Ylöjärvi

Viimeisimmät vastaukset

84 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Löytyykö jostain kirjasta ala-asteen joulunäytelmä vuorosanoineen nimeltä ”Mestaritonttu”? Muistikuva itsellä tällaisesta ennen vuotta 1994. 35 19.12.2022 Hei! Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut-satukirjan näytelmäsovitus löytyy kirjasta Mahtisana ja muita näytelmiä. Kirja sisältää 15 näytelmää ja yksi niistä on Mestaritontun seikkailut. En tosin tiedä, onko tämä hakemasi versio näytelmästä, sillä kirja on julkaistu vuonna 2006. Kirjaa löytyy Pirkanmaan kirjastoista heikonlaisesti: Tampereen kirjaston kokoelmissa on yksi kappale ja sekin on tällä hetkellä lainassa. Näytelmä löytyy lisäksi Tampereen kirjastosta Pirkanmaa-kokoelmasta monisteena, mutta sitä ei voi lainata. Tämä on vuodelta 1986 ja saattaa siis olla lähempänä sitä versiota, joka sinulla on hakusessa.
Onko säveltäjä-kapellimestari Aarno Raninen asunut Ylöjärven Vuorentaustassa? 34 5.12.2022 Hei! Tietääksemme säveltäjä Aarno Raninen ei ole asunut Ylöjärven Vuorentaustassa. Sen sijaan kapellimestari Risto Hiltunen on asunut Vuorentaustassa.
Haluaisin tietoa sukunimestä Masar. Liittyykö se kenties Suomen valloneihin? 84 24.8.2022 Hei! Asiasta ei oikein löytynyt tietoa mm. sukunimikirjoista, mutta Kokkolasta löytyy Masar-niminen paikka. Todennäköisesti kaikki Suomen Masarit ovat alkujaan lähtöisin Kokkolan Masarista. Masar-kylän alkuperästä en löytänyt tietoa, koska meiltä ei ikävä kyllä löydy Kokkolan alueen paikallishistoriaa.
Voiko metsossa lukea TurunSanomat 2017 vuoden kuolinilmoitukset tai maariassa ilmestyvän lehden 2017 49 27.6.2022 Hei Ikävä kyllä Metsossa sanomalehtiä säilytetään ainoastaan 1-2 kuukautta (Kirjaston lehtikokoelmat [Tampereen kaupunki - Kirjastot - Asiakkaana kirjastossa ]). Vanhoja lehtiä löytyy mikrofilmattuna, mutta tuskin kuitenkaan vuoden 2017 lehtiä. Maarian alueen lehdestä minulla ei ikävä kyllä ole tietoa. Todennäköistä on, että lehteä ei ole Metsoon tilattu, eikä sitä olisi muutenkaan säilytetty kuin Tampereen kirjaston verkkosivulla mainitut 1-2 kuukautta.
Minkä niminen Arabian kukkaruukku?en löytänyt samanlaista netistä,ostin kirppotorilta. 56 1.6.2022 Hei! Emme löytäneet vaasista tietoa kirjastosta löytyvistä Arabian kuvastoista. Niin kuin mainitsit, myös verkon anti jäi vähäiseksi. Vaasi on maalattu jälkeenpäin harrastelijan toimesta, koska Arabian leima on vedetty yli ja siihen on lisätty taiteilijan signeeraus. Muotoilultaan samantyyppinen vaasi löytyy esim. Rakkaat Esineet-nimisen verkkokaupan sivulta (https://www.rakkaatesineet.fi/v2/arabia-maljakko-9915/). Tässä malliksi on mainittu 9915. En tosin tiedä, onko kyseessä sama malli. Pahoittelut, että emme saaneet kaivettua enempää tietoa esiin.
