kuljetusmaksut

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Asun Orivedellä. Voinko käydä lainaamassa kirjoja esimerkiksi Tampereen pääkirjasto Metsosta, jos käyn Tampereella ja palauttaa kirjat sitten Oriveden… 857 13.7.2012 Olet käsittänyt aivan oikein. Kuljetusmaksujen määräytymisperusteet PIKI-kirjastoissa ovat seuraavanlaiset: - lainasta, joka palautetaan muuhun Tampereen kaupunginkirjaston toimipaikkaan kuin siihen, josta se on lainattu tai jonka kokoelmiin se kuuluu, 1 €/laina - palautuksesta, joka on lainattu muusta PIKI-yhteisjärjestelmän kunnankirjastosta, 2 €/laina Samaiselle kahdella eurolla lainaa kohti on tietysti mahdollista tilata haluamansa kirjat seutuvarauksena Tampereelta Orivedelle. Tällaisessa tapauksessa lainat voi lisämaksutta palauttaa siihen toimipaikkaan, josta ne on lainattu.
Voinko palauttaa toisesta kirjastosta lainatun kirjan eri kirjastoon? 4705 27.9.2011 Tampereen kaupunginkirjastossa noudatetaan seuraavanlaista käytäntöä: "Jos palautat lainasi muuhun Tampereen kaupunginkirjaston toimipaikkaan kuin siihen, josta se on lainattu tai jonka kokoelmiin se kuuluu, joudut maksamaan 1 € kuljetusmaksun. Kirjastoautoista lainatun aineiston voit palauttaa maksutta muihin toimipaikkoihin. Lainasta, joka on lainattu muusta PIKI-yhteisjärjestelmään kuuluvasta kunnankirjastosta, peritään 2 € seutukuljetusmaksun."
Suomen Judoliitto lähettää kesällä 2010 maksutta kaikkiin kaupunkien ja kuntien kirjastoihin "Joustavan tien kulkijat - Puoli vuosisataa judoa" -kirjan. Jakelu… 849 24.6.2010 Kuntien kirjastot toimivat varsin itsenäisesti, eikä valitettavasti ole yhteistä (tai muutamaakaan) osoitetta, josta jakelu eri kirjastoihin toimisi. Kunnat jakavat yleensä materiaalia alueensa kirjastoihin sisäisenä jakeluna. Tässä Helsingin kaupunginkirjaston ulkopuolisen materiaalin jakelu- ja kuljetusmaksut: 30,00 €/1-100 kpl 40,00 €/100-1000 kpl 50,00 €/1000-2000 kpl 80,00 €/2000-5000 kpl 100,00 €/ lava (kappalemäärästä riippumatta) Kuntien kirjastojen yhteystiedot löytyvät kirjastot.fi-sivuilta: http://www.kirjastot.fi/kunnankirjastot/
Jos on lainannut Muhokselta kirjan, niin pystyykö sen palauttamaan vaikka Oulun kaupunginkirjastoon? 1284 22.4.2010 Muhoksen kirjasto on yksi yhdestätoista Outi-kirjastosta. Outi-kirjastot ( www.outikirjastot.fi ) ovat sopineet keskenään, että kaikkea Outi-kirjastoista lainattua aineistoa voi palauttaa mihin tahansa Outi-pisteeseen. Kuljetusmaksua perimme 1 euron/palautettava kpl, jos aineisto palautetaan muuhun Outi-kirjastoon kuin mistä se on lainattu. Oulun kanssa Outi-kirjastoilla ei ole vastaavaa käytäntöä, joten Oulu ei ota vastaan Outi-kirjastojen aineistoa. Outi-kirjastotkaan eivät vastaavasti ota kuljetettavakseen Oulun aineistoa, ellei kyseessä ole Oulusta pyydetty kaukolaina. Sen saa palauttaa siihen Outi-kirjastoon, mistä asiakas on sen noutanut.
Voiko Turun pääkirjaston lainattavat palauttaa muihinkin alueen kirjastoihin vai vaan pääkirjastoon? Koskeeko sama käytäntö esim. cd-levyjä? 2476 25.1.2010 Voit palauttaa Turun kaupunginkirjaston lainan mihin tahansa Turun lähikirjastoon maksutta. Kuljetusmaksu 2 € peritään Vaski-kirjastojen kuntarajat ylittävistä lainojen palautuksista silloin, kun lainat palautetaan johonkin muuhun kirjastoon kuin siihen, josta ne on lainattu tai jonka kokoelmiin niteet kuuluvat.