haaksirikot

15 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–15.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kurun haaksirikon muistomerkki Kalevankankaan hautausmaalla Tampereella. Muistomerkkiin on kaiverrettu 14 vainajan nimet. Miksi heidän nimensä ovat… 91 8.11.2021 Kurun haaksirikon muistomerkki Kalevankankaalla on pystytetty yhteishaudalle, johon on haudattu neljätoista onnettomuuden uhria - monumentissa on näiden neljäntoista vainajan nimet. Kalevankankaalle on haudattu kaikkiaan 32 onnettomuudessa menehtyneestä 138 ihmisestä. Lähde:Jari Niemelä, Tampereen patsaat - ja muistolaatat  
Luin joskus ala-asteella vanhan merirosvokirjan. Alku on vain jäänyt mieleen. Siinä mies ja nainen ovat tuuliajolla olevassa laivassa, ja mies ruokkii vauvaa… 100 15.3.2021 Kyseinen kirja voisi olla Johann David Wyssin Robinsonin perhe (1958). Alkuaan saksankielisenä vuonna 1812 ilmestynyt tarina kertoo sveitsiläisestä perheestä, jota kuljettava alus haaksirikkoutuu Itä-Intiassa.
Kuka Titanicilta pelastuneista eli vanhimmaksi? Vuonna 2009 kuoli viimeinen pelastunut, joka oli onnettomuuden aikoihin vain kahden kuukauden ikäinen ja eli 97… 238 12.10.2018 Encyclopedia Titanican (https://www.encyclopedia-titanica.org/) mukaan vanhimmaksi elänyt Titanicilta pelastunut oli Mary Ann Charlotte Davis. 18.5.1883 syntynyt Davis kuoli 104-vuotiaana 29.7.1987. Tietokannasta löytyy kaikkiaan kymmenen viimeisenä kuollutta Elizabeth Deania vanhemmaksi elänyttä selviytyjää - yhdeksän matkustajaa ja yksi laivan henkilökuntaan kuulunut. Heistä viisi ehätti saavuttaa 100 vuoden iän. https://www.encyclopedia-titanica.org/titanic-longest-lived-survivors-centenarians/
Tuttavani näytti minulle suomalaista kirjaa, jonka nimeä en muista. Kirjan päähenkilö oli nainen, mahdollisesti maahanmuuttaja ja juoneen liittyi muistaakseni… 592 11.8.2014 Etsimäsi kirja on Maarit Verrosen Varjonainen (Tammi 2013). Kirja on saatavana pääkaupunkiseudun kirjastoissa.
Kirjastonhoitaja, Luin teini-ikäisenä erikoisen kirjan jossa mies ui meressä ja paritteli naarashain kanssa. En muista nimeä kuollaksenikaan ja olisi kiva… 828 10.3.2014 Etsimäsi teos voisi olla Richard Maynardin Kookospähkinäkirja. Kuvaus teoksesta löytyy muun muassa Kirjasammon kautta: http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_4076 Kookospähkinäkirja on, kuten Kirjasampo kuvaa, haaksirikkoisen päiväkirjaromaani, kertomus eloonjäämisestä, yksinäisyydestä, toivosta, tahdonvoimasta sekä todellisuuden muuttumisesta. Samalla se on seikkailu ihmismielen maisemissa, syvissä kuin meri. Tämä kirja on ilmestynyt suomeksi 1987. Teoksen päähenkilö on mies ja tapahtumapaikka autio saari. Tämä voisi olla etsimäsi kirja.
Löytyisikö jatkoa näihin sanoihin: Sunnuntaina huhtikuun kello kymmenen illalla, kapteeni seisoi, kerrotaan, laivan komentosillalla .... 839 5.3.2014 Kysymyksessä siteeratut sanat kuuluvat Titanicin uppoamisesta kertovan kansanlaulun Nyt murheen viesti kertoo kolmanteen säkeistöön. "Sunnuntaina huhtikuun kello kymmenen illalla, vaikka johtajat seisoi - kerrotaan - laivan komentosillalla. Niin liian myöhään huomattiin jäävuori edessä, joka uiskenteli vapaasti Atlantin vedessä." FM Leena Koivu tallensi laulun rouva Alina Vaittiselta Turussa vuonna 1967. Kokonaisuudessaan teksti löytyy Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön vuonna 1974 julkaisemasta kansanlaulukokoelmasta Kansanlauluja Viipurin seudulta.
Etsin kirjaa jossa poikajoukko haaksirikkoutuu saarelle ja jakautuu kahteen klaaniin alkaen taistella olemassa olosta 1218 29.3.2012 Hei Willam Goldingin kirjassa "Kärpästen herra" on kuvatunlainen juoni. Katso mm. http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rp%C3%A4sten_herra Kuopion kaupunginkirjaston kotisivun kautta voit aina tarkistaa kirjan saatavuuden: https://kirjasto.kuopio.fi//
Etsin erästä pientä kirjaa, jonka nimeä tai tekijää en muista. Nimi saattoi olla "Tuo kovan onnen tuoja", mutta tästä en ole lainkaan varma. Kirjalla oli… 1724 31.1.2011 Kyseessä voisi olla Esko Waltalan teos ”Titanicin perikato: romantillinen kuvaus "Titanic"-laivan haaksirikosta yöllä vasten 15 päivää huhtikuuta 1912” (Kirjakustantamo Into, 1912). Kirjassa on 189 sivua. Kyseistä kirjaa ei valitettavasti ole HelMet-kirjastoissa, joten en pysty tarkistamaan, onko sen sisältö kuvailemasi kaltainen. Kirjan voi kuitenkin lainata Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjasta. Sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.finlit.fi/yhteys/ksto_yht.htm, ja kirjan saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta https://helka.linneanet.fi. Tuona vuonna 1912 ilmestyivät myös Toivo Waltarin teos ”Titanic’in häviö: liikuttavia kertomuksia Titanic-laivan matkustajain onnettomasta kohtalosta” (julkaistu Yhdysvalloissa; myös...
