Australia

19 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–19.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Missä elokuvassa on mies ja nainen jotka menevät rannalle ja heräävät yöllä outoon äänen jonka jälkeen he ampuivat sitä. Yön jälkeen he heräävät ja huomaavat… 155 Elokuva on Long Weekend (1978).
Taas kerran Nyt tulee todella erikoinen kysymys miksi Australiaan ei saisi viedä valmiita elintarvikkeita tarkoitan sitä esimerkiksi Suomalaista ruisleipää?… 518 Australiassa on maahantuotavalle tavaralle hyvin tiukat bioturvallisuussäännökset, joilla pyritään estämään haitallisten eliölajien ja tautien pääsy maahan. Ruoka ja elintarvikkeet ovat yksi keskeinen sääntelyn kohde, mutta täysin kiellettyä ei elintarvikkeidenkaan vienti Australiaan ole – esimerkiksi leipätuotteet (omaan käyttöön) kuuluvat sallittujen tuotavien ruokatavaroiden joukkoon. Tarkempia tuoteryhmäkohteisia tietoja löytyy Australian rajavartioviranomaisen verkkosivuilta: What food can you bring in? (abf.gov.au) Yksityiskohtaiset tiedot Australian bioturvallisuutta koskevat tuontiehdot sisältävästä BICON-tietokannasta:BICON - Australian Biosecurity Import Conditions (agriculture.gov.au)
Etsin kirjaa, jota luin 90-luvulla lapsena. Kirjassa oli australiaisia eläimiä, joista yksi (muistaakseni kenguru) lähti kuumailmapallolla pitkälle matkalle… 122 Kysessä lienee Leena Laulajaisen Loikkeliini-sarja, jossa seikkailevat kenguru Loikkeliini ja muut Australian eläimet. Loikkeliini matkustaa kuumailmapallolla kahdessakin sarjan kirjassa: Loikkeliinin matka lumen maahan Loikkeliinin lokikirja.
Nuortenkirja, jossa perhe muuttaa Australiaan 120 Kyseessä saattaisi olla Anni Swanin kirja Arnellin perhe (WSOY, 1949). "Arnellin kovia kokenut perhe – äiti ja neljä lasta – matkustaa Australiaan, jonne isä on jo aikaisemmin lähtenyt jouduttuaan syyttömänä kärsimään pankkikavalluksesta. Jälleennäkemisen ilo on suuri, mutta aloittaessaan uutta elämäänsä farmarina ja kullanhuuhtojana alkuasukkaiden keskuudessa perhe joutuu moniin jännittäviin tilanteisiin ja kokee vastoinkäymisiäkin."
Australian valtiomuoto 344 Valitettavasti emme löytäneet suoraa vastausta kysymykseen.  Voit etsiä tietoja asiasta seuraavista tiedonlähteistä. Kirjat Benjamin T. Jones (2018). This Time: Australia's Republican Past and Future (Redback) Paperback Turnbull, Malcolm (1999). Fighting for the Republic: the Ultimate Insider's Account. South Yarra: Hardie Grant Books Kirjoja ei löytynyt suomalaisten kirjastojen yhteisluettelosta. Voit tiedustella kirjojen kaukolainausmahdollisuutta lähikirjastostasi.   Australian Republic Movement https://republic.org.au/   Records of the Australian Republican Movement, [manuscript]. Unpublished - 1987-2009 https://trove.nla.gov.au/work/7458662?q&versionId=8583984   Australian Republic Movement https://en.wikipedia....
Onko Ulla-Lena Lundberg kirjoittanut Australian aboriginaaleista ja mahdollisesti matkustellut Australiassa? 449 Ulla-Lena Lundbergin (s. 1947) tuotannossa ei ole Australiaan tai aboriginaaleihin liittyviä teoksia. Lundberg on suorittanut yliopistotutkinnon antropologiasta ja asunut kaksi vuotta Afrikassa. Hän on tehnyt opintomatkoja eri puolille maailmaa, mm. Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Tietolähteistä ei kuitenkaan löydy mainintaa siitä, että Lundberg olisi käynyt tai oleskellut Australiassa. Afrikka onkin joidenkin Lundbergin teosten aiheena tai tapahtumapaikkana. Teokset Tre afrikansa berättelser (1977), Sand (1986, suom. Kalaharin hiekkaa, 1987) ja Regn (1997, suom. Sade) sijoittuvat Afrikkaan. http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_12317597497226#.WYQ5… http://www.nuorenvoimanliitto.fi/lehdet/kritiikki/kritiikki+vi/tekstina…...
Hyvä kirjastonhoitaja, minulla on hukassa kaksi kirjaa jotka luin 1990-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa. Molemmat olivat jo silloin vanhoja kirjoja,… 975 Ensimmäisen kirjan kuvaukseen käy kirja: Rene Guillot: Villieläinten heimo. Otava 1977. Se on käännöskirja ranskan kielestä. Toinen kirja on melko varmasti Mary Elwyn Patchett: Ajax ja talttumaton Tam (Otava 1971), vaikka sen tapahtumapaikka on Australia ja tytön ystävä on alkuasukastyttö. Patchett on kirjoittanut kokonaisen sarja hevoskirjoja, joissa on samat henkilöt ja eläimet, mutta tämä sopii parhaiten kuvaukseen.
