Mikkeli

Viimeisimmät vastaukset

221 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mikä viestintä- tai oppimistyyli on olemassa visuaalisen, auditiivisen, kinesteettisen ja taktiilisen tyylin lisäksi? Tyyli saattaa olla d-alkuinen, mutta en… 29 3.5.2021 Oppimistyylien yleisen kolmijaon: auditiivinen, visuaalinen ja kinesteettis-taktiilinen lisäksi on muitakin jaotteluja. Yksi tällaisista jaotteluista on peräisin henkilöltä nimeltä David Kolb, joka jakaa oppimistyylit neljään ryhmään: - konvergentti (pragmaatikko, käytännön toimija) - divergentti (pohtija) - assimilatiivinen (teoreetikko) - akkomodatiivinen (toimija) Kolbin syklimallia on esitelty mm. täällä: https://www.tenviesti.fi/oppimistyylienkuvaus.htm  Tässä artikkelissa lisää aiheesta myös: http://www.oppi.uef.fi/uku/vopla/tiedostot/Laatukasikirja/verkkokurssi/opiskelutaidot/oppimaan4.pdf  Oppimistyylien kolmijaosta on lisätietoa tässä artikkelissa: http://www.oppi.uef.fi/uku/vopla/tiedostot/Laatukasikirja/verkkokurssi/...
Mikähän lienee Puumala-nimen etymologia? Suomen luontoa ajatellen tuskin ainakaan puuma! 427 21.9.2020 Puumala-nimen etymologia on epävarma. Nimi esiintyy ensimmäisen kerran kirjallisessa lähteessä v. 1541 muodossa Pomala. Nimen on arveltu perustuvan sukunimeen Puumalainen. Todennäköisempää kuitenkin on, että sukunimi perustuu la-loppuiseen asutusnimeen Puumala. On myös esitetty, että nimi juontuisi karjalaisesta ristimänimestä Pamoi, Pamu < ven. Pamfil. Kielentutkijat eivät ole pystyneet selittämään nimeä tämän tarkemmin. Enonkoskelainen kieliharrastaja Ilmari Kosonen on hakenut selitystä ruotsin kielen sanoista ja paikannimistä. Puumala-nimen Puu olisi peräisin ruotsin sanasta bo eli 'voudin hallintokartano'. Loppuosan -mal(a) tarkoittaa ruotsin kielessä 'sorarantamaata'. Puumalan -la-pääte ei siis olisi asutuspääte, vaan sana mala,...
Miten saan Lumme salasanan kirjavarauksen tekemiseksi? 32 8.9.2020 Salasana tallennetaan asiakastietoihisi kirjastossa käydessäsi. Salasanan (4 numeroa) voit valita itse, ja tallentaminen onnistuu missä tahansa Lumme-kirjastossa.
Ekaluokkalainen osaa lukea joten kuten. Mistä kirjoista saisi vahvistusta ja nopeutta lukemiseen sekä innostusta. Ettei tekstiä olisi koko sivun täydeltä. 166 24.7.2020 Mikkelin seutukirjastossa on juuri valmistunut 1-luokkalaisille tarkoitettu helppolukuisten kirjojen esite. Siitä löytyy kirjasarjoja, joiden avulla pääsee mukavasti lukemisen alkuun, esim. Kirjatiikeri ja Hyppää kirjan kyytiin.  Kun tulette käymään kirjastossa, kannattaa suunnata myös arkikertomusten hyllylle, josta löytyy esim. Ella-, Risto Räppääjä- ja Reuhurinne-kirjoja. Esite on liitteenä ja lisätietoja saat Mikkelin seutukirjastosta.
Taulu on lahjoitettu hyväntekeväisyyteen. Kyseessä öljyvärityö kankaalle kiilakehyksin. Linna/katedraali jokivarressa satama-alueella, uskoisin, Euroopasta… 89 3.6.2020 Sekä Bukowskilla että Hagelstamilla on ilmainen taideteosten arviointipalvelu. Voit lähettää kuvan ja tiedot maalauksesta oheisilla lomakkeilla ja saat arviot teoksesta sähköpostiisi.  Bukowski: https://www.bukowskis.com/fi/valuation?gclid=EAIaIQobChMI__Cg_ozl6QIVlo… Hagelstam: http://www.hagelstam.fi/myy
Voiko Ruotsin vanhoja kuninkaanvaakunoita käyttää esim. postikorteissa tai julisteissa tms. muuten julkaista? Ruotsin valtion tai kuntien vaakunoita ei… 97 24.4.2020 Kysyin tätä Mikkelin maakunta-arkistosta. Sieltä neuvottiin tiedustelemaan asiaa Kansallisarkiston yhteydessä toimivalta heraldiselta lautakunnalta https://arkisto.fi/fi/kansallisarkisto/tehtavat_organisaatio/heraldinen-lautakunta Voit lähettää kysymyksi lautakunnalle kirjaamon kautta kirjaamo@arkisto.fi .
