Meillä on pian ajankohtaista lapsen laittaminen päivähoitoon. Pohdinnassa on tarkka hoidonaloittamisikä ja hoitomuoto (perhepäivähoito vs. päiväkotihoito)…

Kysytty
13.7.2018

Hei! Meillä on pian ajankohtaista lapsen laittaminen päivähoitoon. Pohdinnassa on tarkka hoidonaloittamisikä ja hoitomuoto (perhepäivähoito vs. päiväkotihoito). Havahduimme kuitenkin siihen, että kahden (muun alan) maisterin perheessäkin osoittautuu haastavaksi seuloa ajantasaisesta tutkimustiedosta luotettavia tiedonlähteitä siihen, mikä ratkaisu olisi lapsen edun mukaisin. (Päivähoidon vaikutuksista lapsen kehitykseen ovat julkaisseet viime vuosina aika paljon artikkeleita ja selvityksiä mm. ekonomistit, joiden tekemien tutkimusten kohdalla meidän on aika haastavaa arvioida, kuinka hyvin he ovat todella ymmärtäneet esimerkiksi sen, mitkä mittarit lasten kehityksen arviointiin ovat tarkoituksenmukaisia.) Pyytäisimmekin joltakin (mahdollisesti kasvatustieteelliseen/psykologiseen tutkimuskirjallisuuteen perehtyneeltä) kirjasto-/tietopalveluammattilaiselta apua löytääksemme uusinta tieteellistä tutkimustietoa (artikkeliviitteitä ym.) liittyen siihen, miten eri kokopäivähoidon aloittamisiät ja kokopäivähoitomuodot vaikuttavat lapsen kiintymyssuhteisiin, tunne-elämän kehitykseen ja/tai oppimiseen. Kysymys kiinnostanee monia muitakin vastaavassa tilanteessa olevia.

Vastaus

Vastattu
16.7.2018
Päivitetty
16.7.2018

Yleisten kirjastojen kokoelmista voi tästä aiheesta hakea kirjallisuutta esim. seuraavilla asiasanoilla:

• päivähoito sosiaalisuus
  • päivähoito lasten kehitys

Kajaanin kaupunginkirjaston kokoelmista em. asiasanoilla  löytyy mm. Liisa Keltikangas-Järvisen teokset ”Pienen lapsen sosiaalisuus” ja ”Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot” sekä Katri Kannisen ”Tunne minut: turva ja tunteet lapsen silmin” ja Erja Rusasen ”Hoiva, kiintymys ja lapsen kehitys”. Lehtiartikkeleita ei suoraan tästä aiheesta löydy yleisten kirjastojen tietokannoista. Myöskään kovin eksaktia tietoa esim. aloittamisiästä ei löytynyt.

Mikäli haluat tarkempaa asiantuntemusta, voit kääntyä myös Lastensuojelun keskusliiton kirjaston puoleen https://www.lskl.fi/kirjasto/ . Kirjasto on suljettu ajalla 22.6.-5.8.18.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?

Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

• Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?