Kirkkonummi

Viimeisimmät vastaukset

128 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Milloin ensi kerran kuultiin tai nähtiin tai milloin on ensi havainto lorusta: Kevät tuli, lumet suli, purot sanoi puli puli. Missä loru ensimmäisen kerran… 26 22.7.2021 Runo on ilmeisesti pakinoitsija Ollin (Väinö Nuorteva) luoman hahmon, huonon runoilijan ja aforistikon Otso Kirjosiiven hengentuotos. Painetun runon paikallistaminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, jatkan etsimistä. Ollin pakinoita ilmestyi Ylioppilaslehdessä ja Uudessa Suomessa 1914-1964.   Sinänsä ei ole harvinaista, että runoista ja mietelmistä tulee suusta toiseen kulkevaa ikään kuin kansanrunoutta, jota sitten muokataan ja kehitellään tarpeen ja mielen mukaan. Tähän kevätloruun taitaa nykyään liittyä Batman.   Riikka Tuomi
Minua häiritsee, kun en ole löytänyt tätä mistään. Mikähän mahtoi olla 2000-luvun alussa tv:stä tullut ruotsinkielinen piirretty, jossa seikkailivat kaksi… 61 23.6.2021 Voisiko se olla Eric Hillin kirjaan perustuva piirretty, koirahahmosta nimeltään Tippen. Se on ainakin esitetty kerran Buu-klubben lastenohjelmassa? Mitään muuta emme täällä valitettavasti keksi.
Mikä ötökkä on kyseessä? Eteläsuomessa rivitalon pihalla esiintyy, pihalla mänty. 38 23.6.2021 Pienen etsinnän jälkeen olemme tulleet siihen tulokseen että sinulla on puutarhassasi isopirkon toukka (Anatis ocellata). Lisätietoa löytyy mm. https://www.otokkatieto.fi/species?id=663
Mikä n. reilu tuuman pituinen ( ehkä 3 cm,) hyönteinen vihermintun alkua syömässä? 49 20.5.2021 Kirjassa Oman pihan ötökät (Leena ja Heikki Luoto) löytyi hyvä kuva tästä ukkonuijapistiäisestä, latinaksi cimbex fermoratus. Verkossa voi lukea lisää ja käydä  katsomassa kuvia.
Salmiakin muotoinen kalvosinnappi, jossa kaiverrus R(väärinpäin kirjoitettuna) KO. Metalli kullanväristä, kivi terrakotta (ehkä meripihka?). Voiko leimasta… 46 24.4.2021 Valitettavasti en ole löytänyt mitään tietoa näillä tuntomerkeillä varustetuista kalvosinnapeista. Nappeja kannattanee käydä näyttämässä esim. kultasepänliikkeessä, josta saattaisi löytyä lisävalaistusta asiaan.
Keväinen tervehdys Kysyisin palautuskäytännöstä. Onko Keravalta lainatut kirjat palautettava Keravalle ja Järvenpäästä lainatut Järvenpäähän? Minulla on harmaa… 43 30.3.2021 Järvenpään ja Keravan kirjastot kuuluvat Kirkes-kirjastoihin, jonka alueella kirjoja voi palauttaa mihin tahansa kirjastoon. Tarkoittaa siis että Järvenpään kirjastosta lainattu kirja voi palauttaa Keravan kirjastoon ja päinvastoin.
Mistä löydän Upinniemenkoulun pohjapiirrustukset? 38 30.3.2021 Seuraavan linkin alta löytyy Kirkkonummen rakennusvalvonnan sivut: https://www.kirkkonummi.fi/rakennusvalvonta Rakennuspiirustuksia voi tilata seuraavasta osoitteesta: Piirustukset ostetaan / tilataan https://kauppa.lupapiste.fi/
Minkä arvoinen on 20 Markan kolikko vuodelta1938 40 22.3.2021 Kirjastosta löytyy Suomen Numismaatikkoliitto ry:n julkaisema Suomen kolikot ja setelit : Luettelo arviohintoineen. Kirkkonummen kirjastossa on 2013 ilmestynyt 12. painos. Uudempia löytyy  pääkaupunkiseudun kirjastoista. Kehottaisin teitä ottamaan yhteyttä Suomen Numismatiikkaliitton, www.numismaatikko.fi, taikka Suomen Numismaattinen Yhdistys ry:hyn, www.snynumis.fi, joissa löytyy tämän alan asiantuntijoita. Verkkokaupassa, www.kerailyraha.fi, löytyy vuoden 1938 20 markan kolikko hintaan 2,98 €.     
