Kotka

Viimeisimmät vastaukset

170 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Koska ilmestyy sarjan maailma liekeissä toinen kausi? 126 17.3.2020 BBC:n tuottamasta Maailma liekeissä (World on Fire) -sarjasta on ilmestynyt toistaiseksi vain yksi kausi. BBC:n sivuilla kuitenkin vahvistetaan, että toinen kausi on tulossa, mutta sen julkaisupäivämäärää Iso-Britanniassa ei ole vielä päätetty/julkistettu. Mikäli uutiset toisen kauden ilmestymisestä kiinnostavat, voi BBC:n sivuilla jättää sähköpostiosoitteensa heidän uutiskirjettään varten.  Lähteet:  YLEn artikkeli sarjasta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/06/maailma-liekeissa-vaikuttava-brittisarja-ihmiskohtaloista-maailmansodan TV-sarjan BBC-sivu: https://www.bbc.co.uk/programmes/m0008zvf Toisen kauden julkaisupäivämäärä: https://www.bbc.co.uk/contact/questions/programme-information/world-on-fire-s2/#/Notification
Onko enää olemassa muita ns. sosiaalisten kirjanmerkkien verkkosovelluksia/sivustoja kuin Diigo? 21 5.3.2020 Delicious on tosiaan myyty vuonna 2017 pienelle Pinboard-nimiselle kirjanmerkkipalvelulle (https://pinboard.in), joka mainostaa olevansa "kirjanmerkkipalvelu introverteille". Pinboard keskittyy sivun kuvauksen perusteella sosiaalisten ominaisuuksien sijaan kirjanmerkkien tehokkaaseen tallentamiseen ja hallintaan. Palvelun käyttö maksaa 11 dollaria vuodessa. Pinboardin turvallisuutta on vaikeaa yksiselitteisesti arvioida, mutta ainakin palvelu on jo varsin vakiintunut (perustettu vuonna 2009) ja verkkosivujen turvallisuutta arvioiva Web of Trust -sivusto pitää Pinboardia luotettavana: https://www.mywot.com/scorecard/pinboard.in. Jos Pinboardin turvallisuus mietityttää, Harto Pönkän kirjoittamassa Open somekirjassa on suositeltu alla olevia...
Missä Kirsi Kunnaksen teoksessa on runo Kummallinen talvi, ja koska se ilmestyi? 66 25.2.2020 Ainakin näissä teoksissa runo on: -Kunnas: Tapahtui Tiitiäisen maassa. WSOY, 2004. -Kunnas: Tiitiäisen tuluskukkaro. WSOY, 2000. Lähteet: Lastenkirjastoinstituutin Onnet-tietokanta ( https://prettylib.erikoiskirjastot.fi/snki/koko.htm ) ja Finna-tietokanta ( https://www.finna.fi/ ).
Kirja, jossa kerrotaan nuorisotyötä tekevistä aikuisista tai nuorista jotka heitä kohtaavat 19 24.2.2020 Hei,  Tässä muutamia Kyyti-kirjastoista löytyviä tietokirjoja aiheesta.   1. Sosiaalisesti kontrolloitu, hauraasti autonominen : nuorten toimijuuden rakentuminen etsivässä työssä / Tarja Juvonen. (2015, 243 s.) 2. Etsivän katse : etsivä nuorisotyö ammattina ja ammattialan kehittäminen - näkökulmia käytännön työstä / Anne Puuronen. (2014, 124 s.)  3. Etsivässä työssä / Jaakko Kaartinen-Koutaniemi (toim.) ; [julkaisija:] Nuorten keskus.  (2012, 104 s.)  4. Tappelusta jutteluun : nuoren kohtaamisen taito / toimittaneet Timo Purjo, Jani Kuusela.  (2009, 239 s.)  5. Hengailua, kohtaamisia ja yhdessä olemista : nuoruuden elementtejä ja työmuotoja julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa / Pauliina Lampela, Mikko Leppävuori ja Ilkka...
Tuli ostettua kirpputorilta 7 eurolla kolikko jonka vuosiluku on 191 eli kolikossa on painovirhe ja on myös vahvistettu että kolikko on aito. Ja nyt haluaisn… 79 20.2.2020 Hei! Pitäisi tietää hieman tarkemmin, mistä kolikosta mahtaa olla kyse. Olisiko tästä tietokannasta kuitenkin apua? Tietokannasta voi valita maan ja halutun ajanjakson. https://en.ucoin.net/table/?country=russia&period=178
Tuleeko johonkin kirjastoon Country Living-lehti? 28 7.2.2020 Täällä Kymenlaaksossa Country living -lehti tulee Pyhtään ja Inkeroisten kirjastoihin. Voit varata lehden numeroita omaan kirjastoosi, kuten muutakin Kyyti-kirjastojen aineistoa.
