Ylöjärvi

Viimeisimmät vastaukset

95 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voinko muuntaa omia äänilevyjäni digi-muotoon kirjastossa? 28 8.4.2024 Hei! Voit muuttaa äänilevysi digitaaliseen muotoon Ylöjärven pääkirjastossa. Digitointi tapahtuu tietokoneen kautta Audacity-ohjelmaa käyttäen. Kirjaston levysoitin on mallia Luxman PD-291 ja se on varustettu Audio-Technica at-95e-äänirasialla.
Onko jostain saatavana luettelo, ketä on ollut 1850 - 1859 Kronoborgin ojennuslaitoksessssa? 29 4.3.2024 Hei! Kansallisarkiston Astia-palvelusta löytyy digitoituja vankiluetteloita kyseiseltä ajanjaksolta. Arkistosta löytyvän kokoelman nimi on Kruununvankilain vankiluettelot. Hakupalvelu löytyy osoitteesta Etusivu - Kansallisarkisto | Asiointipalvelu Astia (narc.fi)  Käytä haussa termiä vankiluettelot, jonka lisäksi kannattaa perään laittaa vielä vuosiluku, esim. 1850. Muuten hakutulos paisuu liian suureksi. Luettelot jakautuvat vankiloittain, mikä helpottaa hieman aineiston tarkastelua. 
Missä teoksessa Albert Engström muistelee vuonna 1905 Kiialassa pidettyjä rapujuhlia, joissa oli mukana myös Albert Edelfelt? 49 12.2.2024 Hei! Albert Engströmin kirjoittamasta Zorn-teoksesta löytyy kappale, jossa kerrotaan Engströmin ja Zornin purjehduksesta Suomeen 1905. Tekstissä mainitaan lyhyesti rapujuhlista Albert Edelfeltin luona. Teoksen tiedot: Engström, Albert: Zorn ISBN 951-9429-75-1 Kustantaja Alea-kirja 1992
Mikä olisi nykyajan vastine kirja-sarja Polvan Tiina-kirjoille. Haluaisin tarjota lapsenlapselle yhtä koukuttavaa lukemista kuin itse aikanaan koin. 90 28.12.2023 Henna Helmi Heinosen Miisa-sarjassa on ilmestynyt kahdeksan osaa. Miisa harrastaa taitoluistelua. Kirjoissa kuvataan nuorten arkea lämpimästi ja realistisesti. Koulunkäyntiä, perhettä, kaverisuhteita, vaativaa harrastusta. Miisa on 14-vuotias sarjan viimeisessä osassa. Rachel Renée Russellin Nolo elämäni-sarja seuraa 14-vuotiaan Nikkin elämää. Nikki paljastaa päiväkirjoissaan vauhdikkaan arkensa rehellisesti ja huumorilla. Sarjassa on ilmestynyt jo 10 osaa, ja lisää on tulossa. Kirjoittaja on yhdysvaltalainen lasten- ja nuortenkirjailija, joka kirjoittaa ja kuvittaa apunaan tyttärensä Nikki ja Erin. Nuorten fantasia-kirjoista on suosittu Soturikissat -sarja.  Kirjaston nuorten osastolla on monenlaista lukemista. Kannattaa tulla...
Etsin kirjaa jonka olen lainannut n. Vuosi sitten Viljakkalan kirjastosta. Kirja oli nuorten osastolla. Kannen tausta oli keltainen ja kuvassa oli teini tyttö… 78 13.11.2023 Hei, olisiko kyseessä Holly Smalen kirjoittama Kohellusta korkokengissä? Kirja löytyy Viljakkalan kirjastosta.
Miten kuuluu alkuperäiskielellä seuraava suomennettu lainaus Maggie Nelsonin alkuperäisteoksessa On Freedom - Four Songs of Care and Constraint: "Myös kaikki… 72 6.11.2023 Hei! Pahoittelut, että vastaus tulee myöhässä. Meillä ei kyseistä teosta löytynyt omasta valikoimasta, joten jouduimme tilaamaan sen toisesta kirjastosta.  Kysymäsi sitaatti menee alkuperäisteoksessa seuraavasti: All of this is also the world, also constitutes forces to which one might feel compelled or obliged. Tässä taas alkuperäiskielellä edellistä lainausta edeltävä sitaatti: This makes sense, in that aesthetic care is of a different order from other forms of care. It appears not to care directly for others because it doesn't. Aesthetic care entails caring about other things, such as paper quality, pigment, gravity, oxidization, chance, pattern, the dead, and the unborn. 