Onko pääkirjastossa lauantaisin henkilökuntaa paikalle? 53 17.1.2020 Pääkirjastossa on sekä yläkerrassa että 1. kerroksessa palveluhenkilökuntaa lauantaisin toukokuun loppuun asti klo 9-15 eli myös kassapalvelut ja tulostamismahdollisuus käytettävissä.
Kun vedetään höplästä, niin mikä on se höplä? 1397 17.12.2019   Vetää jotkuta höplästä merkitsee samaa kuin vetää jotakuta huulesta, nenästä, pettää, puijata. Höplä-sanalla on suomen murteissa useampiakin merkityksiä. Sanonnassa vetää höplästä se merkinnee huulia. Ilmaisu vetää jotakuta nenästä tunnetaan laajalti eri kielissä (ruotsin dra någon vid näsan, saksan einen an der Nase führen, ranskan mener qulequ’en par le nez) ja se tunnettiin samanmerkityksisenä jo muinaisessa Roomassa ja Kreikassa. Kielikuva on tullut siis suomenkieleen käännösteitse. Lähteitä ja lisätietoja:  https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/ http://www.kysy.fi/kysymys/mika-hopla
Olen kuullut, että kirjastoihin voi tilata kirjoja "toivomuslistalle". En löyd ko. listaa, eikä kaupunginkirjastokaan osannut neuvoa. Kyse olisi kirjasta… 96 8.8.2019 Mikkelin seutukirjastolle voi esittää hankintaehdotuksia kirjaston kotisivuilla olevan linkin kautta http://kirjasto.mikkeli.fi/palvelumme/kokoelmat-ja-tiedonhaku/hankintat… . Välitän toiveenne hankinnoistamme vastaavalle henkilölle. Kiitos ehdotuksestanne!
Mikä hyönteinen on kuvassa? Sen liikkumisesta on myös videopätkä. Ei ryömii, eikä juokse, vain vetää itseään kuudella esi jaloilla, hyppien. On noin 5 cm pitkä. 90 26.6.2019 En tunne hyönteisiä niin hyvin, että uskaltaisin suoraan sanoa mikä ötökkä on kysymyksessä. Löydät vastauksen luultavasti parhaiten näiltä nettisivuilta: https://laji.fi/   tai  http://www.otokkatieto.fi/ . laji.fi-sivustolla on myös tunnistuspalvelu, johon voit lähettää kuvan löytämästäsi ötökästä.      
Tarjositte uusitulla sivustollanne uutiskirjettä. Ilmoitin haluavani ko. kirjeen Sitten tuli englanninkielinen vahvistuspyyntö tilauksesta. Miksi käytätte… 72 7.3.2019 Pahoittelemme, että olitte saaneet uutiskirjeen tilaamisesta englanninkielisen vastausviestin. Toki pyrimme viestimään kirjastossa suomeksi, verkkosivujen uutiskirjeohjelma on englanninkielinen ja sieltä on asetuksissa jäänyt rekisteröitymisviestin tervehdys vaihtamatta oletuskielisestä. Korjaamme asian.
Kirjastoni on mukana Viddlassa ja kirjastokortilla saa katsoa kaksi elokuvaa kuukaudessa. Tarkoittaako tuo kuukauden jakso kalenterikuukautta vai neljän viikon… 112 25.2.2019 Hei, kuukauden jakso tarkoittaa kalenterikuukautta.
Olin tiistaina tilaisuudessa jossa Virpi Launonen esitteli netistä löytyvän kalnetrin (siinä oli kirjaston tapahtumat). Olen nyt yrittänyt löytää samaisen… 99 13.2.2019 http://mikkelilukee.fi/ -sivustolla on Mikkelin  Lukemisen unelmavuoden tapahtumakalenteri, jossa teemavuoden tapahtumia kalenterimuodossa ja sieltä: Veden päivä Aika: 21.03.2019 17:30 - 21.03.2019 20:00Paikka:  pääkirjaston Mikkeli-sali, Raatihuoneenkatu 6 Ohjelma ja kellonajat tarkennetaan myöhemmin
Onko teillä asiakaslehtenä Hevossurheilu lehteä. 51 5.2.2019 Hevosurheilu-lehti on luettavissa Mikkelin pääkirjaston lehtisalissa ja Ristiinan kirjastossa. Pääkirjastossa lehden säilytysaika on kuluva vuosi, Ristiinassa kaksi viikkoa.
