atk-ohjelmat

46 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö suomenkielinen käyttöohje Autocad 2009 368 4.7.2016 Netistä löysin seuraavan linkin: http://www.slideshare.net/mikve/autocad-opas Helmet löytää oppaat 2006 ja 2010. 2006 opas varmaan sopii myös vuoden 2009 tuotteeseen.
Onko missään pk-seudun kirjastossa mahdollisuutta käyttää ocr-ohjelmaa? Eli ohjelmaa, jonka avulla voisi lukea paperista skannatun pdf-tiedoston doc… 766 7.2.2014 Entressen kirjaston digitointikeskuksessa on skanneri, jossa on OCR-ominaisuus. Voit varata laitteen soittamalla numeroon 09-81653776. Ohjelman ohjeet löytyvät digitointikeskuksen sivuilta: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Entressen_kirjasto/Jut…
Miostä kirjastosta löydän linux ubuntu 12.04LTS CD levyn lainaksi 972 30.10.2013 Ubuntun kyseisen version Desktop-edition voi varata HelMet-kirjastosta, suora linkki on http://luettelo.helmet.fi/record=b2044986~S9*fin Varauksia on nyt vain yksi, joten sen saa aika nopeasti. Saman version Server edition löytyy suoraan HelMet-kirjastojen hyllystäkin (Kallio, Kirjasto Omena, Töölö), tämän version linkki on http://luettelo.helmet.fi/record=b2044985~S9*fin Heikki Poroila HelMet-musiikkivarasto
Yritän avata e-kirjaa luettavakseni, mutta se ei onnistu. Saan ilmoituksen, joka alkaa näin: Adobe Reader could not open URLLinki-1.asm because is either not … 948 16.10.2012 E-kirja asiantuntijamme mukaan kysyjän Adobe Reader ei tue adobe drm suojattuja kirjaston kirjoja. Kirjan nimestä päätellen hän yrittää avata Ellibs palvelusta lainattua kirjaa, jonka lukemiseen tarvitaan PC ja Mac tietokoneilla Adobe digital edition ja iPAdilla ja Android tabletilla (samsung) Bluefire reader. Nämä ohjelmat löytyvät app storesta ja Play shopista ja ADE löytyy adoben kotisivuilta. Ohjelmat ovat ilmaisia. Lisäksi lukuohjelmat tulee auktorisoida adobe tunnuksella, jonka saa rekisteröitymällä Adobe sivuilla (Adobe.com/fi ja oikea yläreuna ”kirjaudu” linkki). Kun ladatun ohjelman avaa ensimmäisen kerran, se pyytää auktorisointia automaattisesti.
Miten .odt-tiedostomuotoisen tiedoston saa auki omalla koneella? 14866 29.3.2012 Yleisimmin odt-tiedostoja käytetään OpenOffice.org-ohjelmistolla, jonka voi ladata ilmaiseksi osoitteesta http://www.openoffice.org/fi/. Myös Microsoft Word osaa jossakin määrin avata kyseistä tiedostomuotoa. Word 2010 osaa Microsoftin mukaan aukaista tiedostoja suoraan, mutta vanhemmat versiot vaativat päivityspaketin. Osoitteesta http://office.microsoft.com/fi-fi/word-help/opendocument-tekstiasiakirj… löytyy ohjeistus tiedoston avaamiseen Word 2007 -versiolla. Wikipedian artikkelista osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/OpenDocument#OpenDocumentia_tukevia_ohjelm… löytyy lista useista muista ohjelmista, jotka tukevat pdt-tiedostomuotoa.
Muistan kuulleeni, että sivuillanne (Seinäjoen kaupunginkirjasto), on suomenkielen kurssi, jota kaikki voivat vapaasti käyttää. Äkkiä en sellaista löytänyt. 1029 17.8.2011 Meidän sivuille osoitteeseen http://www.seinajoki.fi/kirjasto/suomioppi.html on koottu linkkejä verkossa vapaasti käytössä oleviin oppimateriaaleihin. Sivu liittyy Suomioppi-hankkeeseen. Suomioppi on suomen kielen opiskeluun tarkoitettu palvelu. Suomen kieltä voi tulla opiskelemaan kirjastoon tietokoneen avulla. Seinäjoen pääkirjastossa ja Nurmon kirjastossa on asiakkaiden käytössä tietokoneet, joilla voi käyttää erilaisia tietokoneohjelmia ja internetissä olevia ilmaisia suomen kielen kursseja.
