Koski Tl

Viimeisimmät vastaukset

4 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–4.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Nimien Klaara ja Kosti alkuperä ja merkitys? 2429 18.9.2007 Klaara, Klara tulee latinasta (Clara) ja tarkoittaa puhdasta, kirkasta. Kosti taas on suomalainen lyhentymä nimestä Konstantin(us). Konstantinus taas tulee latinan sanasta constant "muuttumaton". Lähteet: Vilkuna, Kustaa: Etunimet. Otava; Lempiäinen, Pentti: Suuri etunimikirja. WSOY.
Haluaisin tietää Merja-nimestä. Mitä Merja tarkoittaa, esimerkiksi latinassa, kiinassa tai japanissa eli mikä Merja-nimen merkitys näissä maissa on? (vertaa… 5028 7.9.2007 Merja on suhteellisen uusi 1950-luvulla yleistynyt nimi, joka on saatu suomensukuisen muinaiskansan merjalaisten mukaan. Merjalaiset elivät yli tuhat vuotta sitten Keski-Venäjällä, mutta kuolivat sukupuuttoon eli sulautuivat ympäröivään valtaväestöön (slaavilaisiin) 1000-1500-lukujen välisenä aikana. Merja ei merkitse japaniksi, kiinaksi tai latinaksi mitään. Sanan kanta lienee siis suomalais-ugrilainen. Lisätietoa merjalaisista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Merjan_kieli Lähteet: Lempiäinen, Pentti: "Nimipäiväsanat - Mitä nimet kertovat" (Kirjapaja, 1994) Vilkuna, Kustaa: "Etunimet" (Otava, 1999)
Mistä kirjoista tai nettisivuista löytyisi tietoa kirjailijasta Niina Repo? 545 18.1.2006 Niina Revosta ja hänen tuotannostaan löytyy tietoja teoksesta Kotimaisia nykykertojia. 1-2, Helsinki,BTJ Kirjastopalvelu, 2003. Kirjailijan henkilö- ja yhteystiedot: http://www.arsnet.net/ANJ.asp?viewID=165&peopleID=475 Kirjailijan haastattelu Unikareen kirjallisuus sivuilla: http://www.unikankare.net/kirjallisuus/muut/leena_koiranen_niina_revon_… Palkintoja ja arvosteluja: http://www.uta.fi/laitokset/naistutkimus/miestutkimus/kossu/kossulaus.h… http://www.kiiltomato.net/?rcat=Kotimainen+proosa&rid=454
Löytyisikö Laila Hietamiehen elämästä tietoa netistä? 874 16.1.2006 Laila Hietamiehestä löytyy elämäkertatiedot Lappeenrannan kaupunginkirjaston kotisivuilta kohdasta Eteläkarjalaisia kirjailijoita. Laila Hietamies on esitelty siellä uudella nimellään Laila Hirvisaari (http://www.lappeenranta.fi/?deptid=12960). Myös Helsingin kaupunginkirjaston ylläpitämillä sivuilla Sanojen aika on lyhyet elämäkertatiedot ja vinkkejä muista lähteistä (ei netissä). Jos kirjoitat Google-hakuun "Laila Hietamies", saat linkkejä muillekin sivuille.