mainokset

32 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Joskus 70-80-luvulla TV:ssä oli mainos, jossa todettiin: kolmenkymmenen asteen pakkasessa banaanikin on umpijäässä. En löydä tätä mainosta mistään enkä muista… 60 14.12.2020 Valitettavasti mekään emme onnistuneet selvittämään mistä mainoksesta voisi olla kyse. Ehkä joku palstan lukijoista tunnistaa mainoksen. Tiedon voi laittaa kommenttina tähän vastaukseen.
Olikohan vuosi 2017, kun esitettiin OP:n joulumainos, jossa poika herää joulukirkkoon. Hän antaa omista säästöistään kolehtiin rahan. Kysymys kuuluu: Mikä… 62 3.11.2020 Osuuspankin facebook-sivuilla kerrotaan mainoksesta. Se kuvattiin alun perin jo vuonna 1998. Kirkko sijaitsee Ristijärven kunnassa. https://www.facebook.com/OP.fi/videos/1569380689806696/
Kukahan tuossa Apetit-Rakkaudesta ruokaan 2020 mainoksessa laulaa tuon kappaleen "sydämeni tänne jää"? 187 28.10.2020 Olin yhteydessä Apetit Kuluttajapalveluun mainoksen tiimoilta. He vastasivat, että mainoksessa esiintyvä laulaja haluaa pysyä tuntemattomana.   
Joskus 90-luvulla kotonani oli lastenohjelmia VHS-kaseteilla. Jollain niistä oli alussa outo mainos, joka on jäänyt mieleeni. Siinä oli jonkinlainen… 98 20.10.2020 Alla oleva SodaStreamin mainos tuntuu vastaavan varsin hyvin kuvaustasi: SodaStream kuuluu nykyään Pepsi-konserniin.
Mikä oli mainos, jossa Lasse Mårtenson laulaa biisiä Tien kuningas, "Matkaan taas kuljen nyt suuntaa vaan en kysellyt..." 88 23.7.2020 Kyseessä on Finnmatkojen mainos vuodelta 2001. Mainos löytyy tästä Youtube -videosta 8:14 alkaen: https://www.youtube.com/watch?v=W48tp1xpfgk    
Kenen esittämä ja mikä kappale soi Arvid Nurdqvistin kahvimainoksessa? 261 29.4.2020 Kappale on Tiny Grain jag ja esittäjä on Christoffer Englund. Tieto tuli suoraan Arvid Nordquist HABilta.
Onko mikään suomalaisyritys selkeästi kieltänyt mainostensa esittämisen ympäristöntuhoamista rahoittavien ohjelmien mainostauoilla (esimerkiksi… 55 28.1.2020 Televisiomainontaa on mahdollista sijoittaa tietyn tyyppisten ohjelmien yhteyteen. Kaupallisen television ohjelmatarjonta mahdollistaa kohdentamisen kontekstin, alueen, kellonajan ja kohderyhmän mukaan. Yritykset voivat ostaa televisiomainontaa kaupallisilta televisiokanavilta ohjelmakohtaisesti, jolloin mainostaja valitsee minkä ohjelmien katkoilla mainosta näytetään. Toinen vaihtoehto on ostaa mainosaikaa kohderyhmäkohtaisesti, jolloin televisio‐ohjelmat valitaan ohjelmien katsojakunnan perusteella.  Yrityksille on tärkeää varmistaa mainostettavan tuotteen tai brändin yhteensopivuus ohjelmaympäristöön. Yritykset tekevät itse päätöksensä mainonnan sijoittelusta televisiokanavan kanssa. Ne voivat vain jättää mainostamatta tuotteitaan...
Mikä biisi soi vw t-roc- mallisen auton mainoksessa? 286 3.9.2019 Tässä ilmeisesti tarkoitetaan TV-mainosta, jossa auton "vastanäyttelijänä" on pieni musta kilipukki. Mainoksessa soi Lenny Kravitzin kappale Are You Gonna Go My Way.