Mitä hyötyä asiakkaalle on refwarks tagged formatista 1008 19.11.2010 RefWorks on Internet-pohjainen, web-selaimella käytettävä henkilökohtainen kirjallisuusviitteiden hallintaohjelma. Opiskelijaa tai tutkijaa RefWorks auttaa mm. lähdeluettelon tekemisessä, lähdeviittauksien tekemisessä tai vaikka oman viitetietokannan tekemisessä. Kun tuot (import) viitteitä tietokannasta RefWorksiin, joudut päättämään millä filtterillä ne tuot. RefWorksiin on tehty 800 erilaista filtteriä, jotta tiedot erilaisista tietokannoista tulisivat jouhevasti ohjelmaan. Osalle tietokannoista soveltuvin filtteri on RefWorks Tagged Format. Suomalaista tietokannoista mm. Artosta ja Fennicasta tuodessa soveltuvin filtteri on RefWorks Tagged Format. RefWorksin käyttöön löydät hyviä ohjeita yliopistojen kirjastojen sivuilta: Tampere: http...
Voiko kirjastoista lainata pc-ohjelmia kielten opiskeluun? 842 3.5.2010 Kirjastoissa on paljon lainattavia kielikursseja, paitsi äänitteitä ja kirjoja myös tietokoneohjelmia. Valikoima vaihtelee kirjastoittain. Tietokoneohjelmat ovat useimmiten CD-ROM-tallenteita. Kielikurssien laina-aika on pääkaupunkiseudun HelMet-alueen kirjastoissa yleensä normaali neljä viikkoa. CD-ROM -muotoisia kielikursseja voi hakea HelMet-kirjastojen aineistotietokannasta ( http://helmet.fi ) kirjoittamalla hakukenttään hakutermi kielikurssit, toiseksi hakutermiksi kieli, jonka oppimateriaaleja halutaan hakea (esim: "ruotsin kieli") sekä valitsemalla aineistovalikosta aineistotyypiksi CD-ROM. Edellinen esimerkkihaku löytäisi HelMet-kirjastojen kokoelmista 28 CD-ROM -muotoista ruotsin kielen kurssia.
Olen kiinnostunut ilmaisohjelmista, joilla voi tehdä omat nettisivut. Ovatko nämä ohjelmat tai joku niistä ominaisuuksiltaan/toiminnoiltaain merkittävästi… 1063 23.9.2009 Netistä löytyy runsaasti eritasoisia ilmaisohjelmia kotisivujen toteuttamiseen. Ohessa muutama suomenkielinen ilmaisohjelma, joissa ”domain” tulee palvelun mukana. http://www.hostingpalvelu.fi/Verkkotunnukset https://www.avaa-aava.fi/?gclid=CNGn-ZSzh50CFQ-A3godjVVqbA http://nettisivu.org/ Mikrobitti- lehti rankkasi oheisen englanninkielisen ilmaisohjelman yhdeksi parhaista websivujen toteuttamiseenhttp://www.evrsoft.com/ Internetistä löytyy lisää englanninkielisiä ilmaisohjelmia hakusanalla ”websites builder tools".
Löytyykö AUTO CAD ohjelmalle suomenkielistä ohjekirjaa 2907 27.5.2009 AutoCAD –ohjelmista löytyy useita suomenkielisiä opaskirjoja. Voit etsiä niitä esim. Seinäjoen kaupunginkirjaston kotisivulla Seitti-haun kautta osoitteessa https://seitti.seinajoki.fi/Scripts/Intro2.dll?formid=find2 laittamalla asiasana-kohtaan hakusanaksi Autocad. Mm. Kimmo Illikainen on kirjoittanut teoksia eri AutoCAD –versioista.