Onko tietoa kenen signeeraus on kuvan arabian astiassa? 68 19.5.2022 Hei! Tutkimme Arabian katalogeja ja päädyimme siihen lopputulemaan, että ilmeisesti kyseessä ei ole signeeraus, vaan astiaston mallinimi. Kyseistä FG-astiastoa valmistettiin vuosina 1956-65. Laitoin liitteeksi astiaston tiedot Arabian astiastokatalogin näköispainoksesta, jossa esitellään koko FG-astiasto. Toisesta liitteestä näkyy astiaston valmistusaika. Jännä, että kulhon leimassa ei ole valmistusvuotta, vaan merkintä 1-1. Ensimmäinen numero on valmistuskuukausi ja viivan jälkeen pitäisi tulla kaksinumeroinen valmistusvuosimerkintä (esim 56 = 1956).
Parhaat tiimiohjelmat tavalliselle käyttäjälle? 47 1.2.2022 Hei! Jos tarkoitat verkossa käytettäviä kokousohjelmia, niin kolme suosituinta lienevät Google Meet, Zoom ja Microsoft Teams. Kaikki ovat ilmaisia. Vaikea sanoa, mikä näistä on paras, sillä ne ovat toiminnaltaan aika saman tyyppisiä. Kokouksen järjestämiseen kaikki ohjelmat vaativat kirjautumisen ja tilin luomisen: Teamsissä Microsoft-tili, Meetissä Gmail-tili ja Zoomissakin on oma tilinsä. Kokouksiin liittyminen ei vaadi tilin luomista. Kaikki ohjelmat toimivat niin tietokoneella kuin älylaitteellakin.  
Onko hopeasormuksen kruunuleiman edessä tekijän singeeraus? Kuka voisi olla? 78 5.1.2022 Hei,   näyttäisi olevan sepän signeeraus. Yritin tutkia meiltä kirjastosta löytyviä suomalaisia hopealeimoja käsitteleviä teoksia, mutta niistä ei oikein ollut apua tekijän henkilöllisyyden selvittämiseksi. Olisikohan kyseessä helsinkiläinen seppä? Toinen kuvio oikealta näyttäisi kovasti veneeltä. Leimat-sivustolta löytyy helsinkiläisiä hopeaseppiä ja heidän käyttämiään nimikirjainleimoja. Sieltä tulee vastaan nimi Hjalmar Gräsbäck, joka käytti leimaa HjGr. Jos signeerauksen toisen kirjaimen voisi tulkita J:ksi ja viimeisen R:ksi, saattaisi Gräsbäck olla tekijä. Tämä on toki vain tulkinta. Tässä linkki sivustolle: https://www.leimat.fi/leimahaku/leimahaku_fi.php?nimileima=&paikkakunta…        
Joulukortit ehtivät jouluksi perille edullisemmalla joulupostimerkillä tänään tiistaina 14.12.2021. Tyhjennetäänkö Postin kirjelaatikot klo 23:59 keskiyöllä?… 176 14.12.2021 Jokaisessa postin kirjelaatikossa ilmoitetaan päivittäinen tyhjennysaika ja siihen mennessä jätetyt lähetykset ehtivät sen päivän kuljetukseen. Postin verkkosivulla: Postin palvelupisteet - Posti, voi hakea Postin palvelupisteet ja aukioloajat. Siitä näkee myös kellonajat mihin mennessä lähtevä posti on jätettävä palvelupisteeseen.
Mitä tarkoittaa että sijaantulo-oikeus on RAJATON? 196 1.10.2020 Perintökaaressa (40/1966) säädetty perintöoikeudesta:  "2 luku. Sukulaisten perintöoikeudesta. 1 §. Lähinnä saavat perinnön rintaperilliset. Kukin lapsista saa yhtä suuren osan perinnöstä. Milloin lapsi on kuollut, tulevat lapsen jälkeläiset hänen sijaansa, ja joka haara saa yhtä suuren osan." https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1965/19650040 Perimys etenee parenteeleittain eli perillisryhmittäin. Parenteeleja on kolme. Ensimmäiseen kuuluvat rintaperilliset ja heidän jälkeläisensä. Tässä parenteelissa on rajaton sijaantulo-oikeus, eli kuolleen perillisen sijaan tulevat hänen rintaperilliset. Toiseen parenteeliin kuuluvat vanhemmat ja heidän jälkeläisensä eli perittävän sisarukset ja puolisisarukset. Myös tässä parenteelissa on rajaton...
