Ylöjärvi

Viimeisimmät vastaukset

75 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä tarkoittaa että sijaantulo-oikeus on RAJATON? 98 1.10.2020 Perintökaaressa (40/1966) säädetty perintöoikeudesta:  "2 luku. Sukulaisten perintöoikeudesta. 1 §. Lähinnä saavat perinnön rintaperilliset. Kukin lapsista saa yhtä suuren osan perinnöstä. Milloin lapsi on kuollut, tulevat lapsen jälkeläiset hänen sijaansa, ja joka haara saa yhtä suuren osan." https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1965/19650040 Perimys etenee parenteeleittain eli perillisryhmittäin. Parenteeleja on kolme. Ensimmäiseen kuuluvat rintaperilliset ja heidän jälkeläisensä. Tässä parenteelissa on rajaton sijaantulo-oikeus, eli kuolleen perillisen sijaan tulevat hänen rintaperilliset. Toiseen parenteeliin kuuluvat vanhemmat ja heidän jälkeläisensä eli perittävän sisarukset ja puolisisarukset. Myös tässä parenteelissa on rajaton...
Joku iskelmäkappale jossa lauletaan hieman kovaonnisen bändin keikasta. Äänen perusteella voisi vaikka olla vaikka Simo Silmu. Kertosäe menee suunnilleen näin:… 74 21.9.2020 Hei! Olisikohan ensimmäisen kappaleen esittäjä pälkäneläinen Aimo Kokkola? Hänen tuotannostaan löytyy levy Nyt huudan eläköön ja sieltä kappale Jatsia ja Emmaa. Levy on omakustanne, eikä sitä löydy Ylöjärven kirjaston kokoelmista. Tämän vuoksi en pysty varmistamaan, olisiko se mahdollisesti tiedustelemasi kappale. Toisen kappaleen nimestä ja esittäjästä ei meillä ole tietoa. Jos haluat, voimme laittaa kysymyksen laajempaan jakoon, jolloin muutkin kirjastot kuin Ylöjärven kirjasto voivat vastata siihen.     
Suomennan englannista artikkelia, jossa viitataan Hermann Hessen vuonna 1922 julkaistuun romaaniin Siddhartha (suom. Aarno Peromies). Artikkelissa on… 59 11.8.2020 Hei! Tässä on tarvitsemasi virkkeet Peromiehen käännöksestä: 1. virke  /   Minä halusin oppia tuntemaan oman minäni, sen tarkoituksen ja olemuksen. 2. virke /    Minä tahdon oppia omalta itseltäni, olla oma oppilaani, tahdon oppia tuntemaan itseni, Siddharthan salaisuuden.
Isäni sotilaskantakortissa maininta AII LTO 8a jostain lääkärin antamasta diagnoosista luultavasti kyse mutta mistä 93 2.7.2020 Hei! Sen verran sain heti selville, että kysymys on puolustusvoimien lääkärintarkistusohjeesta (LTO). A II tarkoittanee palveluskuntoisuusluokkaa ja 8a taas sairausdiagnoosia. Asiaa kannattaa tiedustella Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta, sillä diagnoosikoodeja en löytänyt verkosta. Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston sähköposti on kirjasto.mpkk@mil.fi Lähettäessäsi kysymyksen, kannattaa mainita miltä vuodelta kantakortti on. Terveisin  
Minulla on 20 pennin kolikko vuodelta 1979 joka on hopean / niklatun värinen, en löydä mitään tietoa onko harvinainen yms. 64 23.3.2020 Suomen Numismaatikkoliiton julkaiseman luettelon "Suomen kolikot ja setelit n. 1400-2016" mukaan v. 1979 lyötiin 20 pennin kolikkoa 7 713 000 kappaletta. Virheettömän, täysin leimakiiltoisen kolikon arvoksi on luettelossa annettu 0,50 €.  Kolikon valmistusmateriaali on alumiinipronssia (930 Cu, 50 Al, 20 Ni), kolikon paino on 4,5 g ja läpimitta 22,5 mm. Valokuvan perusteella emme osaa sanoa onko kyseessä juuri tuo kolikko. Rahojen arviointia tekevät  mm. Suomen Numismaattinen yhdistys ja useat huutokauppahuoneet. Kannattaa kysyä heiltä.  
Mistä etsiä tietoa sukujuurista? Törmäsin ongelmaan jossa en löydä netistä vastauksia ja minulla on rajallinen pääsy heidän kotiseutujensa kirjastoihin. 48 6.3.2020 Suomen Sukututkimusseuran Hiski tietokannasta, http://hiski.genealogia.fi löytyy tietoja seurakuntien kirkonkirjoista: syntyneet, vihityt, kuolleet, poismuuttaneet. Tiedot ovat 1890 -luvulta taaksepäin. Alle 100 vuotta vanhoja tietoja ei saa julkaista. Kannattaa aloittaa selvittämällä elossa olevilta sukulaisilta tietoja edellisistä sukupolvista. Ja onko omasta suvusta jo ehkä tehty ja julkaistu sukuselvitys? Kirjastot.fi sivulta löytyy linkit Suomen yleisten kirjastojen tietokantoihin. Kirjastosta voit lainata sukututkimusoppaita, esim. Digitaalisen sukututkimuksen oppaan.