Onko kirjastoissa käytössä PC-Suite ohjelma? PC-Suite ohjelmalla saan puhelimestani esim. kirjoittamani tekstin kirjastossa käyttööni, eli sitä voisi editoida… 771 14.5.2009 Valitettavasti Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteissä ei ole käytössä PC-Suite ohjelmaa. Joissakin toimipisteissä kuten Kirjasto 10:ssä, Kannelmäen kirjastossa ja Lasipalatsin Kohtaamispaikalla on käytettävissä muistikortinlukija. Jos saat tekstisi puhelimen mahdolliselle muistikortille, voisit yrittää muistikortinlukijalla saada tekstin ulos editoitavaksi kirjaston koneella.
Olen ostanut Adobe Photoshop Elements 7. Mikä mahtaa olla viimeisin suomenkielinen ko. ohjelmiston käyttöopaskirja? Onko se tosiaan Adobe Photoshop Elements 4… 2342 7.10.2008 Uusimmat suomenkieliset Photoshop Elements -kirjat ovat: - Kloskowski: Valokuvien viimeistely ja korjaus : Photoshop Elements 5 (2007) - Asch, David: Photoshop elements : temput ja vinkit (2008) [Opaskirja versioon 6] Photoshop Elements 7 -versiosta ei ole vielä julkaistu suomenkielistä opaskirjaa.
Miten saisin printattua Microsoft 2007 Wordillä luotuja ja muistitikulle tallennettuja asiakirjoja? Nyt kun avaan tallennetun asiakirjan kone herjaa minulle,… 1082 22.9.2008 Kysyin ohjeita kollegaltani, joka toimii it-tukihenkilönä. Hän kertoi seuraavaa: Uudella Wordilla luodut asiakirjat tallentuvat tiedostotyyppinä, jota vanhemmat versiot eivät osaa täysin lukea. Siksi ohjelma herjaa ja kiukuttelee, esimerkiksi juuri sillä tavalla kuin sinulle. Muitakin herjauksia ohjelman valikoimassa kuulemma on... Sinun täytyy nyt aukaista dokumentti Wordin 2007 versiossa ja tallentaa se uudelleen niin, että vaihdat tallennusmuodon sellaiseksi, jonka ymmärtävät sekä uusi Word että vanhemmatkin versiot. Omalla koneellani tallennusmuodon oletuksena on Word-asiakirja, jota vanhemmat ohjelmat eivät siis oikein ymmärrä. Kollegani mukaan tallennusmuodoksi kannattaisi pudotusvalikosta valita esimerkiksi Word 98 - 2003 -asiakirja...
Miksi kirjastojen tietokoneisiin ei lisätä meseä, erittäin monet ovat toivoneet tätä jo 1256 18.7.2008 Tähän kysymykseen on kyllä vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Jokaisella kirjastolla kun on asiakaskoneilla käytössä omat sovelluksena. Jo esimerkiksi pääkaupunkiseudulla käytännöt vaihtelevat kaupunkien välillä: Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastoilla on erilaiset sovellukset. Minun on vain kehotettava kaikkia asiasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä omaan kirjastoon ja sen tietotekniikkayksikköön tai muuhun vastaavaan. Ehkä kuitenkin käytät asiakaskoneita Helsingin kaupunginkirjastossa? Helsingin kirjastojen tietotekniikkayksiköstä kerrottiin seuraavaa: Ensinnäkään Messengerin asentaminen Asko-koneille ei ole mitenkään helppoa ja toisekseen ohjelma ei ole tietosuoja-asetustensa puolesta mitenkään kaikkein...
Onkohan Lahden kaupunginkirjaston toimipisteissä missään asiakkaiden käytettävissä PhotoShop-kuvankäsittelyohjelmaa. Mikäli on, niin mikähän versio siitä on… 981 21.4.2008 Lahden kaupunginkirjastossa ei ole Photoshopia asiakkaiden käytettävissä. Ainoa tarjolla oleva kuvankäsittelyohjelma on Adobe Photoshopin ilmaisversio, joka ei korvaa maksullista ohjelmaa. Se on tarkoitettu ohjelmaan tutustumiseen ja siitä puuttuu mm. tallennustoiminto. Lahden tiedekirjastossa (Vapaudenkatu 23) asiakkaat voivat käyttää seuraavia kuvankäsittelyohjelmia: Adobe Photoshop CS (8), Adobe Photoshop Elements 2 ja Corel Photo House 1.0. Tiedekirjasto on avoinna ma, ti, to ja pe klo 11-19, ke klo 13-19 ja la klo 10-15. Kesäaikana ja juhlapyhien aattoina käytössä ovat poikkeavat aukioloajat. Tiedekirjaston puhelinnumero on 03-8125420. Asiakkaat eivät voi asentaa ohjelmia kirjaston koneille, mutta omalle koneellesi voit, jos sinulla...