Haluaisin tietää Australian kansallislaulun Walzing Matilda suomenkieliset sanat. Ensimmäinen kertosäe menee jotenkuten: "Reppuni rakkain, taakkani armain,… 6804 Australian epävirallinen kansallislaulu Waltzing Matilda on suomeksi nimeltään Balladi lammasvarkaasta. Sanat kappaleeseen löydät teoksesta Suuri toivelaulukirja 4 (http://www.helmet.fi/record=b1768876~S9*fin).
Olen lähdössä joulukuussa vaihto-opiskelijaksi Sydneyyn (Australia), ja minun pitäisi löytää itselleni edullinen vuokra-asunto/huone. Miltä internet-sivuilta… 3083 Seuraavilta sivulta voit etsiä vuokrattavia vapaiden markkinoiden asuntoja Sydneystä: http://www.rentaustralia.com/ http://www.realestate.com.au/realestate/rental+properties/apartments http://www.sublet.com/city_rentals/sydney_rentals.asp http://www.homehound.com.au/rent/apartments/sydney/ http://www.justlanded.com/english/Australia/Classifieds/Apartments-for-… Justlanded-sivu tarjoaa lisäksi opastusta asunnon vuokraamiskäytäntöihin http://www.justlanded.com/english/Australia/Australia-Guide/Housing-Ren… ja halpaan opiskelijasumiseen Australiassa http://www.justlanded.com/english/Australia/Australia-Guide/Housing-Ren… Neuvoja opiskelija-asumiseen myös Oz.InternationalStudent.comissa http://australia.internationalstudent.com/...
Mitä kirjoja on Australian pussieläimistä? 1068 Seuraavissa kirjoissa on tietoa pussieläimistä : Nisäkkäät. 1/päätoimittaja Juha Valste (sarja Maailman luonto). 1998. Uusi Zoo. 1 : Nisäkkäät 1. Toim. Seppo Lahti...et.al. 1987. Zoo. 2 : Nisäkkäät/toim. Seppo Lahti.. et.al. 1978. Kodin suuri eläinkirja 7 : pari-rap. 1982. Kodin suuri eläinkirja 3 : ju-kirp. 1979. (kengurut) Internetistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Pussiel%C3%A4imet Kirjoja voi hakea HelMet-tietokannasta http://www.helmet.fi
Etsin kirjaa joka käsittelee Australiaa turisteille. 1023 Australian matkaoppaita on pääkaupunkiseudun kirjastoissa varsin paljon. Luettelon niistä saat Helmet-aineistohaun (http://www.helmet.fi/) kautta napsauttamalla auki sanahaun ja kirjoittamalla tyhjään ruutuun Australia matkaoppaat. Tuloksena saat 124 teoksen tiedot. Kirjat ovat uutuusjärjestyksessä: uusin on vuonna 2005 julkaistu Jenny Peggin toimittama Australia, vuonna 2004 julkaistujakin on 11. Suurin osa on englanninkielisiä. Suomenkielisiä oppaita ovat Ken Bernsteinin Australia (2003) ja Lehtipuun, Rajalan ja Väyrysen Australia (2000). Myös matkaopasvideoita on muutamia. Luettelon pelkästään niistä saat lisäämällä äskeiseen hakuun aineistoksi videokasetit.
Mistä historiaan liittyvistä kirjoista löytyisi tietoa Australiasta? Olen tekemässä historian projektia Australian historiasta, erityisesti 1900-luvun historia… 1230 Pelkästään Australian historiaa käsitteleviä kirjoja ei ole Suomen kansallisbibliografian mukaan ilmestynyt suomeksi. Joissakin teoksissa käsitellään Australiaa ja muita maanosia yhteisesti tai jotakin pientä historian osa-aluetta - esimerkiksi siirtolaisuutta. Englanninkielisiä teoksia on runsaasti pääkaupunkiseudun kirjastoissa, joiden aineistohausta http://www.helmet.fi/ niitä löytyy. Ruotsiksikin on olemassa ainakin John H. Chambersin kirja Historisk guide till Australien. Sinun kannattaisi varmaan kysyä Suomi-Australia -yhdistysten Liitto ry:stä, mikä olisi paras etenemistapa projektillesi. Yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.pp.song.fi/~ozleague/liitto/toimisto.html .