Arvoisa kirjastonhoitaja, löysin netin keskustelupalstalta tiedon, että olisi olemassa kirja nimeltään Matkustajalaiva Turistin haaksirikko Saimaalla. Sen… 1560 29.4.2010 Keskustelupalstalla on annettu aivan oikeat tiedot kirjan nimestä: tekijä on Kalevi Heikkinen ja kirjan nimi on Matkustajalaiva Turistin haaksirikko Saimaalla, 1997. Joensuun alueen kirjastoissa sitä ei ole, mutta kirjan saa Mikkelistä kaukolainaksi. Kaukolainapyynnön voi tehdä lähimmän kirjaston kautta
Mistä saisin lainattua alkuperäisen Titanic elokuvan, A Night To Remember (Titanicin Kohtalonyö)? 1710 9.1.2007 Itäkeskuksen kirjastosta on lainattavissa cd-rom A night to remember. Luettelointitietojen mukaan kyseessä on ohjelma Titanicin tuhosta pohjautuen englantilaiseen filmiin Titanic story vuodelta 1958. Tietojen mukaan filmi sisältyy kokonaisuudessaan cd-romiin. Tarkemmat tiedot kyseisestä cd-romista löytyvät Helmet-tietokannasta www.helmet.fi.
Löytyykö kirjaa Kuru-laivan onnettomuudesta? Kirjan nimestä tai kirjoittajasta ei minulla ole tietoa. 1647 1.9.2006 Turun kaupungikirjsstosta löytyy vain Arvo Ruohosen Laivoja ja laivamiehiä Tampereen vesillä 1976. Sivuilla 101 - 111 selostetaan haaksirikkoa ja sen syitä. Tampereen kaupunginkirjston kokoelmatietokannasta http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=find2 löytyy asiasanoilla laivat ja Kuru kolme teosta: Järvelä, Olavi: Haaksirikko Näsijärvellä 1976, Kärkönen, Orvo: Näsijärven murhenäytelmä 7. IX 1929 1929 ja Syyskuun seitsemäs: kuvia hl. "Kurun" haaksirikosta 1929. Viimeksimainittua ei lainata Tampere-seuran sivuilta löytyy artikkeli Höyrylaiva Kurun haaksirikosta http://www.tampereenhistoria.fi/Kuru/Kuru.html , josta löytyy vaivattomasti tietoa aiheesta. Sivujen lopusta löytyy lisää kirjallisuusviitteitä.
Miltä sivulta saan tietoa suomeksi Titanic-laivasta? 1425 23.1.2006 Netissä olevan vapaan tietosanakirjan Wikipedian sivuilta löytyy suomenkielinen artikkeli Titanicista osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic . Lisäksi löydät seuraavalta kotisivulta luotettavaa tietoa Titanicista: http://www.iitti.fi/ylaaste/kausa/ljaaskelainen/etusivu.htm .
Millä hakusanalla tai mistä nettiosoittesta saisin tietoa Titanicista, siitä lähtien kun se rakennettiin ja siihen saakka kun se upposi? 781 30.9.2005 Hyvä linkki Titanicin tietoihin löytyy osoitteesta: http://www.encyclopedia-titanica.org/.
Löytyykö tietoa Titanic-laivasta? 809 8.2.2002 Turun kaupunginkirjaston kokoelmissa on useampi teos, joka käsittelee Titanicia. Käyttämällä asiasanoja "haaksirikot" ja "Titanic" saat 18 viitettä, mm. Lord: Titanicin kohtalonyö (lk. 69.6309) ja McCluskie: The wall chart of the Titanic (lk. 69.6309), jossa selkeitä pohjapiirustuksia. Aiheesta löytyy myös paljon lehtiartikkeleita, joita voit selailla artikkeliviitetietokannoista pääkirjaston käsikirjastossa, 2. kerros. Internetissä on usempia hyviä linkkejä kuten http://www.titanic.com/ tai http://www.mstitanic.net/titanic/index
Tiedustelisin, koska oli Malmi-aluksen haaksirikko. Jos en ihan väärin muista, niin se on ollut 90-luvulla. Saatteko sen sieltä selville. Helsingin Sanomien… 2300 4.8.2000 Rahtilaiva Malmi upposi Itämereen 7.12.1979. Onnettomuudessa hukkui 14 ja pelastettiin 14. "Pelastustyö myrskyssä oli erittäin vaikea, mutta todisti kuitenkin helikoptereiden soveltuvuuden meripelastustoimiin. Myöhemmin kävi ilmi, että Malmin kansi oli revennyt ja vettä päässyt laivaan, joka oli viimein uponnut." (Mitä-missä-milloin 1981, Otava, 1980).