Onko näitä kirjoja suomennettu : Elisabeth Gaskell: Life of Charlotte Bronte (1857) tai Juliet Barker: The Brontes (1994) 46 24.2.2020 Noita kysymiäsi kirjoja ei löytynyt suomennettuina mistään kirjastojen tietokannoista eikä kirjakauppojen verkkokaupoista.
Haluaisin tietää kaikki Suomeen ilmestyneet Lizzie-kirjat 42 13.2.2020 Hei! Tässä olisi lista suomeksi ilmestyneistä Lizzie McGuire-kirjoista: Nolot treffit (2003) Voi ei, äiti! (2003) Ota iisisti, Kate! (2004) Villiä menoa (2004) Särkyneitä sydämiä (2005) Koulun uusi kundi (20059 Nyt juhlitaan! (2006) Lizzie [ja] Ethan (2007) Supermalli (2007) Muotimania (2008) Jalat alta (2008) Homma hallussa (2008) Kerro, kerro, kuvastin (2009) Näin ei voi käydä! (2009) Voi veljet! (2010) Lizzie voittoon! (2010) Gordon hullutukset (2011) Ylilyöntejä (2011)   Lisäksi on ilmestynyt erillinen Lizzie McGuire ratkaisee sarja: Yksityisetsivä McGuire (2004) Älykkötytön arvoitus (2005) Tiedeleirin tapaus (2005) Suuri koirajahti (2006) Operaatio ihastus (2006) Kuka vainoaa Katea? (2007) Tanssiva...
Missä Pentti Saaritsa runossa mainitaan Ravintola Kosmos. Minulla oli Kosmoksen juliste, jossa oli kaunis runo Kosmoksen tunnelmasta, harmi, kun elämän… 39 12.2.2020 Pentti Saaritsan runokokoelman Taivaan ja maan ero ensimmäisessä runossa mainitaan "himmenevän ja sinisen Kosmoksen ikkunoissa". Olisiko kyseessä tämä runo? Teos on vuodelta 1985.  
Löytyisikö Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoiden Maaherra-runon säkeitä englanniksi Charles Wharton Storkin käännöksestä (The Tales of Ensign Stål)? Koko… 170 16.1.2019 Hei! Kysymääsi kirjaa on Pirkanmaan kirjastoissa vain yksi kappale, joka löytyy Valkeakosken kirjastosta. Olen ottanut sinne yhteyttä, ja he lupasivat lähettää sinulle vastauksen sähköpostissa mahdollisimman pian, viimeistään ensi viikon alussa. Jos haluat, voit myös tilata kirjan seutulainaksi (2 €).  
Jos kirjastosta lainaa kirjoja niin tarviiko kortin lisäks käyttää jotain salasanaa? 244 25.8.2016 Kun lainaat lainausautomaatilla, tarvitset kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnusluvun saat kirjastosta. Tämä koskee kaikkia PIKI-kirjastoja eli Pirkanmaan alueen kunnan- ja kaupunginkirjastoja. Samoilla tunnuksilla eli kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla voit myös uusia lainojasi tai tehdä varauksia PIKI-verkkokirjastossa (piki.verkkokirjasto.fi).
Etsin suomenkielistä versiota Dolly Partonin kappaleesta "9 to 5" , löytyykö teiltä ? kiitokset ;) 891 7.8.2015 Kappale löytyy suomeksi nimellä: Aamuseitsemään, esittäjänä Anita Hirvonen. Kappale on hänen cd-levyllään Parhaat : 18 suosituinta sävelmää. Piki-kirjastoista cd on vain Vesilahden kirjastossa, ja sen voi tilata meidän kauttamme seutulainaksi 2 euron varausmaksulla.
Mikä on Kurdistan? 432 17.12.2014 Kurdistaniksi nimitetään Lähi-idässä sijaitsevaa maa-aluetta, jonka asukkaista pääosa kuuluu kurdeihin. Alueen rajoja on vaikea määritellä: se kattaa osia Turkista, Irakista, Iranista, Syyriasta ja Armeniasta. Kurdeja on arviolta 30-35 miljoonaa. Mikään valtio ei ole tunnustanut Kurdistaniaa maantieteellisenä tai väestöllisenä kokonaisuutena, mutta Iranissa ja Irakissa kurdeilla on pieni itsehallintoalue. Lisää tietoa löydät esim. Wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurdistan tai viime vuonna ilmestyneestä kirjasta nimeltä Kurdistan itsenäisyyden kynnyksellä? (kirjoittaja Kristiina Koivunen, julkaisija Edita 2013).
