Minulla ja kaverillani on luonnosta pyydystettyjä sammakoita. Millaisen elinympäristön tavalliset sammakot vaativat ja mitä ne syövät? Miten sisustetaan…

Kysytty

Minulla ja kaverillani on luonnosta pyydystettyjä sammakoita. Millaisen elinympäristön tavalliset sammakot vaativat ja mitä ne syövät? Miten sisustetaan sammakon terraario?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kaikki Suomessa tavattavat sammakkoeläimet ovat rauhoitettuja eläimiä, myös sammakkoeläinten kutu ja poikaset. Tämä tarkoittaa, ettei niitä saa tappaa eikä edes ottaa haltuun tai tarpeettomasti häiritä. Sammakoita ei siis saa pitää lemmikkeinä, joten teidän pitää päästää sammakot takaisin sinne, mistä olette ne ottaneet. Muistakaa, ettei olosuhteet terraariossa koskaan muutenkaan vastaa luonnollista elinympäristöä. Voitte kuitenkin tarkkailla sammakoita niiden omassa elinympäristössä. Sammakot ovat paikkauskollisia eläimiä, joten niiden elämää on suhteellisen helppo seurata. Kirjastoista löytyy varmasti paljonkin tietoa sammakoista, mutta seuraavalta nettisivultakin löytyy kattava esittely maamme kaikista sammakkoeläimistä.
http://www.herpetomania.fi/sammakkolampi/suomen_sammakot/
Mukavia elämyksiä luonnontarkkailun parissa!

63 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Suomessa on kaksi sammakkolajia, viitasammakko ja ruskosammakko. Viitasammakko ainoastaan on rauhoitettu. Ruskosammakko on Suomessa runsaslukuinen ja koko Euroopassa yleisin ja laajimmalle levinnyt sammakkoeläin ja mikään laki ei kiellä ottamasta ko. sammakkoa vaikkapa lemmikiksi. 8-vuotiaalla pojallani on esim. 2 ruskosammakkoa terraariossa ollut reilun vuoden. Helppohoitoisia ja viihtyvät, pärjäävät hyvin. Ravintona lähinnä kastemadot ja kärpäsentoukat, joita saa talvisinkin esim. kalastustarvike liikkeistä jotka myyvät näitä pilkkijöille.

Ja kun otatte sammakon lemmikiksi se ei pirullakaan lähde takaisin ulos.Minulla oli ja se tuli aina takaisin kämppään sen jälkeen.

Syövät jossain päin ruskosammakon jalkoja.En tajua miksei sillon saa pitää lemmikkinä.Minullakin on kaksi mutta kudun lasken luontoon lampeen.Keväällä on meteli terrassa kovaa.

Älä sä ala mulle puhumaan sammakoista mä otan niitä luonnosta jos mä haluan

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.