kuumentamaan täydellä teholla muutaman minuutin. Jätetään sitten vaikuttamaan yön yli. Saman kustantajan "Uudet konstit vanhat aineet" kehoittaa puhdistamaan roiskeet ja läikkyneet ruoat mikroaaltouunista sekoittamalla 2 rkl ruokasoodaa 2 1/2 dl:aan vettä ja kuumentamaan seosta 2-3 minuuttia kuumimmalla teholla. Pyyhi sitten uunin kostunut sisäpuoli hieman kostutetulla rätillä tai sienellä. Toisaalla samassa kirjassa neuvotaan kaatamaan tilkka vaniljauutetta kuppiin. Käytä sitten mikroa kuumimmalla teholla 1 min. ajan. Uute tappaa tunkkaiset hajut...
Mikroaaltouunin nimitys noin vuonna 1948 - radioaaltouuni - atomiuuni - säteilyuuni 597 9.12.1999 Helsingin Energia antaa www-sivuillaan kysymykseesi vastauksesi ATOMIUUNI. Lähde on siis http://www.helsinginenergia.fi/tietoa/tietäjä.html.
Millä nimellä mikroaaltouunin edeltäjää kutsuttiin Suomessa? Tiedän, että Elannon einesosaston johtaja Kaisa Nieminen tuli Amerikasta vuonna 1948 ja toi tiedon… 623 9.12.1999 Mikroaaltouunia kutsuttiin aikaisemmin atomiuuniksi.