Mistä sanasta on peräisin sana lotti tai plotti, joka tarkoittaa aluetta tai monttua? 60 6.11.2023 Hei! Plotti-sana tulee ruotsin murresanasta plått. Etymologisen sanakirjan mukaan stadin slangin sanan ensiesiintyminen on ajoitettu 1910-luvulle. Alla on linkki verkkosanakirjaan: https://kaino.kotus.fi/suomenetymologinensanakirja/?p=qs-article&etym_i…
Kukahan on tämän taulun (liite) taiteilija? Onko arvotaulu? 59 26.10.2023 Hei! Meiltä ei ikävä kyllä löydy lähdeteoksia, joista löytyisi kyseinen taulu tai sen tekijä. Kannattanee olla yhteydessä taideliikkeisiin, jotka tarjoavat taidearviointeja. Tässä on pari arviointia tekevää galleriaa: Art Pispala (https://www.artpispala.fi/yhteydenotto) Annmari's (https://www.annmaris.fi/fi/myy/)  
Haussa on Reima Pietilän arkkitehtuurin diplomityön (1953, Teknillinen korkeakoulu) mahdollinen suomenkielinen nimi. Onko diplomityö kirjoitettu alun perin… 44 28.8.2023 Hei! Finnasta löytyy Reima Pietilän diplomityö vuodelta 1953. Tutkimuksen nimi on Rakennustaiteen koulu. Näyttäisi siis siltä, että työ on julkaistu alunperin suomeksi. Alla linkki tietueeseen: https://www.finna.fi/Record/aaltodoc.123456789_63537?sid=3091116057  
Kenen taiteilijan allekirjoitus on Juha. Se on signeerauksena öljyvärityössä jonka ostin kirpparilta. 64 17.4.2023 Hei! Ikävä kyllä meiltä ei löydy asiantuntemusta koskien signeerauksen tunnistamista. Kannattanee ottaa yhteyttä esim. taidehuutokauppoihin tai antiikkiliikkeisiin. Myös Suomen kuvataiteilijamatrikkelista (https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/aakkosellinen-hakemisto-taiteilijoista) saattaa olla hyötyä, vaikkakin siihen sisältyvät ainoastaan taiteilijaseuran jäsenet eikä sieltä löydy signeerauksia.    
Mistä on peräisin sukunimi Masar? 100 17.2.2023 Hei! Epäilisin, että nimi on lähtöisin paikannimestä. Kokkolasta löytyy Masar-niminen paikka. Esimerkiksi Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar on syntynyt Kokkolassa.
Löytyykö jostain kirjasta ala-asteen joulunäytelmä vuorosanoineen nimeltä ”Mestaritonttu”? Muistikuva itsellä tällaisesta ennen vuotta 1994. 65 19.12.2022 Hei! Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut-satukirjan näytelmäsovitus löytyy kirjasta Mahtisana ja muita näytelmiä. Kirja sisältää 15 näytelmää ja yksi niistä on Mestaritontun seikkailut. En tosin tiedä, onko tämä hakemasi versio näytelmästä, sillä kirja on julkaistu vuonna 2006. Kirjaa löytyy Pirkanmaan kirjastoista heikonlaisesti: Tampereen kirjaston kokoelmissa on yksi kappale ja sekin on tällä hetkellä lainassa. Näytelmä löytyy lisäksi Tampereen kirjastosta Pirkanmaa-kokoelmasta monisteena, mutta sitä ei voi lainata. Tämä on vuodelta 1986 ja saattaa siis olla lähempänä sitä versiota, joka sinulla on hakusessa.
Onko säveltäjä-kapellimestari Aarno Raninen asunut Ylöjärven Vuorentaustassa? 57 5.12.2022 Hei! Tietääksemme säveltäjä Aarno Raninen ei ole asunut Ylöjärven Vuorentaustassa. Sen sijaan kapellimestari Risto Hiltunen on asunut Vuorentaustassa.
Haluaisin tietoa sukunimestä Masar. Liittyykö se kenties Suomen valloneihin? 159 24.8.2022 Hei! Asiasta ei oikein löytynyt tietoa mm. sukunimikirjoista, mutta Kokkolasta löytyy Masar-niminen paikka. Todennäköisesti kaikki Suomen Masarit ovat alkujaan lähtöisin Kokkolan Masarista. Masar-kylän alkuperästä en löytänyt tietoa, koska meiltä ei ikävä kyllä löydy Kokkolan alueen paikallishistoriaa.
Voiko metsossa lukea TurunSanomat 2017 vuoden kuolinilmoitukset tai maariassa ilmestyvän lehden 2017 134 27.6.2022 Hei Ikävä kyllä Metsossa sanomalehtiä säilytetään ainoastaan 1-2 kuukautta (Kirjaston lehtikokoelmat [Tampereen kaupunki - Kirjastot - Asiakkaana kirjastossa ]). Vanhoja lehtiä löytyy mikrofilmattuna, mutta tuskin kuitenkaan vuoden 2017 lehtiä. Maarian alueen lehdestä minulla ei ikävä kyllä ole tietoa. Todennäköistä on, että lehteä ei ole Metsoon tilattu, eikä sitä olisi muutenkaan säilytetty kuin Tampereen kirjaston verkkosivulla mainitut 1-2 kuukautta.