Marita taavitsainen esitti 08.01.2020 a studio ojelmassa laulun joka loppui sanoihin tahdo mitään muuta en mikä laulu? 70 9.1.2020 Olisiko kappale Carolankin levyttämä Yksin? https://www.musixmatch.com/lyrics/Carola/Yksin (Ohjelma, jossa kysymänne kappale on esitetty, ei ilmeisesti ole A-studio, koska kirjastovirkailijamme on katsonut ohjelman eilen ja siinä ei ollut Taavitsaisen esittämää kappaletta.)
Kirjastokorttini on vanhentunut, miten/ missä voin uusia korttini? 29 16.12.2019 Hei, Tarkistamme asiakkaidemme yhteystiedot kolmen vuoden välein. Voit uusia asiakkuutesi ja korttisi soittamalla kirjaston tietopalveluun numeroon 040 688 3754 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kaukopalvelu@kotka.fi ja kertomalla, ovatko Kyytikirjastojen verkkopalvelussa olevat yhteystietonne (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) ajan tasalla.  Verkkokirjaston osoite on www.kyyti.fi ja sinne kirjaudutuaan kirjastokortin numerolla ja henkilökohtaisella tunnusluvulla.  
Mitä tarkoittaa sanonta "lukea kuin piru raamattua"? 324 7.12.2019 Hei!  Sanonta "lukea kuin piru raamattua" tarkoittaa lukutapaa, jossa suurennuslasilla haetaan vain omaa näkökantaa puoltavat kohdat eli tulkitaan tekstiä tahallaan väärin.     
Äänikirjoja julkaistiin jo kasetteina, ennen cd:n vallankumousta. Esim. Suomen Äänikirjat Oy:ltä ilmestyi paljon laadukkaita äänikirjoja. Miksi ihmeessä niitä… 71 19.11.2019 Kaupalliset äänikirjakustantajat miettivät, mille äänikirjalle on kysyntää. Cd-äänikirjamarkkinat ovat kuitenkin pienet verrattuna kirjoihin. Varmasti uutuuskirjat ovat kysytympiä äänikirjoina kuin vanhemmat julkaisut. En löytänyt tarkempaa tietoa äänikirjojen tuottamisen hinnasta verrattuna tavallisiin kirjoihin, mutta sekin voi vaikuttaa äänikirjojen tuottamiseen. Toki vanhempiakin kirjoja löytyy cd-muodossa.
Missä kirjastossa voi lukea Helsingin sanomien numeroita vuosilta 1967-1969? 53 5.10.2019 Helsingin Sanomien kyseisiä vuosikertoja löytyy mikrofilmattuna ainakin Pasilan kirjastosta (lisätietoja p. 09-31085426) ja Kansalliskirjastosta (mikrofilmilukulaitteiden varaukset p. 02941 22743).
Saako kirjastosta lainata paprin silppuria? Kiitos etukäteen 68 30.9.2019 Hei! Lainattavaa paperisilppuria ei ole meillä Kotkan kaupunginkirjastossa, valitettavasti.  Terveisin Airi Halonen
Kirjan nimeä etsisin. Kirja kertoo tummaihoisesta Emil-nimisestä pojasta joka on muuttanut pienelle saarelle jonnekkin Turun edustalle asumaan mummonsa ja… 46 26.8.2019 Kirja on mitä ilmeisemmin Markku Karpion Myrskyvaroitus. Kirja on ilmestynyt vuonna 2008 Otavan Pultti-sarjassa. Karpion aikaisempi kirja, johon viittaat on Puh pah pelistä pois (Otava, 2004), joka kertoo jalkapalloa harrastavasta Iidasta. Molempia kirjoja on saatavilla kirjastoista. Tässä kustantajan kuvaus kirjasta Myrskyvaroitus: "Poikamaisen veikeä nuortenromaani kuvaa elävästi oman paikan etsintää ennakkoluulojen keskellä. Yksitoistavuotias Emil on muuttanut äitinsä kanssa Espoosta ulkosaaristoon. Skatholmenissa luonnosta kiinnostunut Emil bongaa lintuja, kasvattaa tunkiomatoja ja tarkkailee lähimetsien ja rantojen luonnonilmiöitä. Kaikki olisi hyvin, jos ei pitäisi mennä kouluun. Uteliaiden luokkakavereiden töllistely ja hämmästely...
Haluaisin tehdä kaukolainan, mutta en enää löydä sitä kohtaa kyydin (Kymenlaakson kirjastojärjestelmä) etusivulta. Minua kiinnostaisi Punkalaitumen historia 1 … 36 17.6.2019 Hei! Tässä suora linkki kaukopalvelulomakkeeseen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/2fbeec78-da8d-46a7-bf75-d3af85e0c416?displayId=Fin1699557 . Lomake löytyy kyyti.finna sivuilta myös valitsemalla ylärivistä Asiakasryhmät -> Asiakkaana kirjastossa -> Kaukolainat -> Kaukopalvelutilaus.