Mistä tulevat kuvapankkien kuvat? Keitä ovat ne kaikki teennäisesti hymyilevät bisnesmiehet, kauniit naiset ja jopa pienet lapset lukuisten halpojen esitteiden… 135 29.5.2019 Maailmassa on sekä kaupallisia että ei-kaupallisia "kuvapankkeja" eli palveluita, joiden kautta saa laillisesti käytettävissä olevia kuvia. Kaupallisten kuvapalveluiden kuvat ovat ainakin pääosin peräisin ammattikuvaajilta, jotka ovat myyneet kuvapalveluille oikeuden hoitaa kuvien jakelun ja käytön rahastamisen. Kuvaaja saa pienemmän korvauksen, mutta säästyy isolta vaivalta. Kaupallisia kuvapankkeja eivät yleensä kiinnosta muut kuin teknisesti "täydelliset" kuvat, koska niille on helpointa löytää maksavia käyttäjiä mainonnan parissa. Kuvapankeista haetaan todennäköisesti eniten "yleisiä" kuvituskuvia, jolloin taiteellinen erikoislaatuisuus ei välttämättä ole tavoiteltu ominaisuus. Maailmassa on valokuvaajia, jotka ovat erikoistuneet...
Miltä vuodelta on Valion piimämainos, jossa lauletaan mm. "Tahdon tosimiehen varrelleni, miehen riskin rinnalleni, rakastajan vatsalleni - piimä"? 491 9.4.2019 Ilta-Sanomien jutun mukaan https://www.is.fi/viihde/art-2000005897469.html  Valion Tahdon tosimiehen -niminen piimämainos pyöri televisiossa vuonna 1993.
Joskus vuosia sitten oli televisiossa mainos, jossa joku naureskeli, että kerran näin putken, jossa oli reikä valettu ulkopuolelle. Mitä siinä mainostettiin,… 112 15.3.2019 Mainosta ei löytynyt sanahauilla, kuvahaulla, videohaulla hakukoneella. Katselin Youtubesta Mtv:n vuosikymmenten parhaita mainoksia sarja, mutta niihin tämä ei ollut päässyt. Kuitenkin Youtubesta kannattaa yrittää etsiä, sieltä löytyy paljon materiaalia, https://www.youtube.com/results?search_query=mtv+3+mainoksia. Ehkä joku lukijamme tunnistaa tämän mainoksen?
Hätänumero-laulu? 493 12.10.2018 Youtubesta osoitteesta https://www.youtube.com löytyy useita mahdollisia lauluja, kun laitat hakulauseeksi ”112 laulu” (ilman lainausmerkkejä). Mikäli tuolta ei löydy oikeaa laulua, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Yleen, jos mainos on todennäköisesti ollut Ylen kanavilla. Ylen yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://yle.fi/aihe/yleisradio/ylen-yhteystiedot.
Miltä vuodelta on Soda Stream -mainos, joka löytyi useiden piirrettyjen alusta? 249 15.8.2018 Muutamien keskustelupalstojen mukaan mainos olisi 1980-luvulta. Sen tarkempaa tietoa emme onnistuneet löytämään. Ottamalla yhteyttä SodaStream Suomeen voisit saada tarkempaa tietoa. https://sodastream.fi/ota_yhteytta
Kuinka tavallista on, että jotain televisiomainosta näytetään vielä senkin jälkeen, kun mainostettu asia on jo tapahtunut? Muistan, kun Radiolinja fuusioitui… 153 10.8.2018 Mainostaminen on kallista, joten mainostajalla ei ole mitään yleistä syytä jatkaa ajallisesti ohimennyttä kohdetta. Mainoksen näkyminen yli oletetun ajan voi johtua sopimusteknisistä syistä eli että tarjolla on ollut vain paketti, joka menee ajallisesti välttämättömän yli. En usko, että tällainen kuitenkaan on tavallista, niin kallista varsinkin television mainosaika on aina ollut. Heikki Poroila
Kuka mahtaa olla Valio mustikkapiimä mainoksen miesnäyttelijä? 596 19.11.2014 Tiedustelin asiaa Valion kuluttajapalvelusta, koska netin kautta ei löytynyt asiasta mitään tietoa. Valiolta vastattiin valitettavasti seuraavaa: Valio Gefilus® mustikkapiimä 1 l HYLA® -mainos on toteutettu tilaustyönä Valiolle tuotantoyhtiön toimesta. Tästä syystä emme valitettavasti osaa sanoa kyseisen mainoksessa esiintyvän miesnäyttelijän henkilöllisyyttä.
