kirjoneuleet

6 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–6.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Olen unohtanut, missä neulekirjassa olen nähnyt ohjeen, joka oli otsikoitu nimellä "Raanutyyliset sukat". Sukista esiteltiin kaksi värivaihtoehtoa, ja ohjeen… 79 Raanusta inspiraationsa ovat saaneet ainakin kirjan Villasukkia Strömsöstä (Esselström ym. 2019, s.55) Hiljuska-sukat.
Tein yhden sukan jonka kuviona oli keltaisia tähjtiä ja varressa punavalkoraitainen majakka. en kuollaksenikaan muista mistä tuon ohjeen otin, kirjasta vai… 65 Voisikohan kyseessä olla Majakkasaari -niminen neuleohje kirjasta Villasukkia Strömsöstä? Kirjaa on lainattavissa Helmet-kirjastoista, voit tarkistaa saatavuuden täältä. Ohjeen sukassa on majakan yläpuolella on keltaisia tähtiä ja jalkaosassa purjeveneitä.    
Mistä lehdestä löytyy villasukkaohje nightingale? Siinä on lintujen kuvia. Se on maks kaksi vuotta vanha lehti. Sen kuva on luultavasti etusivulla. 378 En onnistunut löytämään kuin maksullisen englannin kielisen ohjeen verkosta, https://www.ravelry.com/patterns/library/nightingale-4. Selasin kirjastomme käsityölehtiä usealta vuodelta (Suuri Käsityö, Novita, Kauneimmat käsityöt - viimeisestä oli vain uusimmat paikalla) ja käsityökirjoja. Novita-lehden tilaajalahjalehdessä vuodelta 2019 oli villasukkaohje, jossa oli lintuja, sen nimi oli Koivun oksaan korkealle, kirjassa Andrea Rangel, kirjoneuleen uudet kuviot oli pöllökuvion ja kurkikuvion ohje ja kirjassa Jorid Linvik Suuri sukkakirja pöllö-, riekot- ja pikkulintukuviot. Ehkä joku lukijoistamme on törmännyt tähän ohjeeseen?
Muutama vuosi sitten lainasin kirjaston uutuushyllystä suomenkielisen neulontakirjan, joka oli täynnä ohjeita etnisistä kuvioista. Mikähän on kirjan nimi? Tai… 595 Voisiko tämä vuonna 2014 ilmestynyt kirja olla etsimäsi: Parhaat perinneneuleet : 150 mallia maailmalta / Rita Taylor? Tässä muutamia muita kirjoja, joissa on ohjeita  eri maiden perinneneuleiden tekoon. Kirjat saa lainaan Helmet-kirjastoista: - Folkstyle : innovative designs to knit including sweaters, hats, scarves, gloves, and more / Mags Kandis - Knitting from the Netherlands : traditional Dutch fisherman's sweaters / Henriette van der Klift-Tellegen - Islantilaisia neuleita / suomennos: Tuula Tuuva-Hietala - 150 pohjoismaista kirjoneulemallia / Mary Jane Mucklestone - Folk socks : the history & techniques of handknitted footwear / Nancy Bush - Sukupolvien silmukat / Pia Ketola, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne...
Tämän vuoden jossain numerossa oli lapselle lapin neule ja 4-tuulen hattu, neulottu. valkosella pohjalla. mikähän lehti on kyseessä?? 2330 Suuren käsityölehden numerossa 3/2007 on ohjeet lapinneuleen tekemiseen. Ohjeessa oleva neule on kuitenkin sinipohjainen. Lisäksi lehdessä on ohjeet myssyn ja damaskien tekemiseen. Olisiko tämä mahdollisesti tarkoittamasi neule? Pääkirjaston lehti on tällä hetkellä lainassa, mutta Ojamolla se näyttää olevan hyllyssä, josta voimme sen tilata halutessasi.
Millainen on Alavudella käytettävä jussipaita? 3536 Osoitteesta http://www.kaspaikka.fi/neulonta/perinn2.html löytyy kuva kyseisestä neuleesta. - Aiheesta on tutkimustietoa Marketta Luutosen kirjassa Kansanomainen tuote merkityksenkantajana : tutkimus suomalaisesta villapaidasta. - Neuleohjeita löytyy esimerkiksi kirjasta Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita. Myös Vibeke Lindin Perinneneuleita -teoksessa on naisen ja miehen jussipaidan ohje. Suuren käsityölehden vuoden 2004 numerossa 10 on lapsen perinteisen pohjalaisen jussipaidan neuleohje. - Alkuperäisen jussipaidan värit ovat luonnonharmaa ja viininpunainen.