Artikkeli kalliista korulöydöstä kirpputorilta

Kysytty
27.9.2023

Muistaako kukaan artikkelia, jossa henkilö ulkomailla löysi tyyliin kirppikseltä korun, mikä osoittautui hurjan kalliiksi ja on lainattu museoon. Löytyykö artikkeli jostain? Kenen suunnittelema koru tuo muovihirvitys oli?

Vastaus

Vastattu
28.9.2023

Aivan sataprosenttisesti kuvaamasi kaltaista tapausta ei valitettavasti löytynyt (muovikoruja ei mainittu), mutta tässä muutama kirppislöytöehdokas:

-Brooklynissa 2005 nainen osti kirpputorilta persoonallisen näköisen kaulakorun 15 dollarilla, osoittautui Alexander Calderin suunnittelemaksi (arvo myytäessä 267.750 dollaria): https://akallaonasiaa.fi/tiede/edullisen-aarteen-metsastajat/ (jutussa myös muita kirpputoriaarteita)

-Iso-Britanniassa 70-vuotiaan rouvan kirpputorilta ostama rihkamakoru olikin kahden miljoonan punnan arvoinen (säilytettiin Lontoon Hatton Gardenissa ennen myyntiä): https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/brittirouva-vei-kirppikselta-ostama… 

-1980-luvulla lontoolaiselta ulkoilmakirppikseltä ostettu "pukukoru" oli lopulta 350.000 punnan arvoinen: https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005222213.html 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, kiitos, olivat mielenkiintoisia, mutta vielä hakusessa juttu (oli myös käännety suomeksi), jossa mieshenkilö osti korun, josta joku kommentoi, että voi olla löytö... myöhemmin tarkistus ja koru museoon (USA?) lainaksi.

löytyy mtv3:)

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.