Olen joskus nähnyt oppikirjan erilaisille oppijoille excelin käytöstä. Nyt haluaisin löytää sen kirjan. Onkohan sitä Mikkelin kirjastossa? Kiitos. 1041 19.12.2007 Mikkelin kaupunginkirjastosta löytyy tämä selkokielinen kirja Excelistä: Sainio, Ari Microsoft Excel : taulukkolaskentaa selkokielellä / [alkuperäinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen] ; [mukautus selkokielelle: Ari Sainio] ; [... piirrokset: Pekka Rahkonen]. - [Helsinki] : Kehitysvammaliitto, oppimateriaalikeskus Opike, [2003] (Tampere : Tammer-paino). - 136 s. : kuv. ; 21 x 29 cm. - (Tikas-sarja) (Opike-sarja) Selkokirja ISBN 951-580-368-3 (rengaskirja) atk-ohjelmat : Excel ; taulukkolaskenta Kirja on pääkirjastossa selkokirjahyllyssä luokassa 51.5.
Tuleeko openoffice kirjaston koneiden ohjelmavalikoimaan? 847 28.9.2007 Ei ole tulossa ainakaan näillä näkymin.
Löytyykö internetistä Windows -98 koneelle vielä sellaista (ilmaista!) ohjelmaa, jolla saisi rompulle poltetut kuvat näkymään sellaisena "slideshow"na? Eli ei… 934 22.8.2006 Tällaisia ohjelmia löytyy ainakin hakemalla Googlen avulla hakusanoilla Windows 98 photo freeware slideshow. Osa ohjelmista on ilmaisia. (Vaikka tämä: http://www.photo-freeware.net/bangarasoft-slideshow.php) Ohjelmaa ladatessa on tietenkin syytä varautua virustarkistukseen/virushyökkäyksiin.
Minun pitäisi tehdä raportti jossa vertaillaan eri palvelinohjelmistoja. Löytyykö kirjaa? 1141 26.5.2006 Yritin etsiä kirjallisuutta eri tietokannoista hakusanalla "palvelinohjelmistot", mutta en löytänyt mitään kirjaa, jossa olisi ollut tietoa eri palvelinohjelmistoista samoissa kansissa. Lähdin seuraavaksi etsimään tietoa internetistä samalla hakusanalla käyttämällä Googlea http://www.google.fi . Sain selville muutamia ohjelmistonimiä ja hain uudelleen kirjallisuutta näillä nimillä. Pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen Helmet-tietokannasta löytyi kirjallisuutta esim. näistä palvelinohjelmistoista: Apache, ks. http://www.helmet.fi/search*fin/dapache/dapache/1%2C2%2C9%2CB/exact&FF=… MySQL, ks. http://www.helmet.fi/search*fin/d?SEARCH=mysql&searchscope=9 PHP, ks. http://www.helmet.fi/search*fin/dphp/dphp/1%2C4%2C41%2CB/exact&FF=...
Microsoft Word: Kun yritän kirjoittaa ko. ohjelmalla, niin ensimmäisen kirjaimen jälkeen pohja rivistä muuttuu mustaksi. Pohjan väri muuttuu mustaksi, joka… 914 7.3.2006 Selailin Microsoft -ohjelmiston tuottajan sivustoja, joissa kerrotaan, että ohjelmiston ostajalla on oikeus kahteen maksuttomaan puhelin- tai online-tukitapahtumaan ostamansa Microsoft-ohjelmiston teknisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemiseksi. Kirjastonhoitajan tekninen asiantuntemus ei valitettavasti riitä kyseisen ongelman ratkaisemiseen. Paras teknistä tukea antava taho on luultavimmin tietokoneen ja ohjelmiston toimittaja. Lisätietoja saat seuraavilta sivustoilta http://support.microsoft.com ja http://www.tietokone.fi/foorumi/hakutulos.asp?hakusana=word