Kuka on Valion Aurajuusto mainoksen nainen? 1343 7.10.2014 Kysyin asiaa Valion kuluttajapalvelusta ja sieltä vastattiin, että näyttelijän nimi on Hennariikka Laaksola.
Olen olutetikettien ja olutmainosten keräilijä.Löytyykö mistään kirjastojen sivuilta kuvia olutetiketeistä tai mainoksista? 1259 18.12.2013 Etikettien kuvia löytyy satunnaisesti mm. käyttögrafiikkaa esittelevistä teoksista, joiden kirjastoluokka on 75.13. Olutta käsittelevät teokset löytyvät luokista 68.27 sekä 67.73. Enimmäkseen näissä teoksissa on kyse ulkomaisista olutmerkeistä. Olutaiheisia teoksia joista löytyy kuvia etiketeistä ja mainoksista (enimmäkseen etiketeistä) kattavammin: - Tikkanen, Unto: Suomalaisen olutkirja (1999) - Ylänne, Kari: Olutta! (2008) - Valta, Tuija: Olvi vuodesta 1878 (1998) - Ölboken, toim. Tim Hampson (2010) - Kenning, David: Maailman oluet (2012) - Strömberg, Jari: Suomalainen olutkirja (1989) Seppo Bonsdorffin teos "Suomen panimot: matrikkeli portteri-, olut ja sahtipaninoista 1756-1996" (1997) sisältää myös etikettejä. Maailmanlaajuisesti...
Mainoksessa annetaan ymmärtää, että pandan halaus olisi pehmeä. Onko se? Halaavatko pandat ylipäänsä? Vaikka se olisi pehmeä, niin onko se muuten mukava? … 1356 10.1.2012 Mainoksessa (https://www.youtube.com/watch?v=VVmm96M_RNM ) panda todella näyttää halaavan. Pandalla on joukko ihmistä miellyttäviä ominaisuuksia kuten pyöreys, tylppä kuono, paksu turkki, jotka antavat sille nallekarhumaisen olemuksen. Koskettaessa karvoitus kylläkin tuntuu öljyiseltä. Todellisuudessa panda on halaamaton villieläin. Pandalla on petoeläimen poskihampaat ja leuat. Yllätettynä se on arvaamaton ja voi käyttäytyä aggressiivisesti tuntiessaan olonsa uhatuksi. Panda ei ole halattava. Panda on hyökännyt maailmalla useammankin kerran ajattelemattoman halaajan kimppuun. Alla olevista linkeistä voi lukea tapauksista lisää. https://www.kaleva.fi/viihde/panda-ei-ollutkaan-nallekarhu/339319/ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/41913-panda...
Mulla on murhe. Muistin vanhan mainoksen: nainen työntää ostoskärryjä ja lukee kirjaa, jotain runoa. Nainen saa tehtyä ostokset keskittymättä tuoteselosteisiin… 685 6.6.2011 Valitettavatsi emme onnistuneet löytämään vastausta kysymykseesi, vaikka haeskelimme usean kirjaston voimin. Muistaisikohan joku lukijoistamme?
Miten kirjoitetaan ruotsiksi pyyntö, ettei halua mainoksia postiluukusta, eli omaan oveen laitettava viesti? Esimerkiksi 'ei mainoksia, kiitos'. 3002 23.4.2011 "Ei mainoksia, kiitos" on ruotsiksi joko "ej reklam, tack" tai "ingen reklam, tack".