Joku iskelmäkappale jossa lauletaan hieman kovaonnisen bändin keikasta. Äänen perusteella voisi vaikka olla vaikka Simo Silmu. Kertosäe menee suunnilleen näin:… 134 21.9.2020 Hei! Olisikohan ensimmäisen kappaleen esittäjä pälkäneläinen Aimo Kokkola? Hänen tuotannostaan löytyy levy Nyt huudan eläköön ja sieltä kappale Jatsia ja Emmaa. Levy on omakustanne, eikä sitä löydy Ylöjärven kirjaston kokoelmista. Tämän vuoksi en pysty varmistamaan, olisiko se mahdollisesti tiedustelemasi kappale. Toisen kappaleen nimestä ja esittäjästä ei meillä ole tietoa. Jos haluat, voimme laittaa kysymyksen laajempaan jakoon, jolloin muutkin kirjastot kuin Ylöjärven kirjasto voivat vastata siihen.     
Suomennan englannista artikkelia, jossa viitataan Hermann Hessen vuonna 1922 julkaistuun romaaniin Siddhartha (suom. Aarno Peromies). Artikkelissa on… 94 11.8.2020 Hei! Tässä on tarvitsemasi virkkeet Peromiehen käännöksestä: 1. virke  /   Minä halusin oppia tuntemaan oman minäni, sen tarkoituksen ja olemuksen. 2. virke /    Minä tahdon oppia omalta itseltäni, olla oma oppilaani, tahdon oppia tuntemaan itseni, Siddharthan salaisuuden.
Isäni sotilaskantakortissa maininta AII LTO 8a jostain lääkärin antamasta diagnoosista luultavasti kyse mutta mistä 127 2.7.2020 Hei! Sen verran sain heti selville, että kysymys on puolustusvoimien lääkärintarkistusohjeesta (LTO). A II tarkoittanee palveluskuntoisuusluokkaa ja 8a taas sairausdiagnoosia. Asiaa kannattaa tiedustella Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta, sillä diagnoosikoodeja en löytänyt verkosta. Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston sähköposti on kirjasto.mpkk@mil.fi Lähettäessäsi kysymyksen, kannattaa mainita miltä vuodelta kantakortti on. Terveisin  
Minulla on 20 pennin kolikko vuodelta 1979 joka on hopean / niklatun värinen, en löydä mitään tietoa onko harvinainen yms. 118 23.3.2020 Suomen Numismaatikkoliiton julkaiseman luettelon "Suomen kolikot ja setelit n. 1400-2016" mukaan v. 1979 lyötiin 20 pennin kolikkoa 7 713 000 kappaletta. Virheettömän, täysin leimakiiltoisen kolikon arvoksi on luettelossa annettu 0,50 €.  Kolikon valmistusmateriaali on alumiinipronssia (930 Cu, 50 Al, 20 Ni), kolikon paino on 4,5 g ja läpimitta 22,5 mm. Valokuvan perusteella emme osaa sanoa onko kyseessä juuri tuo kolikko. Rahojen arviointia tekevät  mm. Suomen Numismaattinen yhdistys ja useat huutokauppahuoneet. Kannattaa kysyä heiltä.  