Mistä löytyisi Marionin nuotteja varsinkin 70-luvun lauluista. 389 23.1.2014 Ylöjärven kirjastossa on Marionin nuotti: Moni-ilmeinen Marion, vuodelta 1980. Siinä on 12 kappaletta. Yksittäisiä Marionin kappaleita on meillä Suomipopin helmiä -nuottisarjassa. Muissa Piki -kirjastoissa on Marionin nuottikirja nimeltään Marion, vuodelta 1977. Siinä on 14 kappaletta. Sen voi tilata tänne Ylöjärven kirjastoon seutuvarauksella, joka maksaa 2 €. Pirkanmaan kirjastojen nuotteja voit etsiä Piki -verkkokirjastosta, https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena terveisin Mirja Halsinaho Ylöjärven pääkirjastosta
Mistä sukunimi Laihia tulee? 671 30.12.2013 Pirjo Mikkosen ja Sirkka Paikkalan Sukunimet -teoksen mukaan sukunimi Laihia on lähtöisin "nimettävän ulkoiseen olemukseen perustuneesta lisänimestä Laiha". Tästä lisänimestä ja sen muunnoksista ovat peräisin Laihia-nimen lisäksi esimerkiksi Laihanen ja Laihinen. Kirjan mukaan Laihia-nimeä esiintyy sekä Kaakkois- että Länsi-Suomessa, esimerkiksi Iitissä, Parkanossa ja Yläneellä. Myös paikannimi Laihia on samaa alkujuurta eli pohjautuu vanhaan henkilönnimeen.
En voi uusia lainojani verkkokirjaston kautta, koska selaimeni ilmoittaa sivuston olevan epäluotettavasti salattu. Onko järjestelmässä toimintahäiriö vai mistä… 510 4.9.2013 Hei! PIKI-verkkokirjastossa on syyskuun alusta asti ollut ns. varmennevirhe, josta järjestelmäntoimittaja Axiell ilmoitti näin: ”Axiell Finland Oy:n käyttämän verkkovarmennetoimittaja Geotrustin mukaan verkkokirjaston varmenteessa saattaa ilmetä ongelmia muutaman seuraavan päivän aikana. Mikäli asiakkaanne siis saavat ilmoituksen varmennevirheestä verkkokirjaston käytössä, kyse on väliaikaisesta toimintahäiriöstä. Ilmoitus varmennevirheestä ei vaikuta verkkokirjaston toimintaan.” - Virhe on tänään korjattu ja verkkokirjasto toimii normaalisti. Lainasi on nyt uusittu ja eräpäiväkuitti niistä lähetetty sähköpostiisi.
Millaiset piirteet ovat tyypillisiä fantasimaailmoille? 6583 16.8.2013 Fantasiakirjallisuuden maailmalle on tyypillistä jokin muuttuja, joka ei kuulu arkikokemuksemme piiriin. Teos voi sijoittua kokonaan kuvitteelliseen maailmaan tai vielä tapahtumattomaan aikaan - tai sitten omamme kaltaisessa maailmassa esiintyy ilmiöitä, jotka poikkeavat tieteen selittämästä maailmankuvasta. Maailma, jota fantasiakirjallisuus kuvaa, toimii siis omien, todellisuudesta poikkeavien lainalaisuuksiensa mukaan. Joskus fantasiakirjan tapahtumat voivat sijoittua tuntemaamme maailmaan, mutta siinä esiintyy kuitenkin yliluonnollisuuksia, jotka edellyttävät luonnonlakien muuttamista ja ”toisen todellisuuden” läsnäoloa tällä tavoin. Fantasian tapahtumapaikkana voi olla myös oman maailmamme kanssa samanaikaisesti olemassa oleva...
Kuinka saan tosi ison orgasmin olen 28v mies 856 8.7.2013 Löytyisiköhän jostakin näistä teoksista vinkkejä: Seksi : harrastajan opas : tärkeimmät tiedot, tekniikat ja apuvälineet toimintojen optimoimiseksi / Felicia Zopol ; kuvitus: Paul Kepple ja Scotty Reifsnyder ; suomentanut Virpi Vainikainen Seksi-iloa : ideoita nautinnolliseen rakasteluun / Sally Bishop ; suomentanut Ritva Lassila ; [photography: Alastair Hughes .. et al.] Suurenmoinen seksi : opas intohimoon ja nautintoon / Linda Sonntag ; suomentanut Taija Mård ; [erikoisvalokuvat: Colin Gotts] ; [kuvatoimitus: Christine Junemann ja Rosie Garai]
Mistä sivuilta löytyy kirjastojen kirjat? 440 11.1.2013 PIKI-verkkokirjasto on osoitteessa http://piki.verkkokirjasto.fi Tällä sivulla voit hakea Pirkanmaan kirjastojen kirjoja ja muuta aineistoa. Käytettävissä on sekä yksinkertainen että tarkempi haku. Molemmat löytyvät PIKI-verkkokirjaston sivun yläreunasta. Sivun yläosan palkissa on paljon kiinnostavaa asiaa - sekä tietoa esim. kirjastojen aukioloajoista että vinkkejä lainattavaksi. Kysy lisää, kun käyt kirjastossa!
Voiko Ylöjärven kirjastoista lainatut kirjat palauttaa myös Tampereen kirjastoihin? 362 5.11.2012 Voit palauttaa Ylöjärveltä lainaamasi kirjat myös Tampereen kirjastoihin, mutta se maksaa 2 euroa/laina.