Otsikko
Miten etsitään kirjallisuutta, jonka tapahtumapaikkana on tietty maa tai kaupunki? Dekkarit, elämäkerrat ja historialliset romaanit kiinnostavat, sotakirjat…

Kysytty

Miten etsitään kirjallisuutta, jonka tapahtumapaikkana on tietty maa tai kaupunki? Dekkarit, elämäkerrat ja historialliset romaanit kiinnostavat, sotakirjat eivät (yleensä).

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kokeile sanahakua kirjaston tietokannassa: Kirjasampo, https://www.kirjasampo.fi/, kirjastot Finna.fi, https://finna.fi/ tai monihaku, https://monihaku.kirjastot.fi/fi/. Helmet, http://www.helmet.fi/

Esimerkiksi Venetsiaan liittyvää jännityskirjallisuutta löydät kirjoittamalla hakulaatikkooon sanat jännityskirjallisuus Venetsia, voit vielä rajata kieleksi suomen ja kokoelmaksi kaunokirjat, Helmetistä hakutulos https://kirjtuo1.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=d:(Venetsia)%20and%20d:(….

Näin löytyvät esimerkiksi Donna Leonin dekkarit
Lisa Hiltonin dekkarit, Ultima, Domina
Dan Brown, Inferno
Markus Falk, Aleppon kirjuri
Ian McEwan, Vieraan turva
Tess Gerritsen, Joka tulella leikkii

Kirjasammossa voit selailla romaaneja, joissa on konkreettisena tapahtumapaikkana jokin kaupunki, esim. Venetsia tapahtumapaikkana, https://www.kirjasampo.fi/fi/search/kulsa/obj%3Ahttp%253A%252F%252Fsws….

Valitettavasti en löydä erikseen sellaista hakua Kirjasammosta, josta voisi rajata haun vain tapahtumapaikkaan, joten ensin pitää saada hakutulos, jossa on konkreettisena tapahtumapaikkana jokin kaupunki ja sen jälkeen klikata kaupungin nimeä, jolloin saa näkyviin listauksen muista kirjoista.

Asiasanoja löydät yleisesti suomalaisesta asiasanastosta, http://finto.fi/yso/fi/

Jos sinulla on mielessä juuri nyt tietty maa/kaupunki, jonka kirjallisuutta etsit, autamme mielellämme. Lähetä postia!

7 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.