Mistä etsiä tietoa sukujuurista? Törmäsin ongelmaan jossa en löydä netistä vastauksia ja minulla on rajallinen pääsy heidän kotiseutujensa kirjastoihin. 70 6.3.2020 Suomen Sukututkimusseuran Hiski tietokannasta, http://hiski.genealogia.fi löytyy tietoja seurakuntien kirkonkirjoista: syntyneet, vihityt, kuolleet, poismuuttaneet. Tiedot ovat 1890 -luvulta taaksepäin. Alle 100 vuotta vanhoja tietoja ei saa julkaista. Kannattaa aloittaa selvittämällä elossa olevilta sukulaisilta tietoja edellisistä sukupolvista. Ja onko omasta suvusta jo ehkä tehty ja julkaistu sukuselvitys? Kirjastot.fi sivulta löytyy linkit Suomen yleisten kirjastojen tietokantoihin. Kirjastosta voit lainata sukututkimusoppaita, esim. Digitaalisen sukututkimuksen oppaan.
Onko näitä kirjoja suomennettu : Elisabeth Gaskell: Life of Charlotte Bronte (1857) tai Juliet Barker: The Brontes (1994) 83 24.2.2020 Noita kysymiäsi kirjoja ei löytynyt suomennettuina mistään kirjastojen tietokannoista eikä kirjakauppojen verkkokaupoista.
Haluaisin tietää kaikki Suomeen ilmestyneet Lizzie-kirjat 63 13.2.2020 Hei! Tässä olisi lista suomeksi ilmestyneistä Lizzie McGuire-kirjoista: Nolot treffit (2003) Voi ei, äiti! (2003) Ota iisisti, Kate! (2004) Villiä menoa (2004) Särkyneitä sydämiä (2005) Koulun uusi kundi (20059 Nyt juhlitaan! (2006) Lizzie [ja] Ethan (2007) Supermalli (2007) Muotimania (2008) Jalat alta (2008) Homma hallussa (2008) Kerro, kerro, kuvastin (2009) Näin ei voi käydä! (2009) Voi veljet! (2010) Lizzie voittoon! (2010) Gordon hullutukset (2011) Ylilyöntejä (2011)   Lisäksi on ilmestynyt erillinen Lizzie McGuire ratkaisee sarja: Yksityisetsivä McGuire (2004) Älykkötytön arvoitus (2005) Tiedeleirin tapaus (2005) Suuri koirajahti (2006) Operaatio ihastus (2006) Kuka vainoaa Katea? (2007) Tanssiva...
Missä Pentti Saaritsa runossa mainitaan Ravintola Kosmos. Minulla oli Kosmoksen juliste, jossa oli kaunis runo Kosmoksen tunnelmasta, harmi, kun elämän… 84 12.2.2020 Pentti Saaritsan runokokoelman Taivaan ja maan ero ensimmäisessä runossa mainitaan "himmenevän ja sinisen Kosmoksen ikkunoissa". Olisiko kyseessä tämä runo? Teos on vuodelta 1985.  
Löytyisikö Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoiden Maaherra-runon säkeitä englanniksi Charles Wharton Storkin käännöksestä (The Tales of Ensign Stål)? Koko… 251 16.1.2019 Hei! Kysymääsi kirjaa on Pirkanmaan kirjastoissa vain yksi kappale, joka löytyy Valkeakosken kirjastosta. Olen ottanut sinne yhteyttä, ja he lupasivat lähettää sinulle vastauksen sähköpostissa mahdollisimman pian, viimeistään ensi viikon alussa. Jos haluat, voit myös tilata kirjan seutulainaksi (2 €).  
Jos kirjastosta lainaa kirjoja niin tarviiko kortin lisäks käyttää jotain salasanaa? 277 25.8.2016 Kun lainaat lainausautomaatilla, tarvitset kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnusluvun saat kirjastosta. Tämä koskee kaikkia PIKI-kirjastoja eli Pirkanmaan alueen kunnan- ja kaupunginkirjastoja. Samoilla tunnuksilla eli kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla voit myös uusia lainojasi tai tehdä varauksia PIKI-verkkokirjastossa (piki.verkkokirjasto.fi).