Haluaisin tietoa kirjailijasta nimeltä Seppo Porvali. Olen yrittänyt etsiä tietoa hänestä, mutta näyttää siltä että tiedot jotka olen löytänyt on vanhoja…

Kysytty
7.1.2008

Haluaisin tietoa kirjailijasta nimeltä Seppo Porvali. Olen yrittänyt etsiä tietoa hänestä, mutta näyttää siltä että tiedot jotka olen löytänyt on vanhoja. Haluisin tietää hänen, että montako kirjaa hän on kirjoittanut (uusin ja vanhin ja vuosi) ja miten arvostettu hän on suomessa (ja maailmalla) ja monellekko kielelle hänen kirjansa on käännetty?

Vastaus

Vastattu
7.1.2008
Päivitetty
24.1.2019

Kirjassa Kotimaisia sotakirjailijoita on artikkeli Seppo Porvalista. Kirja on ilmestynyt vuonna 2001. Siihen mennessä hän on kirjoittanut 5 kirjaa.

Viimeiset vuodet ovat olleet tuottoisia Kustantaja Apali Oy:n internetsivujen mukaan vuonna 2007 häneltä ilmestyi 21.teos. (http://www.apali.fi) Lisäksi hän on ollut toimittamassa ainakin neljää teosta.

Listauksen teoksista saat Suomen Kansalliskirjaston Fennica-tietokannasta : http://www.kansalliskirjasto.fi/kirjastoala.html ja sieltä Kirjastoala-kohdasta voi valita Fennican. Avautuvalla sivulla on selitetty Fennica-kokoelman sisältö ja sivun oikealta palstalta Linkit kohdan alla on Haku Fennicasta. Varsinaisesta hausta valitse hakukriteeriksi tekijä .

Fennican mukaan Porvalilta on käännetty englanniksi kirja Ace eagle Hasse Wind.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Seppo Porvalin sotakirjojen faktapohja tätänykyä on surkean heikko. Suosittelen että tutustutte oikeasti asiaan perehtyneeseen kirjailijaan. Porvalin alkupään tuotannossa oli vielä jotain totuuspohjaa. Nykyään tuotanto on dementikon muistelua siitä, mitä sodassa kävi. Aivan kohta hän muistaa että Saksa voitti.

On myös syytä olla tarkkana kahden eri Porvalin kanssa, jotka molemmat kirjoittavat/kirjoittivat sota-aiheisia kirjoja. Mikko Porvali on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita sotaan liittyviä historiateoksia. Tosin on hänenkin tuotannossaan kaunokirjallisuutta, mutta lukijalle kyllä kerrotaan selvästi kummasta kirjallisuuslajista on kyse.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.