Australian aavikoista tietoa. 1654 Hei, Australiasta löytyy internetin hakukoneilla hyödyllisiä osoitteita. Esim. Google-haulla (http://www.google.com/) hakusanoilla Australia and deserts mm. seuraavat: http://www.auslig.gov.au/facts/geogarea.htm http://members.ozemail.com.au/~michaelt/sdsa.html http://members.ozemail.com.au/~michaelt/gibson.html http://www.utexas.edu/depts/tnhc/.www/fish/dfc/australi/desrtgen.html http://www.oneworldmagazine.org/focus/deserts/wamain.htm Jyväskylän kaupunginkirjaston kokoelmista löydät hakusanalla aavikot kirjan MacQuinty: Aavikko ja hakusanoilla Australia : luonto kirjan Fox: The national parks and other wild places of Australia. Toki muissakin Australiaa koskevissa teoksissa kerrotaan aavikoista jossain määrin.
Tarvitsisin materiaalia Turismin vaikutuksista Australian luontoon (ympäristöön) ja kulttuuriin. 1103 Oman oppilaitoksenne kirjastossa on varmasti hyviä omaan opiskelualaanne liittyviä tiedonlähteitä. Kaupunginkirjaston tiedonlähteistä löytyi useita artikkeliviitteitä esim. seuraavilla hakusanoilla: Ebsco: tourism* and australia and enviro* Arto: matkailu ja australia Korkeakoulukirjastojen yhteisluettelo Linda: matkailu ja australia: - Sustainable tourism : an Australian perspective - Indigenous Australians in the national tourism strategy :impact, sustainability and policy issues - The rise of cultural tourism : the possibilities for Melbourne - "A question of balance" : natural resources conflict issues in - Australia Tourism and culture : an applied perspective - An introduction to tourism - Global directions : new strategies for...
Haluaisin saada tietoa australialaisesta käännösrunoudesta suomeksi. Mistä löytäisin australialaisia kansansatuja. Muukin autralialainen käännöskirjallisuus… 3234 Näyttää siltä, että australialaista kirjallisuutta on suomennettu vain vähän muuta kuin viihdekirjallisuutta. Tunnetuimpia australialaisia kirjailijoita ovat nobel-kirjailija Patrick White ja viihdekirjailijat Catherine Gaskin, Nevil Shute, Morris West ja Colleen McCullough. Myös Peter Careyn ja Thomas Keneallyn teoksia on suomennettu. Yksityiskohtaisempi luettelo australialaisista kirjailijoista, joiden teoksia on suomennettu, löytyy Eija Ventolan kirjasta Australialaista kertomakirjallisuutta suomeksi (Jyväskylän yliopisto, 1992); bibliografia käsittää vuodet 1890-1989. Philip Neilin teoksessa Kaunotar ja hirviö : satuja maailmalta on australialainen satu Taikapilli. Internetistä löytyi Simo Kaupinmäen suomentama satu Hurmekukka http://...
Mikä mahtaa olla se,luultavasti alkuperäiskansan Australiassa soittama puhallinsoitin, josta tulee hyvin yksinkertainen matala ääni? Mistä voisin löytää… 1531 Kyseessä lienee didgerido (kirjoitetaan myös didgeridoo, didjerido, didgeridu). Soittimen teko-ohjeita löytyy suoraan Internetistä, esim. osoitteesta: Aboriginal bushcrafts -sivustosta http://www.bushcrafts.com.au/, kohdasta how to make a didgeridoo http://www.bushcrafts.com.au/Info_pages/Didgeridoo_making.html ja http://www.bushcrafts.com.au/Info_pages/Didgeridoo_making-Fitted_edge_c… ja Wikipediassa http://en.wikipedia.org/wiki/Didgeridoo Suomen yleisistä kirjastoista Espoon ja Helsingin kirjastojen kokoelmista löytyy seuraava kirja: Schellberg, Dirk: Didgeridoo - Ritual Origins and Playing Techniques, mutta kirjaa näkemättä en pysty sanomaan, olisiko siitä hyötyä soittimen rakentamisessa. Jos haluat lainata em. teoksen, lähikirjastosi...
Etsin lapsena lukemaani kirjaa, joka lainattiin Helsingin kaupungin kirjastosta v. 1973-1977. Kirjoittaja on australialainen nainen, kirja on romaani, joka… 2361 Mary Elwyn Patchett on kirjoittanut sarjan Ajaxista. Sarjaa on suomeksi ilmestynyt 5 osaa vv. 1968-1975. Helsingin kirjastoista koko sarja löytyy ainakin Pääkirjaston (Pasila) varastosta.
Asiakkaamme etsii kirjaa jonka on kirjoittanut tutkimusmatkailija, vanhempi nainen, joka on viettänyt Australian viidakossa kolme viikkoa alkuasukasheimon… 1649 Kyseessä on oletettavasti Marlo Morganin teos Viesti oikeiden ihmisten maailmasta, suomennettu 1995. Kirjaa myydään romaanina kirjailijan toivomuksesta, mutta se perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin aboriginaalien parissa.
Kirjan nimi ehkä on Autiosaaren unelma, ehkä Paratiisisaaren unelma. Teos on päiväkirja vietetystä vuodestasta autiolla saarella. 1164 Etsimäsi kirja on varmaankin Lucy Irvinen "Aution saaren unelma". Kirjan saatavuuden voi tarkistaa Finna.fi:stä, https://finna.fi