Mistäköhän saisi tietoon Honda-perämoottorien vuosimallin valmistenumeron tai sen koodin, joka on moottorissa avulla? Esim. Minulla se koodi on BAVJ-2316598 182 26.4.2019 Netistä sivulta www.marinshopen.se (->Motorguiden) pitäisi löytyä perämoottoreiden vuosimallitiedot. En kuitenkaan löytänyt tuota sinun perämoottorin koodia sieltä. Kannattaakin nyt ottaa yhteyttä suoraan Marinekauppaan, puh. 010 548 5605. Myös muilla perämoottoreiden huoltoon erikoistuneilla liikkeillä pitäisi olla käytössään tietokantoja, joista asia selviää. Netistä etsimällä Kotkasta löytyy mm. Extra Marine Oy, joka huoltaa Hondan perämoottoreita (puh. (05) 225 0079, pvk[ät]extramarine.fi).
KIRJASTOKORTTI KADONNUT. miten saan uuden? 77 23.1.2019 Hei! Uuden kirjastokortin saat esittämällä kirjastossasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, sen jälkeen annetusta kirjastokortista peritään maksu.  Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoosi. Olet vastuussa niistäkin lainoista, jotka joku muu on mahdollisesti lainannut kortillasi. Vastuusi lakkaa, kun olet tehnyt katoamisilmoituksen kirjastoon.
Kysymyksiä genetiiveistä . paljon julkisuudessa on ollut henkirikoksen uhri anni törn ja mannerheim-ritari lauri törni . eikö toi törn nimestä mediassa… 111 17.12.2018 Kotimaisten kielten keskuksen nettisivuilla (https://www.kotus.fi/kotus) on sukunimien taivutusohje (http://kaino.kotus.fi/sukunimientaivutus/index.php). Ohjeesta ei löydy sukunimeä Törn tai Törni, mutta sen sijaan löytyy sukunimet Björn ja Björni. Oletettavasti Björn ja Björni taipuvat samoin kuin Törn ja Törni. Ohjeen mukaan Björn taipuu genetiivissä muotoon Björnin ja Björni taipuu genetiivissä samoin eli Björnin.
Mikä mahtaa olla sanan riite etymologia? 266 29.11.2018 Sana riite on johdettu verbistä riittää. Suomen murteissa riittää-verbin merkityksenä on jääriitteeseen saattaminen. Tämän oletetaan olevan verbin alkuperäinen merkitys. Myöhemmin verbin merkitys on laajentunut muunkinlaiseen peittämiseen ja katteeksi ulottumiseen. Sukukielistä sanalla on vastine vain inkeroisen ja karjalan kielissä. Karjalan muoto riitteä merkitsee sekä riitteeseen jäätymistä että kylliksi olemista. Suomen kirjakielessä riittää on ensi kertaa mainittu Kristfrid Gananderin sanakirjassa 1787. Gananderin kirjassa on mainittu myös ohutta jääkuorta merkitsevä sana riite. Lähde: Häkkinen, Kaisa. Nykysuomen Etymologinen Sanakirja (2004).
ONKO LAINATTAVISSA ESPANJANKIELISIÂ ÄÄNIKIRJOJA (KAUNOKIRJALLISUUTTA, ROMAANEJA) ? 48 22.10.2018 Hei! Valitettavasti Kyyti-kirjastoissa ei ole espanjankielisiä äänikirjoja.
Onko normaalia, että kanervakirjolude löytyy sisätiloista? Onko siitä haittaa? 224 22.10.2018 Kanervakirjoluteesta löytyy perustietoa Mikko Rintalan ja Veikko Rinteen kirjasta Suomen luteet (Tibiale, 2. p. 2011). Siinä elinpaikoiksi mainitaan kuivat kangasmaat, harjut ja paahdekentät. Pääasialliseksi ravinnoksi on kirjassa kerrottu kanervan siemenet. Kirja ei kuitenkaan tarjoa yksiselitteistä vastausta siihen, onko kanervakirjoluteesta jotakin haittaa tai onko sen tapaaminen sisätiloissa tavanomaista.  Tarkistin vielä mitä luteista kerrotaan Lasse Janssonin, Bengt Lindqvistin ja Irmeli Markkulan teoksessa Sisätilojen tuhoeläimet ja niiden torjunta (Kasvinsuojeluseura 2012). Kirjassa ei ole mainintoja kanervakirjoluteesta, ainoat siinä mainitut ludelajit ovat lutikka/seinälude, kyyhkylude, pääskylude ja lepakkolude. Molemmat...