Vielä ainakin 1950-luvulla Stalin oli Josef, mutta nykyään hän on Josif. Miksi näin? 65 11.1.2021 Helsingin kaupunginkirjasto on pari vuotta sitten vastannut tähän kysymykseen seuraavasti: 26.06.201810:02 Helsingin kaupunginkirjasto Kotimaisten kielten keskuksen julkaiseman venäläisten nimien translitterointiopaan mukaan Stalinin etunimen Иосиф oikea kirjoitusasu olisi Iosif. Koska nimi venäjän kielessä ääntyy j-alkuisena, se voidaan suomen kielessäkin kirjoittaa niin. Oikea kirjoitusasu Josif onkin vakiintunut suomen kieleen. Lähteitä ja lisätietoja:  Venäläisten henkilönimien opas (toim. Martti Kahla ja Pirjo Mikkonen, Kotus, 2005) Kotimaisten kielten keskus /nimistöhuolto  
Mistä palvelusta löytäisin aikuisille suunnattuja äänikirjoja selkosuomeksi? 30 7.1.2021 Parhaiten selkoäänikirjoja löytyy varmasti Celian äänikirjapalvelusta. Kirjastosta saat tunnukset palvelun käyttöön. Voit käydä tutustumassa palveluun osoitteessa celia.fi.
Onko Noddy Holderin kirjoja saatavana suomen kielelle käännettynä? 32 17.3.2020 Valitettavasti Noddy Holderin kirjoja ei ole käänneetty suomeksi.
Minulla on Helmet kirjastokortti vuodelta 2014 / 04. Asetin sen silloin "toimintakuntoon", mutta en ole käyttänyt sitä sen jälkeen. Nyt kokeilin varata kirjaa… 53 4.3.2020 Hei   Olet lähettänyt kysymyksesi Kirkkonummen kirjastoon, joka ei ole kuulu Helmet-kirjastoihin, joten en voi vastata kysymykseen onko korttisi  poistettu käytöstä vai ei. Kehotan sinua ottamaan yhteyttä johonkin Helmet.kirjastoon. Jos haluat varata Kirkkonummen kirjaston kokelmasta kirjoja sinun tulee käyttää Kirkkonummen kirjaston korttia.
En ole millään saanut päähäni kyseisen lastenohjelman nimeä ja muistan vain pienenpieniä paloja sieltä täältä... Eli tämmöset varmaan noin teini-ikäiset lapset… 105 20.2.2020 Voisiko se olla Code Lyoko, joka on ranskalainen animaatiosarja. Tässä alla linkki Wikipedian artikkeliin sarjasta.   https://fi.wikipedia.org/wiki/Code_Lyoko   https://www.youtube.com/watch?v=ZkNlK71wPcQ
Mistä voi lainata Longman Pronunciation Dictionary? 152 26.10.2017 Kirjaa ei valitettavasti löydy Kirkkonummen kirjastosta. Voimme kaukolainata kirjan Itä-Suomen yliopiston kirjastosta. Kaukolainamaksu on 4 €. Kirjaa ei löydy myöskään pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista.
Onko Victor Hugon teoksesta Kurjat olemassa lapsille/nuorille sovitettua lyhennettyä versiota tai äänikirjaa? Musikaalin nähtyään 8-vuotiasta poikaani… 301 20.10.2017 Hei, valitettavasti tietojemme mukaan kirjasta ei ole olemassa selko- tai lapsille soveltuvaa lyhennettyä versiota tai äänikirjaa. Kirjasta on kylläkin tehty useita elokuva- ja televisiosovituksia, mutta usein ikärajana näyttäisi olevan K12.
