Kupiainen Unto

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen kerran elämässäni kuullut Unto Kupiaisen runon, joka alkaa seuraavin sanoin: " Totuus on kuin nainen, alati muuttuvainen..." Haluaisin löytää runon… 3334 6.5.2010 Totuuden muuttuvaisuutta ja "naisellisuutta" käsittelee päätössäkeistössään Unto Kupiaisen kokoelman Peeveli ja peipponen (1958) runo Oppineen herran hautajaiset: Totuuskin on matkustavainen levoton sielu ja sen lajin nainen, jolla on monta ylkää. Eikä se ketään hylkää. Lihoo vain tahi laihtuu, aina kun sulhanen vaihtuu.
Kenen runossa ja missä kirjassa on säkeistö: "Ne kulkevat kummituslaivat, / ihan toisin kuin laivat muut... 1243 22.3.2005 Etsimänne runo löytyy Unto Kupiaisen kokoelmasta Mustan linnun puu(WSOY 1942) ja runo on nimeltään Kummituslaivat. Teos löytyy lainattavaksi Tampereen kaupunginkirjastosta pääkirjastosta. Pikiverkkokirjastostamme voitte tarkistaa teoksen saatavuuden osoitteessa http://kirjasto.tampere.fi:8000/
Mistä Unto Kupiaisen runokirjasta löytyisi kevätruno, joka alkaa näin: Ovat illat jo olleet viikon, toista kuin vuorien laella kuulakkaat. On hengitys helpompi… 940 16.3.2004 Kyllä tämä runo löytyy Unto Kupiaisen Valituista runoista. Alunperin runo Kevätillat on julkaistu teoksessa Kraateri (1947).
Kenen runo: isäntä puhuu kuolleelle koiralleen, joka on jäänyt auton alle. Kiittelee tämän uskollisuutta. Koira oli hyvä vahti. Lopuksi sanoo: voidaanko… 1338 7.3.2000 Kyseessä lienee Unto Kupiaisen runo: Koira. Se löytyy ainakin kokoelmista Aamukuutamo ja Tätä runoa en unohda.