Voisitteko tilata Jäppilän kirjastosta Pentti Perttulan kirjan Mikkelin pääkirjastoon? 62 17.1.2019 Hei,   mikäli Teillä on voimassa oleva kirjastokortti, voitte tehdä varauksen kirjaan veloituksetta. Jäppilän kirjasto kuuluu Lumme-kirjastoihin, joten varauksen voi tehdä joko suoraan Lumme-verkkokirjastosta (kirjastokortin numero on käyttäjätunnus ja salasanan saa lähimmästä kirjastosta, jollei sitä vielä ole), soittamalla johonkin Lumme-kirjastoista tai käymällä paikan päällä jossain Lumme-kirjastossa. Noutopaikan saa määritellä itse. Linkki verkkokirjastoon: https://www.lumme-kirjastot.fi/
Miten saa E-kirjoja kirjastoon lainattavaksi? 73 16.1.2019 Lumme-kirjastoilla on käytössä asiakkaille Ellibs-lainausalusta, johon kirjat hankitaan Ellibs-e-kirjakaupan valikoimista https://www.ellibs.com/fi/. Kirjan tulee nykytilanteessa siis olla tarjolla Ellibsillä, jotta se voidaan hankkia asiakkaidemme lainattavaksi.  
Kuinka voin saada uuden salasanan Lumme—verkkokirjastoon? 81 3.9.2018 Hei, käy henkilökohtaisesti jossakin Lumme-kirjastossa ja ota kirjastokorttisi ja esim. ajokortti mukaan ja pyydä tallentamaan asiakastietoihisi salasana.
Miksi jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa ei nykyään pelata pronssiottelua? 492 5.6.2018 Pronssiottelun puuttumiseen ei ole mitään virallista selitystä. Todennäköisesti suurin syy on yleinen vähäinen kiinnostus yleisön ja pelaajien taholta. Pronssiottelua ei nähdä riittävän houkuttelevana, kun välierissä hävinneiden joukkueiden suurin panos on jo mennyt. Jalkapallossa pronssimitali ei muutenkaan edes MM-kisoissa ole niin arvostettu kuin monissa muissa urheilulajeissa. Myös pronssiottelun sovittaminen kisaohjelmaan tuo lisähaasteen, jos ottelun täytyy olla päivää ennen finaalia. Lähde: http://www.spiegel.de/sport/fussball/fussball-em-2016-warum-gibt-es-kein-spiel-um-platz-drei-a-1102000.html
Mitkä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuneista joukkueista ovat aina päässeet lohkovaihetta pitemmälle? 131 5.6.2018 Vuoden 1934 ja 1938 kisoja lukuun ottamatta jalkapallon MM-kilpailuissa on pelattu aina joku lohkovaihe. Joinakin vuosina on pelattu kaksikin eri lohkovaihetta. Maita, jotka ovat jokaisissa kisoissaan selvittäneet lohkovaiheen (jos sellainen on pelattu), ovat Saksa/Länsi-Saksa (1954-2014; vuonna 1978 Saksa tosin jäi toiseen lohkovaiheeseen), Wales (1958), Itä-Saksa (1974), Hollanti (1974, 1978, 1990, 1994, 1998, 2006, 2010 ja 2014), Irlanti (1990, 1994 ja 2002), Senegal (2002), Ukraina (2006) ja Slovakia (2010).
Minkälaisia ääniä lähtee auringosta? 336 5.6.2018 Avaruudessa ääniaallot eivät liiku, eikä kukaan ole siten pystynyt nauhoittamaan auringosta lähtevää ääntä. Auringon pinnalla näkyviä liikehdintöjä, jotka ovat verrattavissa ääniaaltojen värähtelyihin, pystytään kuitenkin muuntamaan ääneksi. Tämä ei edes ole kovin kaukaa haettua, koska ääni itsessään on paikoin hyvinkin rytmistä aaltoliikettä. Auringon pinnan värähtelyt voidaan nopeuttamalla muuntaa äänentaajuuksille, jotka ovat ihmisten kuultavissa. Tällä tavalla voidaan saada meidänkin kuultavaksemme "auringon ääntä". Seuraavista linkeistä voit kuunnella sitä: https://www.youtube.com/watch?v=GvMbUxqGuOc http://soi.stanford.edu/results/sounds.html   Lähteet: https://www.forbes.com/sites/jillianscudder/2017/02/14/astroquizzical-sun-...