Puhelinnumero 3762 ja Huonekalutehdas Häkli, Lahti.Osoitettu menevän Huonekaluliike Majanderille, Simonkatu 2.....ovatko 4 kpl pinnatuolejani 30- luvulta?… 471 28.6.2017 1930-luvulla Suomessa on ilmestynyt Suomen yleinen puhelinluettelo, jossa on koko Suomen puhelinnumerot. 1930-luvulta luetteloita löytyy Tampereen kaupunginkirjaston varastosta, kyselen sieltä, löytyisikö noiden mainitsemiesi liikkeiden numeroita. Myös Sukututkimusseuran kirjastosta löytyy vanhoja puhelinluetteloita ja osoiteluetteloita, niitä pystyy lukemaan kirjastossa, http://www.genealogia.fi/kirjasto. 1930-luvun Suomen liikekalenterien mukaan Majanderin puhelinnumero on ollut 24 420 (osoite Simonkatu 12) ja Huonekalutehdas Häklin 808 (tähän aikaan useimmat Lahden puhelinnumeroista olivat kolminumeroisia, nelinumeroisissa ei vielä ollut päästy kolmosella alkaviin). Helsingin puhelinluettelo löytyi vuodelta -41. Siinä Huonekaluliike...
Olen kahdesti yrittänyt kuunnella e-kirjaa puhelimellani (Samsungin uudehko älypuhelin) elibin (eli ruotsiksi) kautta. Kirjat lähtevät pyörimään, mutta ääni… 221 2.5.2017 En osaa suoraan sanoa mistä ongelma johtuu, mutta tiedämme että Android puhelimien kanssa on ollut ongelmia. Tässä alla Elibin ohje Adroid puhelimille ellei se ole jo tuttu. Hur lyssnar jag på ljudböcker på min Android? 1. För att kunna lyssna på bibliotekets ljudböcker i din Android behöver du först installera appen Elib Ljudbokspelare, som du hittar i Google Play. 2. Efter att du lånat boken, gå till "Mina sidor" och klicka på "Lyssna" för den bok du vill lyssna på. 3. Appen Elib Ljudbokspelare öppnas. Uppspelningen startar automatiskt från början och spelar tills boken är slut eller tills du pausar eller stänger fönstret. 4. När du ska fortsätta lyssna på ljudboken, logga in på "Mina sidor" igen. De ljudböcker du har lånat de senaste...
Minulta löytyy keltainen kirkes kirjastot -kirjastokortti jota käytin viimeksi yläasteella (päättyi 2010) Mäntsälässä. Olen muuttanut Kirkkonummelle lähes 2… 210 25.4.2017 Tervetuloa Kirkkonummen kirjaston asiakkaaksi. Ota henkilöpaperit mukaan ja tule kirjastoon niin tehdään sinulle kirjastokortti. Jos et enää käytä KIRKES-kortiia voit ilmoittaa Mäntsälän kirjastoon että ne poistavat sinut rekisteristä.
Mistä mahtaisin löytää vanhoja Iltalehtiä ja Iltasanomia, vuosilta 2010 ja 2011? Pitäisi löytää yksi artikkeli. Iltalehden webbiarkistossa ei ole niin vanhoja,… 303 22.4.2017 Molemmat lehdet ovat Kansalliskirjastossa tilattavissa lukusalikäyttöön. Iltalehden näköislehden arkistossa pääsee myös lukemaan vanhoja artikkeleita. Palveluun pitää kirjautua. Osoitteessa www.is.fi/haku/ voi myös käydä hakemassa vanhoja artikkeleita Ilta Sanomista.
Kansankynttilän , joiksi opettajia on. Imitetty, etymologia eli alkuperä kiinnostaa 1037 11.4.2017 Urbaanin sanakirjan mukaan kansankynttilä oli alkujaan negatiivissävyinen ja pilkallinen nimitys lähinnä maaseudun kansakoulun opettajista. Nimitys on tänä päivänä ehkä enemmän leikkimielinen, mutta sanakirjan mukaan opettajat kokevat nimityksen edelleen hieman halventavana. Wikisanakirjan mukaan kansankynttilän alkuperä tulee osista kansa ja kynttilä ; kansakoulunopettaja toi valoa kansan keskelle.