Minkä niminen Arabian kukkaruukku?en löytänyt samanlaista netistä,ostin kirppotorilta. 124 1.6.2022 Hei! Emme löytäneet vaasista tietoa kirjastosta löytyvistä Arabian kuvastoista. Niin kuin mainitsit, myös verkon anti jäi vähäiseksi. Vaasi on maalattu jälkeenpäin harrastelijan toimesta, koska Arabian leima on vedetty yli ja siihen on lisätty taiteilijan signeeraus. Muotoilultaan samantyyppinen vaasi löytyy esim. Rakkaat Esineet-nimisen verkkokaupan sivulta (https://www.rakkaatesineet.fi/v2/arabia-maljakko-9915/). Tässä malliksi on mainittu 9915. En tosin tiedä, onko kyseessä sama malli. Pahoittelut, että emme saaneet kaivettua enempää tietoa esiin.
Onko tietoa kenen signeeraus on kuvan arabian astiassa? 169 19.5.2022 Hei! Tutkimme Arabian katalogeja ja päädyimme siihen lopputulemaan, että ilmeisesti kyseessä ei ole signeeraus, vaan astiaston mallinimi. Kyseistä FG-astiastoa valmistettiin vuosina 1956-65. Laitoin liitteeksi astiaston tiedot Arabian astiastokatalogin näköispainoksesta, jossa esitellään koko FG-astiasto. Toisesta liitteestä näkyy astiaston valmistusaika. Jännä, että kulhon leimassa ei ole valmistusvuotta, vaan merkintä 1-1. Ensimmäinen numero on valmistuskuukausi ja viivan jälkeen pitäisi tulla kaksinumeroinen valmistusvuosimerkintä (esim 56 = 1956).
Parhaat tiimiohjelmat tavalliselle käyttäjälle? 93 1.2.2022 Hei! Jos tarkoitat verkossa käytettäviä kokousohjelmia, niin kolme suosituinta lienevät Google Meet, Zoom ja Microsoft Teams. Kaikki ovat ilmaisia. Vaikea sanoa, mikä näistä on paras, sillä ne ovat toiminnaltaan aika saman tyyppisiä. Kokouksen järjestämiseen kaikki ohjelmat vaativat kirjautumisen ja tilin luomisen: Teamsissä Microsoft-tili, Meetissä Gmail-tili ja Zoomissakin on oma tilinsä. Kokouksiin liittyminen ei vaadi tilin luomista. Kaikki ohjelmat toimivat niin tietokoneella kuin älylaitteellakin.  
Onko hopeasormuksen kruunuleiman edessä tekijän singeeraus? Kuka voisi olla? 107 5.1.2022 Hei,   näyttäisi olevan sepän signeeraus. Yritin tutkia meiltä kirjastosta löytyviä suomalaisia hopealeimoja käsitteleviä teoksia, mutta niistä ei oikein ollut apua tekijän henkilöllisyyden selvittämiseksi. Olisikohan kyseessä helsinkiläinen seppä? Toinen kuvio oikealta näyttäisi kovasti veneeltä. Leimat-sivustolta löytyy helsinkiläisiä hopeaseppiä ja heidän käyttämiään nimikirjainleimoja. Sieltä tulee vastaan nimi Hjalmar Gräsbäck, joka käytti leimaa HjGr. Jos signeerauksen toisen kirjaimen voisi tulkita J:ksi ja viimeisen R:ksi, saattaisi Gräsbäck olla tekijä. Tämä on toki vain tulkinta. Tässä linkki sivustolle: https://www.leimat.fi/leimahaku/leimahaku_fi.php?nimileima=&paikkakunta…        
Joulukortit ehtivät jouluksi perille edullisemmalla joulupostimerkillä tänään tiistaina 14.12.2021. Tyhjennetäänkö Postin kirjelaatikot klo 23:59 keskiyöllä?… 299 14.12.2021 Jokaisessa postin kirjelaatikossa ilmoitetaan päivittäinen tyhjennysaika ja siihen mennessä jätetyt lähetykset ehtivät sen päivän kuljetukseen. Postin verkkosivulla: Postin palvelupisteet - Posti, voi hakea Postin palvelupisteet ja aukioloajat. Siitä näkee myös kellonajat mihin mennessä lähtevä posti on jätettävä palvelupisteeseen.