Otsikko
Saako ns. somistulippua käyttää mökin ulkoseinässä jatkuvasti? Tällaiset pienet liput ovat erittäin yleisiä esim. Ruotsissa ja kyllä niitä Suomessakin näkyy…

Kysytty

Saako ns. somistulippua käyttää mökin ulkoseinässä jatkuvasti? Tällaiset pienet liput ovat erittäin yleisiä esim. Ruotsissa ja kyllä niitä Suomessakin näkyy. Mitä lippulaki sanoo asiasta? Kiitos jo etukäteen.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Jos kyseessä on Suomen lippu eli lippu joka täyttää Suomen lipun mittasuhteista ja väreistä annetut määräykset tulee noudattaa lakia Suomen lipusta ja asetusta liputuksesta Suomen lipulla. Laissa on määräykset mm. liputusajoista.
Yksityisillä kansalaisilla on vapaus liputtaa muulloinkin kuin virallisina tai vakiintuneina liputuspäivinä. Liputtamalla voidaan osoittaa niin juhlamieltä, kunnioitusta kuin suruakin. Liputtamiseen Suomen lipulla tulee siis löytyä jokin syy. Esimerkiksi perhejuhlien yhteyteen liputtaminen sopii.

Isännänviiri on omakoti- tai kesämökki-ihmisen mukava ja arkinen tapa liputtaa. Se on vaivaton valinta, sillä viiriä eivät liputusajat tai muut pykälät koske. Isännänviiri voi kieppua salossa päivät ja yöt, esimerkiksi kesämökillä koko kesäkauden. Varsinaisina liputuspäivinä on kuitenkin liputettava Suomen lipulla.

Lähteet:
http://www.intermin.fi/intermin/home.nsf/pages/70E46E38E70FD7B6C2256B1B…
http://www.intermin.fi/intermin/home.nsf/pages/EA179F1749E12015C2256B1B…
http://www.suomalaisuudenliitto.fi/lippuvalistus/
Laki Suomen lipusta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780380
Asetus liputuksesta Suomen lipulla
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780383

9 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.